cfmoto srbija 2021
ATV vozila Sarajevo Extreme 2022 – ATV skup koji pomera granice
atv skup vogosca 2022

Sarajevo Extreme 2022 – ATV skup koji pomera granice

Rate this post

U organizaciji ATV Cross kluba Vogošća, 18.06.2022. godine održan je jedan od najatraktivnijih skupova ATV vozila u regionu koji je privukao više od 100 učesnika iz čak devet zemalja.

Organizator ovog sada već prestižnog skupa je ATV Cross klub Vogošća koji se i ovog puta istakao odličnom organizacijom i atraktivnim trasama vožnji koje su bile podeljene na vrlo zahtevnu Extreme stazu i dosta lakšu Panorama vožnju za učesnike koji su želeli da uživaju u prirodi i nestvarnim pogledima.

atv skup vogosca 2022

Uz zahvalnost na ukazanom poverenju brojnim učesnicima koji su doputovali u Vogošću, kao i  domaćinima, naša kompanije je bila sponzor takmičenja i dodelili smo nagradu za najbolji “uphill” na Extreme stazi koju su na kraju podelile ekipe iz Rumunije Caran Sebes i Srbije ATV klub Gornji Milanovac.

atv skup sarajevo extreme 2

U Vogošći smo učesnicima susreta ali i posetiocima predstavili našu bogatu ponudu ATV vozila. Posetioci su kod našeg šatora mogli da pogledaju najmoćniji ATV iz naše game vozila, CFORCE 1000 EPS koji je vozilo za prave ljubitelje uzbudljive avanture, i zahvaljujući moćnom motoru od 963 ccm i selektivnom 2WD/4WD pogonu uz blokadu prednjeg diferencijala i automatsku blokadu zadnjeg diferencijala nudi sjajnu kombinaciju performansi, funkcionalnosti i estetike.

atv skup vogosca 2022

Predstavili smo i model CFORCE 625 TOURING koji je najprodavaniji model u svojoj klasi na Evropskom tržištu, kao i modele CFORCE 450L I 520L koji su osim po tome što su prepoznati kao idelna vozila za rekreaciju, isto tako se mogu videti u mnogim rent a quad firmama jer je odnos cene, kvalitet i performansi adut koji su mnogi iskoristili da pokrenu unosan biznis.

Za one koji vole brzinu, adrenalin i snagu izložili smo ZFORCE 1000 Sport pravo SSV vozilo za one koji traže način da dožive vrhunsku avanturu i da istraže nove horizonte u off-road vožnji. Ovaj četvorotočkaš, sa nenadmašnim performansama, dizajniran je i proizveden da  off-road vožnju učini ekstravagantnijom što je i pokazao na Panoramskoj vožnji u Vogošći na terenima koji su bili zahtevniji i gde je sa lakoćom savladao sve izazove koji su pred njega stavljeni.

zforce 1000 sport sarajevo vogosca

Netaknuta priroda i staze koje su podizale adrenalin

Kako je i sam organizator pre polaska na Panoramsku vožnju naglasio, planirano je da se na nekoliko tačaka susretnemo sa vozačima Extreme staze i uživamo u njihovim veštinama. Čim smo sišli sa asfalta dočekale su nas daleko poznate šume oko Vogošće i njihova bujna vegetacija koja se uzdizala iznad zemljanih staza na kojima su naravno dominirali usponi i nizbrdice.

atv skup vogosca 2022

Sve vreme vožnje pratili su nas neverovatni pejzaži koji su bukvalno dosezali dokle smo mogli pogledom da vidimo. Sve što smo ikada želeli u jednoj istraživačkoj avanturi da doživimo, doživeli smo u vožnji koju je organizovao ATV klub Vogošća jer su nas sproveli predelima koji obiluju netaknutim šumama, vrhovima sa kojih zastaje dah i još uvek neukroćenim stazama do njih.

