cfmoto srbija 2021
ATV vozila CFMOTO Spring Experience – Kosmaj 2022
cfmoto spring experience

CFMOTO Spring Experience – Kosmaj 2022

Rate this post

Početak proleća i sunčano vreme omogućilo nam je da uživamo u toplom aprilskom danu u druženju sa prijateljima CFMOTO brenda, panoramskoj vožnji i gastronomskim specijalitetima.

Mnogi tvrde da je priroda najlepša u proleće i da su ATV vozila nešto najzanimljivije što su ikada vozili. Zato smo i ovog proleća organizovali CFMOTO SPRING EXPERIENCE 2022 kako bi ljubitelji našeg brenda imali priliku da osete kako izgleda voziti se tim divnim vozilima u predivnom prirodnom okruženju.

cfmoto spring experience

Planina Kosmaj se nalazi u okolini Mladenovca i sa 626 metara nadmorske visine druga je najniža planina u Srbiji, posle Avale. Naziv je dobila od keltske reči „cos“ što znači šuma i stare indoevropske reči „maj“ što je značilo planina. Kosmaj ima tri vrha: Mali, Goli i Rutavi vrh i ima preko 95 izvora zdrave vode.

cfmoto spring experience

Nekada je Kosmaj bio spojen sa Avalom i činili su poluostrvo u Panonskom moru, a danas je ova planina omiljeno izletište šumadijskog kraja. Prelepi pejzaži, izvanredne staze za ATV vožnju i prijatni ambijent Lovačkog doma u Koraćici podno Kosmaja su razlozi zašto smo baš ovu lokaciju izabrali za naš CFMOTO SPRING EXPERIENCE 2022.

cfmoto spring experience

PLANINA KOSMAJ – PRIRODNO OKRUŽENJE ATV VOZILA

CFMOTO SPRING EXPERIENCE je tradicionalni događaj koji se ove godine održao 12.04.2022. godine i na kojem smo predstavili kompletnu gamu ATV vozila našeg brenda i to u okruženju na kome se smatraju svoj na svome, na lokaciji koja je našim gostima omogućila da ih provozaju u uslovima u kojima mnogi tek završenu vožnju opisuju sa NEOPISIVO!

cfmoto spring experience

Sam početak događaja je bio u 11 časova kada su naši gosti počeli da pristižu u Lovački dom. Lepo vreme, puno različitih ATV vozila, dobro druženje i odlična hrana su poremetili naš plan da CFMOTO SPRING EXPERIENCE 2022 traje do 15 časova jer smo ostali mnogo duže i iskoristili da upoznamo naše goste još detaljnije sa vozilima.

Prezentacija i upoznavanje sa CFMOTO ATV vozilima je započela u 11 časova i naše goste smo upoznali sa gamom ATV vozila ali i istorijom CFMOTO kompanije koja je od male porodične firme izrasla u međunarodnu kompaniju koja trenutno zapošljava više od 4000 radnika.

cfmoto spring experience

CFMOTO MODELI KOJI SU ODUŠEVILI PRISUTNE

Ono što su svi sa nestrpljenjem je zajednička panoramska vožnja koja je planirana da se održi od 13 do 14 časova ali zbog velike posećenosti ovog događaja morali smo da napravimo dve grupe kako bi svi mogli da uživaju u vožnji po Kosmaju.

U ATV koloni bila su prisutna CFMOTO ATV, SSV ali i UTV vozila i to najnoviji model UFORCE 1000 XL koji je svoju evropsku premijeru doživeo baš kod nas u Srbiji. Ovu avanturističku grupu sastavljenu od preko 10 vozila predvodili su vozači CFMOTO tima koji su uz put našim gostima demonstrirali mogućnosti ATV-a na terenima za koja su i dizajnirana. Mnogi su ostali zatečeni sa kakvom lakoćom su naši vozači savlađivali uspone i prepreke planine Kosmaj.

cfmoto spring experience

Ovu panoramsku vožnju planinskim stazama Kosmaja, od kojih su neke bile sa „ozbiljnijim“ usponima, CFMOTO vozila su lagano i bez ikakvih problema savladala.

