cfmoto srbija 2021
ATV vozila ATV skup Gornji Milanovac 2022
atv voznja gornji milanovac

ATV skup Gornji Milanovac 2022

Rate this post

I ove godine CFMOTO je imao sjajnu priliku da poseti jednu od najlepših ATV ruta u Srbiji i da ujedno svim ljubiteljima prirode i ATV vozila prikaže novitete iz CFMOTO game vozila. Bili smo gosti ATV kluba Gornji Milanovac koji je pokazao na pravi način šta znači biti dobar domaćin i besprekoran organizator ATV vožnje koja je brojala preko 200 kvadova iz celog regiona koji su vozili u tri kategorije, turist (zelena staza), hard (žuta staza) i extreme (crvena staza).

ATV skup u Gornjem Milanovcu održao se 21. maja 2022. godine. Opština Gornji Milanovac nalazi se na dodiru zapadne Srbije, Gruže i Pomoravlja u jugozapadnom delu Šumadije. Zahvata prostor u centralnom delu Srbije između planina Maljen, Suvobor, Rajac, Rudnik, Ješevca, Vujna i Kablar koje su poznate po nestvarno lepim predelima, ispresecani stazama koje vode kroz guste šume, livade i pašnjake. Jednom rečju idealan teren za ATV vožnju.

atv voznja gornji milanovac

Već u 7h ujutru sa svih strana su počela da pristižu vozila koja su imala prikačene prikolice sa ATV vozilima na njima. Glavno okupljanje vozača je bilo kod prelepe crkve Uspenija presvete Bogorodice u mestu Jablanica, u čijem dvorištu je bio i postavljen veliki šator kako bi mogao nakon vožnje da ugosti veliki broj vozača i ljubitelja kvadova.

CFMOTO ŠTAND – PRAVO MESTO ZA ZALJUBLJENIKE U ATV VOZILA

Naravno na centralnom mestu je bio i štand CFMOTO gde smo izložili naša vozila ali i jedan novitet CFORCE 450L koji očekuje premijeru tek u julu u Francuskoj. Kao što smo i navikli ljubitelje našeg brenda, CFMOTO stalno pomera granice u dizajnu i tehničkim karakteristikama vozila što je i ovog puta bilo sa najpopularnijim modelom iz naše game ATV vozila.

atv skup gornji milanovac 2022

Prisutan je bio i moćni CFORCE 1000 koji poseduje V-motor od 85 konjskih snaga, zapremine 963 kubika, koji je dovoljno jak za ekstremnu vožnju, ali ne previše bučan kada je u pitanju panoramsko razgledanje omiljene destinacije. Prenos ove brutalne snage je tradicionalno pružen kanadskom proizvođaču CVTech, koji se do sada pokazao kao neprikosnoven za off road vožnju i pruža selektivan 2wd / 4wd prenos plus blokadu prednjeg diferencijala (automatska zadnja blokada).

Među izloženim modelima bio je i CFORCE 625 Touring koji je najprodavaniji ATV model u Evropi! Kombinacija snage i veličine, uz najsavremeniji dizajn i ozbiljne tehničke mogućnosti, impresionirao je sve koji su zastali da ga vide.

atv skup gornji milanovac 2022 1

Naravno da smo u ovakvu avanturu poveli i naš najveći model, moćni UFORCE 1000 XL koji ima prostranu, komfornu kabinu za čak 6 osoba. Ovo moćno terensko vozilo je ovom prilikom na ATV vožnji u Gornjem Milanovcu pokazalo za šta je sve sposobno jer je bez problema prošlo stazama i potocima gde su se mnogo uža vozila namučila da pronađu pravu putanju.

BESPREKORNA ORGANIZACIJA SVIH STAZA

Za mnoge koji su stigli iz udaljenih krajeva regiona dan pre skupa, domaćini su pekli roštilj, i ugostili ljude sa daleko poznatom domaćinskom atmosferom ATV kluba Gornji Milanovac. Noć pre starta je bila radna za momke iz ATV kluba Gornji Milanovac jer su još jednom sve detalje prolazili sa svojim timom kako bi vožnja na kraju i bila onakva kakva jeste – majstorski organizovana sa fenomenalnim stazama.

Već od ranog jutra počele su da se formiraju grupe za Zelenu, Žuti i Crvenu stazu. Tekle su polako poslednje pripreme vozila pred start koji su svi sa nestrpljenjem očekivali. Svaka staza je detaljno isplanirana i trasirana do savršenstva, a vozila obeležena sa stikerima u bojama staza koje voze.

Tridesetak najhrabrijih ATV vozača upustilo se u savladavanje Crvene, ekstremne staze duge 35 kilometara. Stazu koju su naši domaćini pripremili i trasirali je bila veoma zahtevna i u potpunosti opravdavala svoj naziv “extreme” jer je tražila maksimalnu pripremljenost vozila ali i vozača. Izuzetno strmi usponi koji su bili teški za savlađivanje doprineli su da i oni najiskusniji dođu u nezgodnu situaciju ali su tu bili momci iz organizaciije, i drugi takmičari, koji su dali svoj maksimum da pomognu i svako vozilo zadrže od prevratanja. Crvena staza je tražila ogromnu koncentraciju vozača kako bi sve ucrtane deonice savladali, ali i na kraju osetili taj pobednički duh nakon izlaska na vrh uzbrdice.

atv skup gornji milanovac

Žuta staza je bila najbrojnija i manje zahtevna od Crvene ali je tražila iskustvo u vožnji na terenu od vozača. Na ovim deonicama vozači ATV vozila su mogli da se oprobaju u savladavanju ne tako jednostavnih preprekama u vidu uzbrdica sa nagibom na kojima su neretko bila nezgodno postavljena debla, panjevi i stabla. Ova staza je bila odlična za sticanje iskustva koje je neophodno ukoliko je neko od vozača planirao da na sledećem ATV skupu oproba svoje umeće na Crvenoj stazi.

Tourist ili popularna Zelena staza je bila sa najvećim brojem učesnika, čija dužina od oko 40 kilometara nije bila za potcenjivanje, jer je vodila uskim šumskim putevima, trasiranim planinarskim stazama i koritima potoka, i na nekoliko mesta nezgodnim nagibima. Vožnja Zelenom stazom je učesnicima pružila priliku da otkriju prirodne lepote do kojih se vredelo pomučiti i probiti kroz šumske staze i potoke, jer je bilo vredno nagrade – osvajanja mesta sa koga puca pogled na Srbiju.

atv skup u gornjem milanovcu

Nakon završetka vožnji, vozači su se vratili na polaznu tačku kod crkve gde ih je čekalo osveženje ali i hrana uz živu muziku gde su do kasno u noć prepričavali događaje sa vožnje, razmenjivali iskustva i sklapali dogovore za naredne avatnture sa svojim ATV ljubimcima.

gronji milanovac atv skup

Hvala našim dragim prijateljima iz ATV kluba Gornji Milanovac, što su nas još jednom sjajno ugostili i organizovali ovu vožnju na zaista svetskom nivou. Vidimo se i sledeće godine.

atv gornji milanovac vozaci

Podelite sa prijateljima

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Ozrenska 68 11000 Beograd Nehruova 80a, 11070 Novi Beograd
+381 11 311 9 511 +381646480933
info@cfmoto.rs maloprodaja@motooprema.rs