cfmoto srbija 2021
CFMOTO CFMOTO odlično parira na MOTO3 GP šampionatu nakon dve trke
cfmoto moto3 gp sampionat

CFMOTO odlično parira na MOTO3 GP šampionatu nakon dve trke

5/5 - (1 vote)

Trkom za Veliku nagradu Portugala u Portimau počela je nova sezona u Moto GP šampionatu. Čast da otvori novu uzbudljivu sezonu pripala je stazi „Autodromo Internacional do Algarve“. Takođe ova staza nosi naziv i „Portimao“, po lokalnom primorskom gradu koji se nalazi u njenoj neposrednoj blizini. Ova staza je karakteristična po promenama nadmorske visine i valovitim izgledom, koji joj je doneo reputaciju „rolerkoustera“.

Portimao staza donosi mnoga uzbuđenja jer se vozači susreću sa brojnim krivinama, nagibima i brdovitim deonicama, te opravdano spada u jednu od najizazovnijih staza za MotoGP.

Trka prepuna izazova ali i sa manjkom sportske sreće

Australijanac #66 Joel Kelso je dobro startovao i krenuo je odmah u vođstvo. Njegov španski kolega #43 Xavier Artigas, takođe, je pokazao svoje vozačke veštine i pridružio se vodećoj grupi odmah iza. Nažalost, sreća nije bila u potpunosti na strani CFMOTO tima, tako da su Artigas i Kelso trku završili na 8. i 9. mestu, iako su bili na samo 1,2 sekunde od pobednika.

Najveći šok usledio je posle cilja kada je Kelso doživeo sudar sa pobednikom Danielom Holgadom. Zbog preloma skočnog zgloba, koji je posledica ove nesreće, Kelso je morao da odsustvuje sa staze u Argentini.

Velika nagrada Argentine – Opet u samom vrhu uz veliki peh

Našaš tim je zadovoljan rezultatima u prvom kolu, tako da smo krenuli na put preko Atlantika sa velikim samopouzdanjem. Drugi krug trka od ukupno dvadesetjedne, koliko obuhvata ova sezona, održan je na Termas de Rio Hondo stazi u Argenitini. U poređenju sa brdovitim i oštrim nagibima Portimao staze, Termas de Rio Hondo je ravnija i brža na kojoj Moto3 brzi vozači mogu da dođu do izražaja. Ova argentinska staza bila je pogodna pozornica za spaktakularni događaj, bez obzira što su vrući vremenski uslovi pretili pljuskovima.

cfmoto moto3 gp sampionat argentina

Brojni navijači, dobro poznati zvuk motora, brzina i atmosfera puna adrenalina – posebno su motivisali naš tim predvođen Xavierom Artigasom, dok se našem timu pridružio #92 David Almansa, mladi novajlija koji je zamenio povređenog Kelsa.

S obzirom na loše uslove na stazi zbog kiše u subotnjim kvalifikacijama vozači nisu mogli da pokažu puni potencijal. David Almansa nije bio u stanju da idealno iskoristi skučen vremenski period u K1 i obezbedio je 25. mesto na startnoj liniji, a Xavier Artigas, koji se kvalifikovao za K2, nije uspeo da izvoza savršen krug i počeo je trku sa petnaeste pozicije.

U nedelju, crveno svetlo se ugasilo u 11.00 po lokalnom vremenu i Artigas je odmah krenuo u borbu na vlažnom asfaltu. 17-godišnji Almansa je takođe maksimalno prihvatio izazov svog prvog iskustva na Grand Prix-u, te su njih dvojica bili u vodećoj grupi tokom prvih krugova trke.

cfmoto moto3 gp sampionat argentina

Tokom većeg dela trke, vozači CFMOTO-a smenjivali su se u vođstvu prednje grupe. Međutim, nekoliko krugova pre kraja, Artigas, koji je bio na 2. mestu, imao je malo klizanje, ali se brzo vratio u trku i izborio za 8. mesto.

Neustrašiv, mladi Almansa preuzeo je vođstvo u vodećoj grupi i bio je na samo pola kruga od kraja kada je Sean Ogden udario pravo u njega i srušio ga, te je trku završio na 17. mestu.

Posle dve trke, Artigas je 7. na tabeli šampionata, Kelso se pomerio na 15. mesto, a CFMOTO-Racing Pruestel GP se nalazi na 5. mestu u ekipnom plasmanu.

cfmoto moto3 gp sampionat argentina

Xavier Artigas: „Imao sam malu nesreću u jednom delu trke. Bio sam na 2. mestu i imao sam zaista jak tempo. Bili smo brzi i po suvoj i po mokroj stazi, što je bitno. Tim je ponovo uradio odličan posao. Sada sam fokusrian na sledeću trku u Ostinu, u Teksasu koja je jedna od mojih omiljenih staza.”

David Almansa: „Danas je bila najvažnija trka u mom životu i mogao sam ne samo da steknem iskustvo, već i da se takmičim za podijum. Uprkos teškim uslovima, imao sam savršen osećaj sa CFMOTO-om i bio sam potpuno fokusiran. Nažalost, izbačen sam sa staze u poslednjem krugu i nisam imao šanse da se vratim. Veoma sam srećan zbog prilike da se dokažem na Svetskom prvenstvu i zahvaljujem CFMOTO Racing PruestelGP timu na odličnom poslu! Hvala i mojim navijačima!”

MotoGP se seli na Red Bull Grand Prix of the Americas. Jednu od najdužih i najsloženijih staza: COTA u Ostinu u Teksasu. Traka će biti održana 14-16. aprila.

Podelite sa prijateljima

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Ozrenska 68 11000 Beograd Nehruova 80a, 11070 Novi Beograd
+381 11 311 9 511 +381646480933
info@cfmoto.rs maloprodaja@motooprema.rs