cfmoto srbija 2021
Uncategorized VUČA PRIKOLICE SA ATV I UTV VOZILOM
prikolica za ATV i UTV

VUČA PRIKOLICE SA ATV I UTV VOZILOM

2.3/5 - (3 votes)

Proleće je godišnje doba kada se sezonski poslovi pokreću posle zimskog sna. Njive, voćnjaci, šume su postale prepune ljudi koju užurbano rade da obave sve poslove koje imaju. Isto tako i gradjevina kreće sa radom kao i svi poslovi koji su čekali lepo vreme.  Dodavanje prikolice iza vašeg ATV ili UTV vozila može biti odličan način da povećate svoje radne kapacitete. Od pomoćnih prikolica koje vam omogućavaju da prebacite manje terete, do specifičnih prikolica za prevoz debla ili rasipača semena dizajniranih da vam olakšaju rad na polju, na raspolaganju je mnogo prikolica koje proširuju mogućnosti vašeg ATV ili UTV vozila. Međutim, dok razmatrate koja je to prikolica koja bi vam najbolje pomogla u radnim zadacima, postoji nekoliko stvari koje treba da imate na umu.

Donosimo vam 5 saveta za vučenje prikolice iza vašeg terenskog vozila.

1. Proverite vuču vašeg vozila

Najvažnija stvar prilikom vučenja prikolice je da se uverite da ste u okviru kapaciteta za vuču vašeg vozila. Ako preopterećujete prikolicu, vršite veći pritisak na točkove i osovine nego za šta su projektovani, što može izazvati ozbiljnu štetu na vašem ATV ili UTV vozilu. Kada sabirate svoju vučnu težinu, ne zaboravite da uključite i teret, kao i samu prikolicu. Informacije o kapacitetu vuče vašeg terenskog vozila možete pronaći u uputstvu za upotrebu, pa obavezno to proverite pre nego što utovarite i krenete da vozite ATV vozilo.

prikolice za atv vozila

2. Nabavite dobru opremu

Potrebna vam je odgovarajuća oprema za vašu prikolicu koju ćete koristiti na terenu. Postoje različite ATV i UTV kuke u zavisnosti od tipa i veličine vaše prikolice. Preporučujemo višenamensku kuku, jer vam daje fleksibilnost da promenite kuku na osnovu tipa prikolice koju koristite. Zatim, preporučujemo da dodate neke sigurnosne lance. Oni prelaze preko vaše kuke u obliku slova X i pomažu da vaša prikolica ostane pričvršćena, čak i ako bi kuka otkazala iz bilo kog razloga. Konačno, neophodno je da imati jake i sigurne španere. Na terenu van asfalta, gde prikolica radi non stop, važno je da teret koji imate u njoj bude dobro osiguran da ne bi došlo do ispadanja iz nje ili do u najgorem slućaju prevrtanja.

3. Provera pre polaska na teren

prikolica za utv

Pošto vuča dodatno opterećuje vaše terensko vozilo, uverite se da je u dobrom radnom stanju pre nego što krenete na vožnju. Počnite tako što ćete proveriti pritisak u gumama, jer će pravilno naduvane gume dati vašem ATV vozilu što je moguće veću stabilnost. Pošto povećanje težine celog vozila sa prikolicom dodatno opterećuje vaše kočnice, uradite brzu proveru na licu mesta da biste se uverili da je sve uredu pre nego što krenete. Vuča sa ATV vozilom opterećene prikolice takođe može posebno opteretiti kaiš naročito na uzbrdicama, tako da je pametno redovno proveravati da li je u dobrom stanju. Ne bi bilo dobro da doživite pucanje kaiša negde daleko od asfalta sa prepunom prikolicom. Na kraju, ali ne i najmanje važno, proverite svoj električni sistem tako što ćete priključiti svoju prikolicu i testirati pokazivače pravca i kočiona svetla.

4. Rasporedite težinu

Ako planirate da u prikolicu natovarite težak teret, uverite se da ste ravnomerno rasporedili težinu. Uradite tako da težina bude ravnomerno raspoređena i napred i nazad i sa svake strane, tako da ne vršite preveliki pritisak na jedno određeno područje. Na primer, ako je na zadnjem delu vašeg terenskog vozila prevelika težina, prednji deo bi se mogao malo podići, oduzimajući prianjanje prednjim gumama i nepotrebno opterećujući zadnju osovinu. I ATV i UTV vozila imaju ugrađene prostore gde možete da odložite jedan deo tereta, pa se pobrinite da ih iskoristite kada je to moguće. Ako imate ATV vozilo, razmislite o premeštanju nekog tereta na njegov prednji deo . Ako koristite UTV, iskoristite mesto za teret kako bi rasteretili prikolicu.

5. Prilagodite svoju vožnju

prikolice za atv vozila cfmoto

Dodavanje prikolice iza vašeg terenskog vozila donosi potpuno novi način vožnje, tako da se morate u skladu s tim prilagoditi. Najvažnija stvar koju treba imati na umu je da će dodatna težina povećati vaše vreme kočenja. Pokušajte da se zaustavite postepeno, umesto da pritiskate kočnice, i povećajte rastojanje između vašeg vozila i svih drugih ispred vas. Skrećite polako i, ako vozite velikom brzinom ili se spuštate niz strmo brdo, znajte da bi vaša prikolica mogla da se zaljulja ili vas pogura. Sve ove stvari opterećuju vašu kuku. Konačno, ne zaboravite da prikolica dodaje dužinu vašem vozilu i može stvoriti neočekivane mrtve tačke. Budite oprezni kada vozite kroz uže terene, jer sa prikolicom ste mnogo duži od onoga na šta ste navikli da vozite.

Bez obzira zašto morate da vučete prikolicu iza svog terenskog vozila, postoji mnogo dobrih opcija. Samo budite sigurni da imate na umu naše savete pre nego što je prikačite i krenete na radne zadatke. Takođe možete da nas pozovete ili posetite i pogledate našu ponudu priključne opreme za ATV i UTV vozila.

Podelite sa prijateljima

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Ozrenska 68 11000 Beograd Nehruova 80a, 11070 Novi Beograd
+381 11 311 9 511 +381646480933
info@cfmoto.rs maloprodaja@motooprema.rs