cfmoto srbija 2021
CFMOTO CFMOTO 800MT Sport – Dizajniran da dominira
cfmoto 800 mt sport

CFMOTO 800MT Sport – Dizajniran da dominira

Rate this post

CFMOTO 800 MT SPORT je zvanično postao prisutan na tržištu Srbije, Bosne i Hercegovine i Makedonije. Ovaj motocikl je još i pre pojavljivanja tokom same najave od strane naše kompanije, svojim dizajnom ali i komponentama visokog kvaliteta, zagolicao maštu mnogih ljubitelja adventure i touring motocikala.

Krajem prošle godine predstavili smo potpuno novi motor iz našeg premium segmenta, 800MT koji predstavlja ozbiljan korak napred u odnosu na prethodni model adventure motocikla MT650. Ovaj novitet iz naše ergele nema ništa zajedničko sa svojim prethodnikom MT650. CFMOTO 800MT Sport je dobio nov i snažniji motor koji iz dvocilindričnog agregata radne zapremine od 799 cm3 isporučuje 95 KS, a krasi ga i bolje ogibljenje, kočioni sistem i druge najkavlitetnije inovativne komponente.

cfmoto 800 mt sport

CFMOTO 800MT ima veću snagu i udobnost kada se odlučite na vožnju do daleke destinacije. Opremljen sa DOHC vodom hlađenim motorom od 799 kubika sa dva cilindra. Avanturistički dizajn i vrhunska preciznost u vožnji, u kombinaciji sa KYB vešanjem i ABS-om u krivinama, 800MT omogućava bezbednu i stabilnu vožnju. 

800MT Sport – KTM u odelu CFMOTO 

Proizvodna traka u našoj novoj fabrici u Hangdžouu, glavnom gradu provincije Džeđijang, proizvodi modele KTM 790 od 2021. godine kada smo potpisali partnerstvo sa KTM-om za proizvodnju ovog “avanturiste”. Iste godine dobili smo licencu za dizajniranje sopstvenog asortimana agregata na bazi V-Twin LC8 790 motora. Najnoviji model CFMOTO 800MT Sport ima potpis čuvenog austrijskog Kiska Design Studia koji dizajnira modele i za KTM. Na taj način stvorili smo zvezdu koja je i pre svog pojavljivanja uzburkala moto svet.

Ovaj poslovni brak između CFMOTO i KTM kompanija je već dostigao ogromne operativne visine, ali 800MT Sport je nesumnjivo kruna ovog saveza. KTM-ov paralelni agregat V-Twin od 799 kubika je punokrvni trkač sa 70 kw (95 KS) pri 9000 o/min i 77 Nm pri 7500 o/min, što u prevodu znači vrhunske performanse i na prašini i na asfaltu.

cfmoto 800 mt sport

800MT Sport se može pohvaliti laganom konstrukcijom koja donosi preciznost upravljanja u kombinaciji sa ergonomijom za udobnost tokom putovanja. Kompaktni motor je integrisan u glavni okvir kao deo konstrukcije karoserije. Ukupna težina glavnog okvira i potkonstrukcije je samo 16 kg, a težina motocikla je samo 225 kg.

Visina sedišta kod CFMOTO 800MT Sport je 825 mm, što ga čini pogodnim za većinu vozača. Dvodelno sedište je masivno i pruža dobar komfor na dugim putovanjima. Prednji kraj jastuka sedišta je uzak, što je pogodno za „stiskanje“ rezervoara za gorivo tokom vožnje dok je zadnji kraj širok i debeo za povećanu udobnost.

Model CFMOTO 800MT Sport dolazi sa stvarno neverovatnim spiskom standardne opreme koja će čak i najizbirljivije adventure vozače ostaviti bez teksta.

DVA REŽIMA VOŽNJE

Avanturistička vožnja donosi mnogo uzbuđenja ali i neizvesnosti. Zato je 800MT sport opremljen sa dva režima vožnje koji odgovaraju različitim vremenskim uslovima; „Kiša“ i „Sport“, uz pomoć kojih ćete uvek imati pravu količinu snage kako bi vaša vožnja bila bezbedna ali i zabavna.

