cfmoto srbija 2021
Motocikli i skuteri Moto sezona 2023. godine: Spremite se za adrenalinsku vožnju motorom po najlepšim predelima!
cfmoto 800mt touring adventure motocikl

Moto sezona 2023. godine: Spremite se za adrenalinsku vožnju motorom po najlepšim predelima!

Rate this post

Moto sezona 2023. godine je počela, što znači da ste već završili sa pripremom svojih dvotočkaša za najbolju životnu avanturu.

Kada govorimo o moto sezoni 2023. godine u Srbiji, ne mislimo na sportske moto trke i događaje. Ovog puta, pod ovim pojomom i terminom, podrazumevamo (ne)obične vožnje dovotočkaša koje su rezervisane za sve pasionarne motocikliste. U našoj zemlji postoji pregršt predivnih lokacija i destinacija na kojima možete maksimalno uživati tokom vožnje motocikla u sopstvenoj režiji.

U poslednjih nekoliko godina, YouTube kanali posvećeni vožnji motocikala postali su sve popularniji širom sveta. Srbija, kao zemlja sa bogatom tradicijom i prelepom prirodom, nije izuzetak. Ljubitelji dvotočkaša u Srbiji uspeli su da stvore svoju jedinstvenu zajednicu na YouTube-u, gde pomažu jedni drugima, dele savete i avanture sa svojih putovanja, dok snimci sa CFMOTO motociklima sve više zauzimaju prostora na toj popularnoj platformi.

Dakle, nisu vam potrebni automobili (a još manje autobusi) kako biste proputovali našu zemlju, ali i region. Zauzmite položaj, spremite se i “dajte gas”, jer na dva točka fenomenalnim stazama možete obići neverovatna mesta!

Moto sezona 2023. godine: Fruška gora i “36”

Na sȃm pomen bilo koje planine, mnogi bi već u startu odustali od vožnje motorom. Ali, takav slučaj nije sa predivnom Fruškom gorom. Ova planina, u okviru koje se nalazi istoimeni Nacionalni park i koja je utočište 17 srpskih manastira, istovremeno je gotovo idealna za svaku avanturu na dva točka!

Netaknuta priroda ove planine, u čijem podnožju se nalazi Dunav, jeste zaista jedna od najzahvalnijih deonica za vožnju motora. Iako nisu svi putevi u najsjajnijem izdanju, postoje i staze koje su krivudave i potpunosti obnovljene. Tu pre svega mislimo na put od TV tornja do Iriškog venca, kao i na relaciju između Zmajevca i Rakovca. Zmajevac jeste čuveno izletište na Fruškoj gori, dok je Rakovac malo mesto, tj. selo koje se nalazi u brdima ove planine. Šume Fruške gore zaista su zahvalne za vožnju motora!

Na Fruškoj gori imate i mnogobrojne prirodne izvore vode na kojima se možete osvežiti tokom vašeg putovaja. Od Sremske Mitrovice do Novog Sada možete doći putem preko Sviloša i naselja Banoštor. Na ovoj stazi imaćete priliku da upoznate jedinstvena srpska sela, koja ćete prepoznati po vinskim kućama.

Jedna od najpreporučljivijih deonica za vožnju motora, koja će učiniti da vaša lična moto sezona 2023. godine bude spektakularna, jeste i deonica puta 36. Ruta Paraćin – Zaječar, devedeset kilometara, dve trake i potpuno nov asfalt. Vaš ugođaj će biti još bolji, budući da ovde nema mnogo saobraćaja, tako da ceo asfalt možete iskoristiti za slobodni manevar.

Ruta u Zapadnoj Srbiji će vas sigurno oduševiti!

Ali, nije Nacionalni park Fruška gora i jedina izvrsna lokacija i nacionalni park stvoren za uživanje u rekreativnom motociklizmu. Nećete se pokajati ako obiđete prirodne lepote Nacionalnog parka Tara! Tu je u blizini i prelepi Zlatibor, nestvarni Zlatar, ali rezervat prirode Uvac. Moto sezona 2023. godine nije potpuna bez avantura na dvotočkašu u Zapadnoj Srbiji!