Na nekoliko mesta smo se susreli sa momcima koji ne znaju za strah i koji su nam pokazali kao se vozi na opasnim terenima. Ono što je i ove godine bilo primetno je da je CFMOTO bio jedini neamerički brend koji je vozio i uspešno završio Extreme vožnju.

extreme route cforce 1000

Tokom panoramske vožnje naši gosti su bili bračni par Tanja i Marko Brezo koji su bili dobitnici naše nagradne igre u kojoj smo poklonili noćenje za dve osobe i kotizaciju za vožnju, takođe za dve osobe. Tanja i Marko su došli svojim vozilom, CFORCE 450L koje imaju godinu dana i sa kojim često prave avanturističke ture u okolini Sokolca. Kako su rekli, vožnja im se dopala, i nadaju se da će i sledeće godine sa nama ponovo u avanturu.

atv skup sarajevo extreme

Planinarski dom Motka, oaza mira i netaknute prirode

Cilj naše Panoramske vožnje je bio dolazak do planinarskog doma Motka, koji se nalazi iznad Vogošće i u blizini sela Tihovići. Dom je izgrađen na nadmorskoj visini od 1.254 metra, i u njemu je održan ručak za sve učesnike ove fantastične vožnje.

Pre dolaska u planinarski dom, napravili smo kratku pauzu na vrhu Motka sa koga se pruža zaista neverovatan pogled na planine koje okružuju Vogošću i Sarajevo.

atv skup vogosca 2022

Ovaj kratak predah smo iskoristili kako bi napravili fotografije jer reči ovakvo mesto jednostavno ne mogu opisati. lako se Motka nalazi na relativno niskoj nadmorskoj visini za planinare, ima neverovatan pogled na vrhove sarajevskog Ozrena i dolinu u kojoj se smestilo Sarajevo.

atv skup vogosca 2022

Takođe, s ovog mesta jedan deo vozača se uputio do čuvenog vodopada Skakavac spuštajući se u kanjon Peračkog potoka, a zatim penjući se pod Skakavac. To je bila zahtevnija ruta, ali prelepa, i donela je mnogo uzbuđenja i podizala na nekim mestima adrenalin u telu vozača.

motka atv voznja sarajevo

Potpuni hedonizam nakon vožnje

Nakon završene vožnje i okupljanja vozača u planinarskom domu Motka započeo je ručak gde su se razmenjivali utisci sa vožnje i uživalo u nadaleko poznatoj mladoj “janjetini” i sarajevskim ćevapima. Postoji neka romantičarska simbolika kad je janjetina iz Bosne u pitanju. Kad neko kaže da vas vodi na janjetinu u Bosni, osetite se posebno počašćeno, kao da obrok koji će uslediti sa sobom nosi neku notu poštovanja i poznate sarajevske gostoljubivosti. Tako smo se i mi osetili dok smo ručali sa našim domaćinima i ljubiteljima ATV vožnje.

CFMOTO TIM VOGOSCA

Prepričavale su se situacije sa Extreme sataze ali i jednog incidenta sa Panoramske ture, gde je došlo do prevrtanja vozila i lakših povreda suvozača, tako da i ovim putem još jednom apelujemo na vozače da obrate pažnju na vožnju po nepoznatim terenima a naročito u koloni u kojoj je 50-tak vozila.

atv skup vogosca 2022

Na kraju dana organizator je napravio jedno sjajno večernje druženje u restoranu gde smo uz živu muziku, piće i puno smeha još jednom prošli rečima i slikama kroz ovaj uzbudljivi hedonistički dan.

Zahvaljujemo se još jednom organizatorima Sarajevo Extreme vožnje, ATV klubu Vogošća, koji su pokazali kako se organizuje vožnja sa preko 100 vozila i obećavamo da se vidimo i sledeće godine.

 

 

Podelite sa prijateljima

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Ozrenska 68 11000 Beograd Nehruova 80a, 11070 Novi Beograd
+381 11 311 9 511 +381646480933
info@cfmoto.rs maloprodaja@motooprema.rs