TEMPOMAT

Da smo na sve mislili pokazuje da je u ovaj najnapredniji model iz naše ponude Adventure motocikala ugrađeni tempomat kako bi se smanjio umor vozača tokom dužih vožnji ali i povećala efikasnost uštede goriva. Robusni rezervoar od 19 litara pruža vam mogućnost da sa jednim punjenjem pređete i preko 350km, u zavisnosti od vašeg entuzijazma. Jednostavno aktivirajte tempomat jednim dodirom i upijajte pejzaže koji prolaze pored vas.

VELIKI TFT DISPLEJ 

Mini računar na dohvat ruke je pravi opis multifunkcionalnog IPS TFT ekrana od sedam inča. CFMOTO 800MT Sport poseduje veoma pregledan i lako čitljiv displej, sa intuitivnim menijem i Bluetooth vezom koja vam pruža mogućnost povezivanja sa navigacijom ili pametnim telefonom. Instrument tabla prikazuje trenutnu potrošnju goriva, prosečnu potrošnju goriva, prosečnu brzinu, vreme, temperaturu rashladne tečnosti, itd., pružajući vozaču sve potrebne informacije na prvi pogled. Sistem menija na TFT ekranu pruža vam informaciju u svakom momentu o pritisku u gumama, i na taj način dobijate pravu informaciju da li imate neku posekotinu ili druga oštećenja na pneumaticima.

cfmoto 800 mt sport

LED SVETLA ZA BOLJU VOŽNJU

CFMOTO 800MT je opremljen kompletnom inteligentnom LED rasvetom koja vam pruža odličnu osvetljenost puta i motocikla prilikom noćnih vožnji.  Prednja svetla će se automatski uključiti ili isključiti u skladu sa uslovima vožnje, smanjujući potrebu za ručnim radom. Tu je i automatsko vraćanje pokazivača pravca i funkcije pomoćnog osvetljenja u uglu. Kada je pokazivač pravca uključen, funkcija pomoći u krivini će se automatski uključiti da osvetli više površine puta pri skretanju.

cfmoto mt 800 sport led svetla

MAGLA VIŠE NIJE PROBLEM

Zaboravite traženje bele linije, samo uključite svetla za maglu koja vam pored moćnih LED farova pružaju najbezbedniju vožnju u uslovima smanjene vidljivosti.

cfmoto 800 mt sport svetla za maglu

AMORTIZER UPRAVLJAČA

Amortizer (stabilizator) upravljača ima krucijalni zadatak jer u nekim situacijama može spasiti vozača od sigurnog pada. To je još izraženije kod adventure vožnje kada pri većim brzinama nailazite na neravnine na putu gde dolazi do toka da prednji kraj ’’zaigra’’. Uz najnoviji amortizer upravljača ovo igranje prednjeg kraja je ukroćeno i vaša vožnja postaje sigrurnija i stabilnija.

PODESIVI VIZIR

Bilo da krstarite autoputem, ili ste sišli na sporedni put, ili se pak opredelili za avanturističku stazu, podesivi vizir modela 800MT Sport će vam omogućiti da ga postavite baš onako kako želite.

cfmoto 800mt podesivi vizir

DA IGRA NE POSTANE GRUBA

Adventure vožnje su izuzetno zabavne ali i opasne jer se padovi pri malim brznama često dešavaju. 800MT je opremljen Crash barovima koji vam pomažu da se ublaže brige nakon pada. Crach barovi se odlično uklapaju u celoukupni dizajn 800MT motocikla, dajući mu prepoznatljiv i moćan izgled a istovremeno i zaštitu prilikom vožnji van asfalta.

cfmoto 800 mt sport crash bar

MAKSIMALNA UDOBNOST

Želite da istražujete? Potpuno podesivo KYB vešanje na 800MT Sport otvara vam mnoga vrata za nove avanture. Uz ovaj napredni sistem podesivog vešanja možete sa samopouzdanjem krenuti na najnegostoljubivije terene. Solo ili sa suvozačem čak i sa prtljagom – nema problema, krenite u vašu novu avanturu!