Možete poći od Bajine Bašte sve do zaseoka Kaluđerske Bare, koje je jedno od najnaseljenijih oblasti na Tari. Ako ste odlučili da se provozate leti, onda nećete odoleti da se okupate u mestu Perućac – lokalitet stvoren za hedonizam. Utabanim stazama i vijugavim putevima, stići ćete do jezera Zaovine, gde možete uživati u bistroj i čistoj vodi. Kada vozite motor kroz Nacionalni park Tara, ne smete propustiti priliku da obiđete Park prirode Šargan-Mokra gora. Ovo je jedan od bisera Zapadne Srbije gde ćete, kroz vožnju, imati priliku da vidite brojne vodopade, izvore, pećine, klisure… Pre nego što se zaputite ka Zlatiboru, Zlataru i Uvcu, uživajte u vožnji Šarganskom osmicom.

cfmoto 700cl-x adventure motocikl

Putevi za vožnju motora na Zlatiboru i Zlataru su zaista idilični. Bićete okruženi šumovitim krajolicima i netaknutom prirodom koja će vas ostaviti bez teksta. Ali, ne zaustavljajte se ovde. Obavezno posetite i Specijalni rezervat prirode Uvac, kao jedan od najlepših lokaliteta u celoj Srbiji!

Moto sezona 2023. godine: Đerdapska klisura je stvorena za vožnju motora 

Đerdapska klisura jeste jedna od najimpozatnijih lokacija, ne samo u Srbiji, već i u celoj Evropi. Zato i ne čudi što svake godine veliki broj turista obilazi ovaj “geološki bukvar Balkana”. Đerdapska klisura savršeno objedinjuje ostatke istorije i prelepe predele i prirodne pejzaže.

Pored toga što zaista vredi obići i posetiti ovu lokaciju, Đerdapska klisura je sjajno mesto za vožnju motocikala. Kada pođete od Smedereva i Smederevske tvrđave, doći ćete do Srebrnog jezera i Golupca. Zatim krenite prema Donjem Milanovcu, odakle počinje da se “prostire” Đerdapska klisura. Ovde ćete prisustvovati jednom neverovatnom prizoru. Dunav, širok kao more, suziće se na svega 200 metara i biti uzan kao potok. Istovremeno, u Đerdapskoj klisuri Dunav postaje i najdublja reka u Evropi. Nemojte propustiti da obiđete Lepenski vir i Trajanovu tablu, a svuda oko vas će biti prelepa i očaravajuća priroda.

 

cfmoto 300nk srbija

Naravno, u vašoj motociklističkoj avanturi možete uživati i na drugim destinacijama. Na primer, nećete pogrešiti ako motociklom odlučite da se oprobate stazom od Kragujevca do Kraljeva. Međutim, put od 80 kilometara od Kraljeva do Raške ćete zauvek pamtiti – kako iskusni vozači, tako i početnici. Iskonska priroda i Ibar pratiće vas u stopu, dok će saobraćaja biti veoma malo. U Raškoj se ne morate zaustavljati, možete nastaviti do autentičnog Novog Pazara.

CFMOTO – Pronađite dvotočkaš po svojoj meri 

Naveli smo samo neke od interesatnih lokacija koje vam mogu biti interesantne za vašu motociklističku avanturu. Moto sezona 2023. godine obuhvata mnogo više lokaliteta i prevazilazi granice naše zemlje.

Međutim, da bi vaš motociklistički provod bio potpun, kao i da bi vaša vožnja bila udobna i događaj za pamćenje, neophodno je da uz sebe imate i kvalitetan dvotočkaš. Kada sportska elegancija upozna praktičnost, funkcionalnost i upotrebljivost, tada nastaju fantastični CFMOTO motocikli!

clx 700 sport prodaja srbija

CFMOTO, kao najbrže rastući brend u Powersport industriji, nudi vam najkvalitetnije i najpouzdanije motocikle za neustrašivu vožnju:

  • NK 300 ABS – Spremite se za napredak u svim smerovima, jer su modeli manje kubikaže sada jači i sigurniji.
  • SR 300 ABS – Pravi izbor ka ostvarivanju svih vaših moto snova!
  • SR 450 ABS – Novi sportista iz naše game motocikala
  • MT 650 ABS – Prelazak sa asfalta na mnogo uzbudljiviju i interesantniju podlogu nikada nije bio lakši!
  • 700 CL-X HERITAGE – Za one kojima je vožnja motocikla lifestyle
  • 700 CL-X SPORT – Brz i u retro stilu!
  • 700 CL-X ADVENTURE  – Neo-retro avanturista.
  • 800 MT TOURING – Najopremljeniji adventure motociklu u svojoj klasi.

Pritom, kompanija CFMOTO sa svojim podbrendom ZEEHO vrlo brzo donosi vam električni skuter AE8S+ koji će oduševiti sve one koji žele da izbegnu gradske gužve ali i pumpe za točnje goriva!

CFMOTO – Više nego što očekujete!

 

Podelite sa prijateljima

Post a Comment

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Ozrenska 68 11000 Beograd Nehruova 80a, 11070 Novi Beograd
+381 11 311 9 511 +381646480933
info@cfmoto.rs maloprodaja@motooprema.rs