cfmoto srbija 2021
Vožnje Jastrebac 2021 – ATV skup koji svake godine pomera granice
planina jastrebac atv voznja 2021

Jastrebac 2021 – ATV skup koji svake godine pomera granice

Rate this post

Planina Jastrebac nudi vam nezaboravnu avanturu, bilo da ste ljubitelj prirode, iskusni planinar ili ATV vozač. Jedno je sigurno, boravak na ovoj planini obogatiće vaš život za još jedno neverovatno iskustvo!

Upravo ova planina smatra se jednom od najšumovitijih predela ovog dela Evrope. Kao takva, predstavlja aktrakciju i turistički predeo koji je zaista vredan vaše pažnje.

Legenda kaže da je planina svoje ime dobila prema jastrebu koji je, skupljajući grančice za gnezdo, donosio sa sobom i semenke koje je usput sejao. Iz tih semenki, prema staroj narodnoj legendi, izrasla je i gusta šuma, kakvu je i danas poznajemo na ovoj planini. Stoga, verujući narodnim pričama, Jastrebac na svojim obroncima i dalje ima najrazličitije vrste biljaka, trave i drveća.

atv skup jastrebac 2021

Tradicionalni skup na Jastrepcu

Ono što privlači najveći broj ATV vozača kada je u pitanju planina Jastrebac jeste njena netaknuta priroda, veliki broj staza za vožnju, potoka i zaseoka.

Osim toga, ova planina je savršeno mesto i za ljubitelje ATV avantura. Atraktivna lokacija i neverovatni pejzaži, kao i sama priroda Jastrepca, privlači sve veći broj ljubitelja ove vrste vožnje. Vožnja šumovitom planinom je uvek veoma uzbudljiva, prepuna adrenalina i želje za istraživanjem do sada neistraženih predela. Više stotina učesnika iz zemlje i iz inostranstva okuplja se svake godine prilikom ATV skupa na ovoj planini u organizaciji ATV Enduro Kluba Jastrebac.

planina jastrebac atv voznja 2021

Ovaj izuzetno popularan skup već godinama privlači najbolje vozače željne nove avanture kao i one manje iskusne koji žele da uživaju u prelepim stazama Jastrepca i da upoznaju nove prijatelje iz ATV sveta. Skup na Jastrepcu je s pravom postao tradicija koja svakog oktobra okuplja sve veći broj vozača.

ATV skup Jastrebac 2021

atv skup jastrebac 2021

ATV druženje koje organizuje ATV klub Jastrebac vođeno je od samog početka idejom da vikend okupljanja prošire na što veći broj ljudi koji vole ATV vožnje.

Vozači kažu da je ATV vožnja idealna kombinacija vozila i prirode, a kada kažu priroda misle uglavnom na off-road terene gde na svojim četvorotočkašima prelaze preko balvana, kamenja, ekstremnih uzbrdica, nabujalih potoka i sličnih prepreka. Naslućujete da je po vremenskim uslovima ove godine bila reč o izuzetno napornim stazama gde se testiraju krajnje granice i vozila i vozača.

atv skup jastrebac 2021

Kiša je padala danima i teren je postao daleko složeniji za vožnju nego što je to bilo ranijih godina. Organizator vožnje ATV Enduro klub Jastrebac je naglasio pre početka da zarad sigurnosti svi vozači još jednom razmisle koju stazu će voziti i da budu na oprezu zbog klizavog terena.

Skup vozača i prijava je bila naravno na samom Jastrepcu kod jezera od 8 do 10h. Ovogodišnja kotizacija po čoveku je iznosila 4.000 din. u koju je spadao lunch paket doručak, majica, promo materijali, večera kao,i dorucak u nedelju.

Ovogodišnja vožnja je organizovana je 16 i 17. oktobra, na tri staze, crvenoj, žutoj i zelenoj. Ukupno je bilo oko 350 vozača iz regiona ali i vozači iz Rumunije koji su pokazali zavidnu sposobnost na ekstremoj stazi. Crvena staza je bila najzahtevnija i na nju su mogli samo vozači koji su maksimalno spremni sa vozilima koja su pripremljena za ovakav teren. Start crvene staze je bio u 10h.

atv skup jastrebac 2021

Vožnja žutom stazom je krenula pola sata nakon cvrene i bila je nešto manje zahtevna ali je tražila iskustvo vozača i koncentraciju prilikom vožnje. Najmanje zahtevna zelena staza je ove godine bila dugačka 41 kilometar i star je bio u 10:45. To je bila panoramska vožnja prelepim predelima planine Jastrebac uz upoznavanje i druženje.

Nakon vožnje u subotu organizovan je odličan provod u hut orkestar Moma Krstić gde su vozači mogli da razmene svoja iskustva ali i da sklope nova prijateljstva za neke nove ATV vožnje.

CFMOTO je sada već tradicionalni prijatelj ovog ATV skupa na Jastrepcu i pored upoznavanja sa osnovnim modelima 450L i 520L tu je bio i već proslavljeni najprodavaniji model u Evropi CFORCE 625 Touring. Naravno tu je bio i  snažni CFORCE850XC ali i moćni CFORCE1000XC koji je uz kolegu ZFORCE1000 SPORT danima trasirao najopasniju crvenu stazu. Tom prilikom su oba modela pokazala zašto je za njima potražnja uvek velika.

Novi UFORCE 1000 XL – ZA ONE KOJIMA TREBA PREVOZ ZA CEO TIM

CFMOTO je na ATV skupu na Jastrepcu prikazao i jedan novitet a to je najjači radni model UFORCE1000 ali sa oznakom XL što znači da ima čak 6 sedišta. Ovaj model su tog dana imali priliku da provozaju prisutni među prvima u Evropi. UFORCE1000 XL je napravljena kao odgovor na sve veću potražnju za radnim modelima i potrebu da se na terenu preveze veći broj radnika.

uforce 1000 xl

ATV skup na Jastrepcu je i ove godine zahvaljujući dobroj organizaciji protekao bez problema i što je najvažnije bez povreda vozača.

Svesni lepote vožnje po najšumovitijoj planini na Balkanu, zaljubljenici vožnje kvadovima svake godine ponovo se vraćaju jer je skup na Jastrepcu već poznat po odličnom druženju i različitim stazama a mi vas pozivamo da do sledećeg susreta obavezno posetite ovu planinu i uživate u vožnji i predelima koji će vas ostaviti bez daha.

 

Podelite sa prijateljima

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Ozrenska 68 11000 Beograd Nehruova 80a, 11070 Novi Beograd
+381 11 311 9 511 +381646480933
info@cfmoto.rs maloprodaja@motooprema.rs