cfmoto srbija 2021
ATV vozila Planiranje ATV vožnje koja podrazumeva i kampovanje
cfmoto kapovanje sa atv vozilom

Planiranje ATV vožnje koja podrazumeva i kampovanje

Rate this post

Kampovanje sa pogledom na zvezdano nebo, buđenje uz potok koji žubori, cvrkut ptica i celodnevni boravak u prirodi mogu se smatrati u današnje vreme privilegijom. Kampovanje svakako predstavlja izlaženje iz zone komfora, ali kada vidite sve njegove benefite, brzo shvatite da je vredno toga.

Prirodne lepote regiona pravi su dar i njihovo istraživanje sa CFMOTO vozilom predstavlja i dugoročno ulaganje u nas same. Pokrenite avanturu sa vašim CFMOTO ATV vozilom i dobro isplanirajte izlet na otvorenom.

Bez obzira da li istražujete, idete u lov i pecanje, ili se krećete nepoznatim stazama, kampovanje je odličan način za produženu zabavu sa svojim terenskim vozilom. Pre nego što krenete na put, isplanirajte kampovanje i uverite se da imate pravu opremu za boravak na otvorenom u prirodi. Donosimo vam 12 saveta kako da svoj ATV/SSV/UTV spremite za terensko kampovanje.

Planirajte unapred za svoje kampovanje sa kvadom

Pre nego što krenete na kampovanje, važno je da sve dobro isplanirate i pripremite sebe ali i vozilo kako bi vam boravak u prirodi bio što opušteniji. Evo nekoliko saveta koje bi trebali da imati na umu ako planirate vikend sa svojim CFMOTO vozilom na otvorenom.

1. Pronađite mesto za kampovanje za ATV vozilo

Kada je u pitanju planiranje ATV vožnje i kamping, prvo, saznajte da li vam nacionalni park i rezervat prirode koji želite da posetite zaista omogućava kampovanje. Ako vaša lokacija za kampovanje zahteva rezervacije, rezervišite svoje mesto unapred i uverite se da imate mesta za svoje ATV vozilo.

Zauzimanje prostora za odmor i prenoćište, bilo u šatorima ili nekom vozilu, van granice uređenih kampirališta, vodiće se kao divlje. Zakon vas sprečava da za svoje kamp mesto izaberete jedino prostor unutar nekog od nacionalnih parkova i rezervata prirode. Obratite posebnu pažnju na sopstvenu sigurnost i očuvanje prirode. Ostavljanje đubreta nepotrebno je zagađivanje prirode, dok otvoren plamen može izazvati požare.

2. Upoznajte rutu vožnje za ATV vozilo

Istražite unapred i upoznajte se sa rutom vožnje, uslovima terena i lokacijom samog kampa. Ovo će vam pomoći da steknete predstavu o tome koliko će biti teška vožnja, koliko ćete kilometara peći sa savojim vozilom i načinima na koje možete da se zabavite na svom kvadu. Uz planine, šume, reke, livade i još mnogo toga, istraživanje na ATV vozilu će vam pružiti nezaboravan vikend u prirodi.

kampovanje atv vozila cfmoto

3. Upoznajte kamp

Saznajte koje pogodnosti može da vam ponudi kamp za koji ste se odlučili. Da li ćete imati pristup vodi ili izvoru struje? To je posebno važno ako želite da dopunite vaše elektronske uređaje. Šta je sa javnim toaletima? Da li vaš kamp ima roštilj ili bezbedno mesto koje vam omogućava da zapalite vatru za spremanje jela? Ovo se sve bitne stvari ako želite da sa svojim ATV vozilom posetite kamp koji je uređen za prihvat zaljubljenika u prirodu.

4. Ponesite GPS ili mapu za navigaciju

Kada se vozite na nepoznatoj lokaciji, možda nećete imati signal za mobilni telefon ili pristup internetu i navigaciji. Umesto toga, naš savet je da vožnju planirate sa GPS uređajima koji imaju ucrtane topo karte terena koji želite da posetite. Ovakav način planiranja uštedeće vam puno vremena tokom vožnje i dozvoliti da se na nepoznatom terenu krećete kao da ga dobro poznajete.