Naši gosti su imali mogućnost da probaju moćni ZFORCE 1000 Sport čija je snaga 50 KW (68 KS) -7000. Dakle, savršen, kako za brzu, adrenalinsku vožnju, tako i za hedonizam što je ovog puta bio slučaj. Izvanredne performanse na koje se uvek možete osloniti učinile su da vožnja na Kosmaju bude doživljaj za pamćenje!

zforce 1000 sport

Tu je bio i snagator iz ATV segmenta CFORCE 1000 koji je dominirao svojom snagom i veličinom. CFORCE 1000 ima V-motor od 85 konjskih snaga, zapremine 963 kubika, koji je dovoljno jak za ekstremnu vožnju, ali ne previše bučan kada je u pitanju panoramsko razgledanje. Prenos ove brutalne snage je tradicionalno pružena kanadskom proizvođaču CVTech, koji se do sada pokazao kao neprikosnoven za off road vožnju i pruža vam selektivan 2wd / 4wd prenos plus blokadu prednjeg diferencijala (automatska zadnja blokada).

 

CFORCE 625 Touring je svojim dizajnom, ali i odnosom snage i veličine doprineo da su svi koji su ga probali ostali oduševljeni njegovim performansama i kako se lako probijao stazama Kosmaja. Ovaj četvorotočkaš pokreće jednocilindrični četvorotaktni motor od 580 kubnih centimetara sa vodenim hlađenjem. Centrifugalno kvačilo i CVTech menjač sa motornim kočenjem omogućavaju CFORCE 625 Touringu da dostigne maksimalnu snagu od 30KW (40KS). Dakle, optimalno rešenje za sve ATV avanturistie koji uživaju u najtežim off-road izazovima.

cforce 625 touring

Kao što smo već i rekli na ovogodišnjem CFMOTO SPRING EXPERIENCE bio je prisutan i jedan ekskluzivitet UFORCE 1000 XL. Ovo komforno i tehnički napredno UTV vozilo omogućilo nam je da u istom vozilu bude čak 6 osoba i dožive vožnju na Kosmaju na poseban način svi zajedno. UFORCE 1000 XL je najveće vozilo iz naše ponude može da se koristi i za ozbiljne i neodložne radne zadatke koje će bez problema ispuniti po svim vremenskim uslovima i na najtežim terenima što su imali prilike da se uvere svi prisutni tog dana.

cfmoto spring experience

Na kraju vožnje u Lovačkom domu na Kosmaju prijatelje našeg brenda je sačekala bogata trpeza jer znamo da se nakon uzbudljive vožnje dobro ogladni. Uz hranu i piće imali smo vremena da sumiramo utiske sa vožnje, da diskutujemo o modelima i da pojasnimo određene mogućnosti i tehničke detalje za svaki model za koji su naši gosti bili zainteresovani.

 

Nakon toga svako je mogao da još jednom provoza vozilo koje je želeo i da još jednom oseti adrenalin kada pogon 4×4 krene da grabi uz uspone Kosmaja.

Na kraju možemo da kažemo da je CFMOTO SPRING EXPERIENCE zaista bio događaj za pamćenje na kojem su naši učesnici i gosti mogli da uživaju u magiji vožnje, hedonizma i adrenalina kao i lepotama planine Kosmaj. Pogledajte fotografije i osetite delić atmosfere sa ovog događaja.

cfmoto spring experience

cfmoto spring experience cfmoto spring experience cfmoto spring experience cfmoto spring experience cfmoto spring experience

 

 

 

 

Podelite sa prijateljima

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Ozrenska 68 11000 Beograd Nehruova 80a, 11070 Novi Beograd
+381 11 311 9 511 +381646480933
info@cfmoto.rs maloprodaja@motooprema.rs