cfmoto srbija 2021
CFMOTO CFMOTO osvaja podijum na Velikoj nagradi SAD-a u MotoGP-u, dok Artigas zauzima treće mesto!
cfmoto motogp USA podium

CFMOTO osvaja podijum na Velikoj nagradi SAD-a u MotoGP-u, dok Artigas zauzima treće mesto!

5/5 - (27 votes)

Malo je zemalja na svetu koje cene dobar šou kao što su Sjedinjene Američke Države, a treće kolo MotoGP 2023. godine pružilo je obilje akcije na jednoj od najdužih i najzahtevnijih staza u kalendaru. CFMOTO je zatresao Red Bull Grand Prix of the Americas na stazi Circuit of the Americas u Ostinu, Teksas, i stigao do svog drugog podijuma zahvaljujući trećem mestu Ksavijera Artigasa!

CFMOTO je ponovo bio u glavnim ulogama u najdinamičnijoj klasi MotoGP Svetskog prvenstva – Moto3 – jer je naš vozač Ksavijer Artigas uspeo da dođe do 3. mesta, i to samo pola sekunde ga je delilo od pobede. David Almansa zauzima 17. poziciju u svojoj drugoj zamenskoj ulozi za CFMOTO Racing PruestelGP dok se Džoel Kelso oporavlja od povrede skočnog zgloba.

cfmoto motogp USA podium

Portugal, Argentina i sada SAD. MotoGP je nastavio svoj put po svetu s posetom drugoj najdužoj stazi u kalendaru i stazi s najviše krivina, dok je Circuit of the Americas – ‘COTA’ – ponudio svoj tradicionalno složen i tehnički izazovan ispit kako za vozače tako i za motocikle.

Dvadeset krivina koje zahtevaju puno kočenja i intenzivne posvećenosti vozača u Ostinu, Teksas, bile su prekrivene plavim nebom i hladnim vetrovima na dan trke. COTA je osnovana pre malo više od deset godina, a 2023. je bila deseta poseta MotoGP-a prostranom mestu nedaleko jugoistočno od hipsterskog grada. Ovo je drugi put da naša kompanija učestvuje u Velikoj nagradi Amerike, gde je tim CFMOTO Racing PruestelGP u 2022. godini sa vozačem Artigasom osvojio 6. mesto.

cfmoto motogp USA podium

Trening je izgledao obećavajuće s obzirom na to da su i Artigas i mladi talenat David Almansa bili u trci za direktan ulazak u Q2, ali je Artigas na kraju morao da osvoji Q1 kako bi prošao. Do kraja subotnjeg kvalifikacionog programa, CFMOTO motocikli zauzeli su 9. (Artigas) i 28. mesto (Almansa, koji je pao u Q1 i propustio šansu za Q2) na startnoj liniji, s 14 krugova pred njima u nedelju ujutru.

Artigas je bio u sjajnoj formi. Španac je bio jedan od šest vozača koji su se borili za pobedu sve do završnice. Kada je Ajumu Sasaki spektakularno pao tri kruga pre kraja, borba se svela na petorku. Ksavijer je nastavio da napada, a mudra i hrabra vožnja u poslednjem zavoju omogućila mu je da zauzme mesto na podijumu za samo 0,009 sekundi. Celu grupu delilo je više od pola sekunde. Ksavijerov podvig bio je treći trofej u karijeri u klasi Moto3, prvi za CFMOTO i drugi za tim od početka 2022. godine.

cfmoto motogp USA podium

Almansa, koji je šokirao sve svojom brzinom i napadom na podijum u Argentini, ponovo se istakao svojom agresivnom vožnjom. Španac će 2023. godine nastupati u FIM JuniorGP – visokoprofilnom i zahtevnom serijalu koji vodi do svetskog prvenstva. Almansa je u Teksasu zauzeo 17. mesto.

Razlika između Artigasa na 3. poziciji i Danijela Holgada na vrhu plasmana iznosi 17 bodova. CFMOTO Racing PruestelGP je na 5. mestu u plasmanu timova, dok je CFMOTO trenutno 3. najbolji brend u diviziji Moto3.

cfmoto motogp USA podium

Južna Španija sada očekaje MotoGP, za sledeću trku Gran Premio MotoGP Guru by Gryfyn de España koja će se održati od 28. do 30. aprila.

Ksavijer Artigas: “Osećam se zaista dobro! Sjajno je ponovo biti na podijumu, a ovo mi je jedna od omiljenih staza. Trka je prošla vrlo dobro. Ostao sam u vodećoj grupi i motor me je sjajno slušao. Moram da se zahvalim timu, motor je bio zaista brz i podržavali su me sve vreme. Videćemo šta još možemo da uradimo u narednim trkama.”

Artigasov podijum je za naš tim vredan kao i investiciono zlato za investitore. Daje nam snagu i podsticaj da u narednim trkama idemo još jače i sa boljim rezultatima.

cfmoto motogp USA podium

David Almansa: “Trka je prošla prilično dobro, ali sam imao mnogo problema s gumama i nisam se osećao tako dobro. Borio sam se, ali sam se prilagodio situaciji i pokušao da povratim poziciju. Mnogo sam naučio. Želim da se zahvalim timu i svima oko mene na prilici da budem ovde u Moto3 i da se takmičim u ovom prestižnom šampionatu.”

Moto3 2023 Red Bull Velika nagrada Amerike

  1. Ivan Ortola (ESP) KTM 32:01.062
  2. Jaume Masia (ESP) Honda +0.457
  3. Ksavijer Artigas (ESP), CFMOTO Racing PruestelGP +0.558
  4. Diogo Moreira (BRA) KTM +0.567
  5. Daniel Holgado (ESP) KTM +0.657
  6. David Almansa (ESP), CFMOTO Racing PruestelGP +24.204

Moto3 2023 plasman Svetskog prvenstva posle 3 od 21 kola

  1. Daniel Holgado (ESP) KTM, 49 bodova
  2. Diogo Moreira (BRA) KTM, 49
  3. Ksavijer Artigas (ESP) CFMOTO, 32
  4. Džoel Kelso (AUS), CFMOTO Racing PruestelGP, 7
Podelite sa prijateljima

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Ozrenska 68 11000 Beograd Nehruova 80a, 11070 Novi Beograd
+381 11 311 9 511 +381646480933
info@cfmoto.rs maloprodaja@motooprema.rs