cfmoto srbija 2021
CFMOTO Novo partnerstvo – CFMOTO i YAMAHA udružuju snage
cfmoto yamaha partnerstvo

Novo partnerstvo – CFMOTO i YAMAHA udružuju snage

5/5 - (1 vote)

CFMOTO i Yamaha su postigli dogovor o zajedničkom ulaganju u gradu Zhuzhou, Kina. Naziv nove kompanije će biti ZHUZHOU CF YAMAHA MOTOR CO., LTD. (ZCYM).

U središtu pažnje svetske industrije motocikala je trenutno saopštenje koje je Yamaha iznela u vezi sa promenom vlasničke strukture nad firmom Chongqing Jianshe Mechanical and Electric Co., Ltd. (CJMEC).  Ova kompanija, poznata kao Zhuzhou Jianshe Iamaha Motor Co., Ltd. (ZJIM), je Yamahin dosadašnji saradnik u okviru zajedničkog projekta za proizvodnju motocikala u Kini. Očekuje se da će ove dogovorene promene biti realizovane već u novembru 2023. godine.

Nova vlasnička raspodela će biti strukturirana na sledeći način: CFMOTO će preuzeti značajni vlasnički udeo od 50%, dok će Yamaha zadržati 44,23%. Manjinski deo od 5,77% pripašće kompaniji Tair Yea Limited.

Za Yamahu, Kina predstavlja jednu od glavnih tačaka kako u proizvodnji, tako i u prodaji motocikala. Kroz ovu rekonfiguraciju vlasništva, Yamaha želi da unapredi svoju poziciju na tržištu. U skladu s tim, planirani su detaljni razgovori sa CFMOTO kako bi se definisali budući pravci i strategije zajedničkog ulaganja.

Ova strateška promena ne utiče samo na Yamahu, već je reprezentativna za globalne promene u industriji motocikala. CFMOTO, već blizak partner KTM-a, će kroz ovu saradnju dodatno osnažiti svoju ulogu na svetskoj sceni motocikala.

Analitičari predviđaju da će sinergija između CFMOTO i Yamahe unaprediti celu industriju, donoseći brojne prednosti kako za kompanije, tako i za strastvene ljubitelje motocikala širom sveta.

Dok se novembar 2023. brzo približava, pažljivo ćemo pratiti dešavanja u okviru Zhuzhou CF Yamaha Motor Co., Ltd. (ZCYM). Svi sa nestrpljenjem očekuju novo poglavlje ove kompanije i nadaju se njenom uspešnom nastavku na globalnom tržištu motocikala.

cfmoto yamaha partnerstvo cfmoto yamaha partnerstvo cfmoto yamaha partnerstvo

Podelite sa prijateljima

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Ozrenska 68 11000 Beograd Nehruova 80a, 11070 Novi Beograd
+381 11 311 9 511 +381646480933
info@cfmoto.rs maloprodaja@motooprema.rs