5. Pripremite se za vremenske nepogode

Planiranje ATV vožnje podrazumeva i to da obratite pažnju na vremensku prognozu i da li će biti kiše, grmljavine, blata, vetra, velike vrućine ili naglih padova temperature koje najavljuju oluju. Ove informacije pomoćiće vam da pripremite sebe ali i svoje ATV vozilo i dati vam bolju predstavu o tome koju opremu treba da spakujete za vožnju i kampovanje.

kampovanje utv vozila cfmoto

6. Podelite svoje planove za kampovanje

Radi vaše bezbednosti, komunicirajte sa prijateljima i porodicom i podelite svoje planove za predstojeću ATV avanturu. Obavestite ih gde ćete se voziti i lokaciju vašeg kampa. Imajte pri ruci kontakt informacije za hitne slučajeve i podelite svoj plan puta ako planirate da idete sami u novu avanturu.

7. Spakujte pravu opremu za svoje ATV kampovanje

Pripremite se za različite uslove vožnje i spakujte se u skladu sa vremenskim uslovima. Koristite trake za zatezanje da biste svezali stvari i osigurajte da vam se stvari u koferu koji se nalazi na kvadu ne pokvase. Da bi vam prestojeće kampovanje bilo što udobnijek, spakujte neophodnu opremu koja vam treba kako bi se sa svojim ATV vozilom probili do željene destinacije. Evo nekih stvari koje treba spakovati za svoje putovanje.

 • Kaciga sa zaštitom za oči
 • Rukavice
 • Čizme i debele čarape
 • Vodootporna jakna
 • Višeslojna odeća za hladno vreme
 • Šator otporan na kišu
 • Vreća za spavanje
 • Svetla za kampovanje
 • Stolice
 • Pribor za spremanje hrane
 • Alati za sečenje
 • Konzervirana ili upakovana jela i grickalice
 • Pribor za prvu pomoć
 • Lekovi
 • Toaletne potrepštine
 • Punjač/priključci za telefon i prenosive uređaje

Pripremite svoje vozilo za svoj ATV kampovanje

Neposredno pre nego što krenete na put, proverite da li je vaš kvad spreman za vožnju i kampovanje. Evo nekoliko stvari o kojima treba voditi računa kada je ATV vozilo u pitanju pre nego što krenete u avanturu.

8. Pregledajte svoj ATV/SSV/UTV za vožnju

Od guma i točkova do svetala i ulja, postoji nekoliko stvari koje treba da proverite pre putovanja. Izvršite inspekciju pre vožnje da biste bili sigurni da je vaš ATV spreman za istraživanje nepoznatih terena.

9. Proverite ATV pre puta

Proverite da li ima oštećenih ili istrošenih delova na vašem kvadu i odvojite malo vremena zajednu kratku inspekciju vozila. Ovo će vam koristiti jer ukoliko uočite neki nedostatak imate vremena da vozilo odvezete u servis i  popravite ili zamenite delove pre nego što postanu problem na nepoznatom terenu.

10. Ponesite alat i napunite gorivo za vožnju

Ponesite komplet alata za svoj ATV u slučaju da trebate da popravite nešto u hodu, uključujući i komplet za krpljenje guma. Uverite se da vam je rezervoar goriva pun i ponesite dodatni benzin ako planirate da pređete veću deonicu za vikend.

11. Parkirajte svoj ATV/UTV u kampu

Pronađite pogodno mesto za kampovanje i svoj ATV parirajte u blizini na ravnom terenu. Kao dodatnu meru bezbednosti, pokrijte vozilo ceradom noću i uvek ga držite dalje od otvorene vatre.

12. Zaštitite svoj ATV dok kampujete

Zaštitite svoj ATV od izloženosti vremenskim nepogodama. Pokrijte svoje vozilo ceradom kako bi ga zaštitili od kiše, kondenzacije rose, palih grana ili drugih stvari. Izvadite ključeve iz kontakt brave kako biste svoje vozilo zaštitili od krađe.

Kampovanje je još jedna sjajna aktivnost u kojoj možete uživati sa svojim ATV vozilom. Ne zaboravite da planirate unapred, uverite se da je vaše vozilo spremno, spakujte stvari i vodite računa o svom terencu dok provodite vreme na otvorenom.

Podelite sa prijateljima

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Ozrenska 68 11000 Beograd Nehruova 80a, 11070 Novi Beograd
+381 11 311 9 511 +381646480933
info@cfmoto.rs maloprodaja@motooprema.rs