cfmoto 800 mt sport

ZAUSTAVLJANJE AVANTURISTE

U ovog čistokrvnog avantursitu ugrađene su J.Juan kočnice, koje su sada u vlasništvu kompanije Brembo, i to napred 2 X disk prečnika 328mm koje stežu radijalna klješta dok je na zadnjem točku za zaustavljanje takođe zadužen jedan disk. Ove moćne kočnice su tu da vode računa o vašoj bezbednosti uz Cornering ABS-a.

cfmoto 800 mt sport

QUICKSHIFTER MENJAČ – DVOSMERNI

Snaga i obrtni moment su raspoređeni na šestostepeni menjač i CFMOTO 800 MT Sport model je opremljen CF-SC proklizavajućim kvačilom i brzim menjačem (Quickshifter), što znači da morate da koristite kvačilo samo kada krećete ili se zaustavljate, što u mnogome olakšava vožnju naročito po makadamu ili zemljanim putevima kada je potrebno da se korman čvrsto drži. 

DA I TOKOM HLADNIH DANA VOŽNJA BUDE PRIJATNA

Novi član Adventure porodice opremljen je grejačem ručica i sedišta kako bi vozaču i suvozaču vožnja tokom hladnih dana bila komfornija.

cfmoto 800 mt sport

ŠTITNICI RUKU

Osnovna namena štitnika za ruke na enduro motorima je od udaraca granja. Medjutim na 800MT Sport motociklu oni si dizajnirani tako da pružaju i odličnu zaštitu od vetra i kiše što zajedno sa grejačem ručica predstavljaju odličnu zaštitu od hladnoće.

cfmoto 800 mt sport stitnici ruku

KOMANDE KOJE SJAJE

800MT je opremljen komandama koje su osvetljene tako da vam po mraku daju preglednost upravljača što povećava bezbednost same vožnje ali isto tako i odlazak u zaborav pretraživanjem uz pomoću prsta za dugmićima na kormanu.

ALU ZAŠTITA AGREGATA

Zaštitna ploča motora je izrađena od eloksiranog aluminijuma i štiti agregat prilikom vožnje van asfalta. Alu zaštita agregata napravljena od lagane legure, hladno je oblikovana da prati linije motocikla i poseduje drenažne rupe. Pruža idealnu zaštitu ne samo za agregat već i za izduvnu granu kada istražujete nepoznate terene.

cfmoto mt800 sport

CENTRALNI ŠTENDER

Robustan i čvrst, centralni štender na CFMOTO 800MT Sport vam pruža da svoj motor lako podignete na njega i bezbednije ga parkirate. Centralni štender vam pruža mogućnost da motocikl bezbedno odložite tokom dana kada ga ne budete vozili ali i neophodne intervencije na gumama ili redovno podmazivanja lanca. Takođe čuva agregat jer ulje ostaje ravnomerno u njemu, zadnju i prednju gumu jer raspoređuje teret kao i semeringe u prednjim viljuškama.

NAJDUŽA GARANCIJA IKADA OD ČAK 5 GODINA

CFMOTO 800MT SPORT je podržan našim 5-godišnjim programom fabričke garancije uz servisni interval od čak 15.000 kilometar. Da, dobro ste pročitali, 5 godina garancije i servis na 15.000 km!

Opciono možete dodatno poručiti Aluminijumske kofere koji vam obezbeđuju ukupno 63L prostora za skladištenje. Gornja kofer vam nudi i dodatni prostor za skladištenje od 6L. Ovi alu koferi dizajnirai su tako da su otporni na prašinu, vodu i mogu se zaključati. Unutrašnjost ima oblogu otpornu na ogrebotine, a kućišta su bezbedno pričvršćena za montažne police, i izuzetno jednostavno se skidaju sa motocikla.

cfmoto 800 mt sport koferi

Podelite sa prijateljima

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Ozrenska 68 11000 Beograd Nehruova 80a, 11070 Novi Beograd
+381 11 311 9 511 +381646480933
info@cfmoto.rs maloprodaja@motooprema.rs