cfmoto srbija 2021
CFMOTO CFMOTO uzima učešće u Moto3 GP šampionatu u 2022. godini
cfmoto sampionat moto3

CFMOTO uzima učešće u Moto3 GP šampionatu u 2022. godini

Rate this post

CFMOTO je krenuo u novu racing Moto3™ avanturu u savezu sa Prüstel GP timom.

Istaknuti kineski proizvođač motocikala CFMOTO spreman je da pokrene punom snagom svoj novi program u moto sportu ulaskom u šampionat Moto3 za 2022. godinu u saradnji sa Prüstel GP timom.

Novi brend koji sve više osvaja ljubitelje motocikala pridružuje se čuvenom šampionatu u 2022. godini. CFMOTO i Prüstel GP tim potpisali su ugovor kojim kineski proizvođač motocikala kreće u osvajanje šampionata uz iskusne vozače Moto3 takmičenja Xavier Artigas-a i Carlos Tatay-e.

cfmoto moto 3 sampionat vozaci

CFMOTO je osnovan 1989. godine i zauzeo je jaku poziciju u svetu motocikala i ATV vozila jer od prvog dana stavljen je naglasak na uvođenje najnovijih tehnologija i visokog kvaliteta izrade kao i jake distributivne mreže koja je rasprostranjena više od 100 zemalja. Trenutno CFMOTO proizvodi više od 100 modela i njihov katalog proizvoda stalno raste, dok više od 20% zaposlenih radi u okviru R&D odeljenja.

Do sada se CFMOTO tim takmičio u mnogim domaćim šampionatima dok se preko međunarodnih timova takmičio na čuvenoj ekstremnoj trci Isle of Man TT od 2013. godine kao jedini kineski proizvođač koji je do tog trenutka uspeo da kompletira svoj nastup i to odličnim 4. mestom u svojoj kategoriji u kojoj mu je 3. pozicija izmakla za svega dve sekunde.

CFMOTO i Pierer Mobility Group su 2018. godine zvanično osnovali preduzeće kojim je ozvaničen početak proizvodnje KTM-ovih nejkid motocikala zasnovanih na visoko ocenjenom LC8c agregatu koji se ugrađuje u model KTM 890 DUKE koji će sići ​​sa proizvodne linije u Hangzhou, jugozapadno od Šangaja, do kraja 2022. godine.

CFMOTO motocikl koji će se takmičiti u ovom prestižnom šampionatu biće zasnovan na pobedničkom agregatu KTM RC4 u Moto3 svetskom prvenstvu i sa kompanijom koja ima pun pristup iskustvu i inženjerskim sposobnostima koje su stekli njihovi tehnički partneri.

Xavier Artigas-a i Carlos Tatay-e predstavljaju španski tandem u trci za šampionsku titulu u 2022. godini. Artigas, koji ima 18 godina, popeo se na pobednički podijum na svom prvom nastupu na Velikoj nagradi u Valensiji 2019. godine dok se u prethodnim trkama plasirao u prva tri Red Bull MotoGP Rookies Cupa. U 2021. godini je vozio prvu punu sezonu na svetskom šampionatu. Xavier Artigas je 14.11.2021 pobedom na poslednjoj trci u ovoj sezoni napravio odlučan uvod za ono što nas očekuje sledeće sezone. Tatai, takođe 18-godišnjak, je bivši vozač FIM CEV Junior World Championship kupa i pobednik trke u FIM CEV juniorskom šampionatu. 2022. će za njega biti još jedna uspešna godina jer će mu biti treći mandat na Velikom šampionatu.

Prüstel GP je tokom sezone 2021. proslavio 5 godina nadmetanja u Moto 3 šampionatu i imao je GP pobednike poput John McPhee i svetskog šampiona u 2020. godini Alberta Arenasa. Ovaj pobednički tim koji se nalazi u okviru porodičnog biznisa staciniran je u Saksoniji u Nemačkoj.

Su Zhen, menadžer razvoja CFMOTO rejsing tima izjavio je: „Ulazak u kategoriju i Grand Prix svetsko prvenstvo u motociklizmu znači novu avanturu za nas i mi smo veoma uzbuđeni zbog toga. Zahvalni smo što imamo jake partnere, kao što je Prustel GP tim, i
znamo da je serija veoma konkurentna. Jedva čekamo da počnemo, a takođe ćemo i gledati da naš tim nastupa u više međunarodnih trka u budućnosti. Nadamo se navijačima, posebno onima u Kini, koji će nas pratiti na našem putovanju!“.

Florian Prüstel, menadžer tima: „Hvala puno CFMOTO kompaniji. Ponosni smo što Prustel GP tim sarađuje sa nama na ovakvo ozbiljnom projektu. U teškim vremenima širom sveta, koja su pogodila i moto sport, zahvalni smo što imamo partnera kao što je CFMOTO na našoj strani. Sa ovim velikim globalnim proizvođačem uz nas imaćemo odličnu priliku da donesemo najbolje sportske rezultate
i medijski propratimo kineski brend.”

CFMOTO je još jednom dokazao da ga opravdano smatraju za predvodnika jednog novog talasa i potvrdio da je brend koga sa pravom smatraju game changerom.  Pred ljubiteljima CFMOTO brenda je jedno novo poglavlje u kojem će CFMOTO fanovi od sledeće sezone moći da uživaju u uzbudljivim nastupima svojih miljenika u okviru Moto 3 šampionata.

Podelite sa prijateljima

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Ozrenska 68 11000 Beograd Nehruova 80a, 11070 Novi Beograd
+381 11 311 9 511 +381646480933
info@cfmoto.rs maloprodaja@motooprema.rs