cfmoto srbija 2021
CFMOTO CFMOTO – Prvi put na pobedničkom podijum u Moto3 GP-u
cfmoto indonesia racing moto3 gp

CFMOTO – Prvi put na pobedničkom podijum u Moto3 GP-u

Rate this post

Prvi put posle 25 godina MotoGP šampionat se vraća u Indoneziju i to na novu stazu Mandalika. U trci koja je održana 20.03.2022. godine, CFMOTO Racing Pruestel GP tim je mogao da računa na brzinu Karlosa Tataja koji nosi broj 99 na motociklu. Veoma brza i izazovna staza Mandalika koja se nalazi na ostrvu Lombok je pružila mnogo uzbuđenja tokom Velike nagrade Indonezije a vešti i izuzetno brz španac Karlos Tataj je uspeo da po prvi put u istoriji jedan brend iz Kine popne na pobednički podijum. Španac je osvojio 3. mesto i doneo značajne bodove za naš tim.

Velika nagrada Indonezije u Pertamini predstavljala je jednu od najtežih rundi MotoGP-a ove godine. Ne samo da su vrućina i nestabilna klima bili ključni faktori u pokušaju da se pronađe najbolje podešavanje za gume i motocikl, već su vozači Moto3 klase morali brzo da nauče prvu od dve potpuno nove staze u kalendaru za 2022. godinu.

CFMOTO Racing Pruestel GP tim je došao na spektakularnu lokaciju na ostrvu Lombok sa optimizmom u pogledu svojih šansi za dobre rezultate nakon ohrabrujućeg početka sezone dve nedelje ranije u Kataru. Vreme je mešalo visoke temperature sa kratkim, jakim pljuskovima tako da su naši vozači Karlos Tataj i Ćavi Artigas morali da daju sve od sebe po izuzetno promenljivim uslovima vožnje.

U subotu je Tataji vozio punim gasom kroz mrak i jurio ka svojoj prvoj pol poziciji za CFMOTO na svom drugom nastupu za naš tim. Broj 99 je bio samo osam stotinki ispred Dioga Moreire. Artigas je takođe ostvario odličan rezultat. Njegovo najbolje vreme u krugu u K2 bilo je za dve desetinke sekunde sporije od njegovog timskog kolege i rezultiralo je 4. mestom.

CFMOTO je bio najzapaženiji brend na početnim pozicijama u Moto3 trci u Mandaliki

Kada je osvanulo sunčano nedeljno jutro, temperatura je još više porasla nego prethodnog dana. Vozači su sa nestrpljenjem čekali da se crveno svetlo na semaforu ugasi i započne start trke za Veliku nagradu Inonezije.

cfmoto trka moto 3

Karlos Tataji je odlično krenuo iz prvog reda i ušao u vodeću grupu. Artigas je takođe bio blizu, ali Italijan Denis Fođa je ubrzo počeo da se odvaja od vodeće grupe. Karlos je pokušao da poveća tempo, ali greška u devetoj krivini automatski je povukla kaznu tako da je ispao iz prvih deset. Artigas je bio uključen u žestoku bitku u drugoj grupi za 9. mesto. Ova grupa je brojala čak 11 vozača koji su vozilu u razmaku od samo 2 sekunde.

Usledilo je tipično Moto3 raspucavanje u poslednja dva kruga. Tataji je napao i prešao na petu, a zatim na treću poziciju. Nosilac pol pozicije bio briljantan tako da je zadržao svoju poziciju i popeo se na pobednički podijum po prvi put u karijeri a našem timu je doneo po prvi trofej za Veliku nagradu u Moto3 šampionatu. Artigas je zauzeo 6. mesto, na manje od pet sekundi od pobednika i nešto više od sekunde od svog timskog kolege.

Ovo je istorijski uspeh za CFMOTO, najbrže rastući brend u powersport industriji, jer se po prvi put u MOTO3 šampionatu jedan vozač iz našeg tima popeo na pobednički podijum

cfmoto trka moto 3

MotoGP nastavlja svoj karavan i seli se u Južnu Ameriku po prvi put u poslednje tri godine. Već 3. aprila na stazi Grande Premio Michelin de la Republica Argentina moći ćemo da navijamo opet za naše momke i da držimo palčeve da ovog puta bude prvo mesto.

Nakon fantastične trke naši vozači su izjavili:

Karlos Tataj: „Dao sam 100% sebe! Napravio sam na početku grepku ali nakon toga sam samo želeo pobednički podijum i stvarno sam vozio maksimalno. Dao sam gas i vozio koliko sam mogao. Sledeći put bićemo bolji i trudićemo se još više.”

indonezija trka cfmoto

Ćavi Artigas: „Bio je to veoma težak dan, veoma vruć, ali zadovoljan sam rezultatom jer smo dobili poene i stigli smo do 3. pozicije na tabeli. Pokušao sam da ostanem na čelu kolone, međutim nisam želeo da pravim grešku. Srećan sam. Ovde nam je dobra pozicija da gradimo i uradimo više na sledećoj trci.”

Džen Su, menadžer razvoja CFMOTO tima: „Ovo je prekretnica za CFMOTO i Moto3 šampionat. Kakva fantastična Carlosova trka i veliki napor celog CFMOTO Racing PruestelGP tima. Dva vozača u prvih šest je odličan rezultat, ali da se Karlos tako vrati u igru i popne se na pobednički podijum je sjajno i bilo je uzbudljivo gledati. Nadamo se da se čitavoj rastućoj grupi kineskih MotoGP fanova dopala današnja vožnja naših vozača i nadamo se da će uskoro biti još ovakvih uzbudljivih trka i rezultata.”

moto3 sampionat cfmoto

Rezultati Moto3 GP-a za Veliku nagradu Indonezije:
1. Denis Fođa, ITA, Honda 38:51.668
2. Izan Guevara, ESP, GASGAS +2.612
3. Carlos Tataji, ESP, CFMOTO +3.639
4. Serhio Garcia, ESP, GASGAS +3.759
5. Deniz Oncu, TUR, KTM +3.870
6. Ksavier Artigas, ESP, CFMOTO +4.962

Dobar početak obezbeđuje 50% konačnog uspeha. Ponosni što su CFMOTO vozači uspeli da ostvare ovako dobar rezultat na početku sezone! Pred nama je još izazova i uvereni smo da će nam naši mladi vozači doneti još iznenađenja u Agentini!

Podelite sa prijateljima

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Ozrenska 68 11000 Beograd Nehruova 80a, 11070 Novi Beograd
+381 11 311 9 511 +381646480933
info@cfmoto.rs maloprodaja@motooprema.rs