cfmoto srbija 2021
CFMOTO CFMOTO 450SR je predstavljen ljubiteljima brzine
cfmoto 450 sr prezentacija istanbul

CFMOTO 450SR je predstavljen ljubiteljima brzine

4.9/5 - (29 votes)

Svetska premijera CFMOTO 450SR modela koja je uzdrmala svet PowerSport-a

cfmoto 450sr prezentacija istanbul

CFMOTO 450SR model, za koji ste od same najave na EICMA sajmu u Milanu pokazali veliko interesovanje, predstavljeni je javnosti na globalnoj prezentaciji koja se održala prošlog vikenda, 19.03.2023., na mestu koje je za njega i naprikladnine, trkačkoj stazi gde se vozi Formula 1 i MotoGP, Istanbul Park. Po interesovanju medija koji prate motociklizam ova trkačka staza je definitivno bila centar moto dešavanja u svetu tog vikenda.

cfmoto 450 sr prezentacija istanbul

Osnovana daleke 1989. godine, CFMOTO kompanija je danas vodeći kineski proizvođač motocikala i ATV/UTV/SSV vozila i najbrže rastući brend u svetu Powersport industrije. Još jedan korak napred je ostvarila naša kompanije jer smo dobili novog predstavnika u powesport svetu, koji je već sada možemo reći uzdrmao sve popularniju klasu do 500cc tako da smo se uputili u Tursku kako bismo vam među prvima preneli utiske i snagu ovog novog moćnog CFMOTO 450SR modela.

cfmoto 450sr prezentacija istanbul Guevara Srbija

Zajedno sa oko 200 gostiju, predstavnika medija i distributera iz Evrope, SAD, Bliskog istoka, jugoistočne Azije i Australije, medju kojima su bili i predstavnici najuglednijih motociklističkih magazina poput nemačkog Motorrada I britanskog MCN- a, i mi smo imali tu čast da prisustvujemo ovom jedinstvenom događaju, po izuzetno kišnom danu koja nije uspela da smanji doživljaj ovog dešavanja. Naprotiv svi su imali priliku da se uvere u izuzetne mogućnosti ovog motocikla čak i po ekstremno lošim uslovima vožnje.

Intercity Istanbul Park staza koja dolikuje 450SR modelu

cfmoto 450sr prezentacija istanbul

Intercity Istanbul Park je trkačka staza koja se nalazi u mestu Tuzla u blizini Istanbula. Stazu je dizajnirao Hermann Tilke, a trenutno je domaćin Velike nagrade Turske u Formuli 1.

Istanbul Park jedna je od najboljih kreacija Hermana Tilkea koja sadrži promene visine, različite vrste zavoja, dugi pravac i fantastični zavoj broj 8 koji je bio jedan od najvećih izazova u prethodnoj Formula 1 sezoni. Staza ima dobru mešavinu sporih, srednje brzih i brzih zavoja. Definitvno odličan izbor za promociju i probnu vožnju novog rasnog trkača iz naše game motocikala.

cfmoto 450sr prezentacija istanbul

CFMOTO 450SR – Stepenik više u Powersport svetu

Sa CFMOTO 450SR modelom naša kompanija je postavila novi standard u segmentu sportskih motocikala srednje zapremine.

Motocikl CFMOTO 450SR predstavlja kombinaciju male težine i agilnosti, te nudi idealan odnos snage i težine, bez obzira da li se krećete na moto stazi ili ga vozite gradskim ulicama. Linearna snaga čak prevazilazi mnoge konkurentske gama moticikle iz ove grupe.

Budući da je napravljen za trke, sa svakom krivinom na stazi Istanbul Parka mogli smo da osetimo dodatni nalet adrenalina, te smo sigurni da će se vrlo brzo naći na listi mnogih bajkera, kao i zaljubljenicima u brzinu koji žele da ispitaju svoje granice.

cfmoto 450sr prezentacija istanbul

Sa oštrim stilom, neverovatnom mogućnošću upravljanja, CFMOTO 450SR pruža vrhunsko iskustvo svima koji žele više snage i povećanu upravljivost. Zbog svog visokog obrtnog momenta opravdano je poneo titulu najmoćnijeg u svojoj klasi.

450SR – Sinteza dizajna i inženjeringa

CFMOTO 450SR se odlikuje svojim smelim identitetom i jasno izražava evoluciju SR serije u smislu dizajna, prenoseći ideju sportskog potencijala.

Počevši od prednjeg dela i završavajući sa repom, ovaj spotski motocikl ima agresivan, zadivljujući izgled. Za finalno razvijanje dizajna i aerodinamike ovog modela je korišćen aerodinamički tunel. Bilo je potrebno preko 30 sati istraživanja i preko 200 aerodinamičkih simulacija da bi se postigao krajni rezultat. Pri čemu se vodilo računa da svaka krivina i svaki detalj budu optimizovani tako da doprinesu vrhunskoj agilnosti.

cfmoto 450sr prezentacija istanbul

Da bi efikasnije blokirala nalete vetra vizir je sada pod uglom od 48 stepeni, a prednji deo može da obezbedi 1,6 kg potisne sile pri 120 km/h. Aerodinamičke mogućnosti ne diktira samo prednji deo, već i zadnji deo sedišta sa kanalnim oblikom koji povećava efekat protoka vazduha.

Dodatni zadivljujući efekat na nas ostavila je jedinstvena kombinacija tamnih nijansi, koja zajedno sa dinamičnim LED svetlima, naglašava trkački izgled.

Performanse i udobnost

CFMOTO 450SR pruža nevorovatni komfor za motocikl ove klase. Ergonomsko, tanko sedište daje slobodu kretanja, a možete ga podesiti na 815 mm, 795 mm i 785 mm. Sportski orijentisana prednja i zadnja vešanja donose kontrolu i stabilnost, koja se obično koriste na profesionalnim modelima superbike za održavanje čvrstine vozila u intenzivnim uslovima vožnje.

cfmoto 450sr prezentacija istanbul

Ovaj motocikl se može pohvaliti i izuzetnom bezbednošću, bez obzira na stanje puteva i brzinu. Zakrivljeni 5-inčni TFT ekran omogućava laku navigaciju. Meniju možete lako da pristupite uz pomoć intuitivnog prekidača na upravljaču. T-box ima integrisani 4G modul i 6D senzor, koji se može povezati preko Bluetooth-a, te ćete u realnom vremenu videti pozicioniranje vozila, kilometražu, nadogradnje, IMU (Jedinica za merenje inercije), sistem bezbednosti protiv krađe. Uvid u ove i druge važne informacije možete imati preko CFMOTO aplikacije.

Ključne karakteristike CFMOTO 450SR

450SR pokreće CFMOTO 450cc, 2-cilindrični linijski motor od 450cc, koji proizvodi maksimalnih 34,5kw pri 10,000rpm i maksimalni obrtni moment od 39Nm pri 7750rpm, nudeći odnos snage i težine od 0,19. Motocikl dostiže maksimalnu brzinu od 190 km na sat, a ubrzanje od 0 do 100 km na sat je za manje od 5 sekundi što je u rangu motocikla od 600cc.

Motor se oslanja na radilicu nagnutu od 270 stepeni i dvostruku balansnu osovinu za suzbijanje efekata vibracija. Konstrukcija se sastoji od glave cilindra koja je napravljena od legure magnezijuma i aluminijuma. Na taj način se postiže idealna kombinacija težine i otpornosti.

cfmoto 450sr prezentacija istanbul

Unutar arhitekture motora je integrisana vodena pumpa, koja omogućava efikasno odvođenje toplote. Tu je i filter za vazduh sa rafiniranom tehnologijom koja donosi manje trenje i veću pouzdanost.

Sve u svemu dugoočekivani racing model nije inzverio CFMOTO fanova, naprotiv sa svih strana stižu odlične reakcije posle ove globalne prezentacije. Definitivno, CFMOTO 450SR je izvrstan izbor za one koji traže pristupačan sportski motocikl sa snažnim performansama.

Podelite sa prijateljima

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Ozrenska 68 11000 Beograd Nehruova 80a, 11070 Novi Beograd
+381 11 311 9 511 +381646480933
info@cfmoto.rs maloprodaja@motooprema.rs