cfmoto srbija 2021
CFMOTO PUT U KINU: CFMOTO DAY 2023 i poseta našoj fabrici
cfmoto day 2023

PUT U KINU: CFMOTO DAY 2023 i poseta našoj fabrici

5/5 - (22 votes)

Kada su čarolija dalekog istoka i pulsirajući adrenalin sveta dvotočkaša upleteni u jedno, rezultat je iskustvo koje ostaje zauvek urezano u sećanju. Naše putovanje se od Beograda preko blistavog Dubaija nizalo ka Guangdžou, grada gde se nalazi sedište CFMOTO. kompanije. Naša misija je bila poseta događaju nakon trogodišnje pauze uzrokovane COVID19 pandemijom, CFMOTO DAY 2023 na kojem su fanovi, gosti svih uzrasta, partneri i mediji na stazi Džodžu prisustvovali otvaranju ovog fenomenalnog dana, defileu, vožnji na trkačkoj stazi, off-road vožnji, prezentaciji najnovijih modela, živog muzičkog nastupa na otvorenom, večernjih DJ setova, aktivnosti poput simulatora i takmičenja, kao i saveta i časova o vožnji. Sledećeg dana posetili smo sedište CFMOTO fabrike i u verili se u proizvodne kapacitete i inovativnu tehnologiju koju koristi naša kompanija u proizvodnji CFMOTO modela.

cfmoto day 2023

Na CFMOTO DAY-u prisustvovalo je preko 2.000 zvanica, kako iz Kine, tako i iz raznih delova sveta koji su imali priliku da uživaju u bogatom programu ali i u vrhunskim gastronomskim specijalitetima kineske kuhinje kao i na kraju večeri dodeli nagrada nasumično odabranih fanova iz publike i odličnom koncertu.

CFMOTO DAY 2023 – Događaj za pamćenje

Dolazak u grad Džodžu obeležila je uzavrela atmosfera na istoimenoj sertifikovanoj internacionalnoj trkačkoj stazi. Kada pomislimo na otvaranja velikih događaja, često zamišljamo spektakularne svetlosne efekte, muziku koja pulsira kroz telo i naravno, prizor koji oduzima dah. No, ništa nije moglo da nas pripremi za veličanstveno otvaranje sa kojim je CFMOTO DAY 2023 započeo.

cfmoto day 2023

Na samom ulazu u trkačku stazu u Džodžuu, dočekao nas je monumentalni luk, ukrašen simbolima CFMOTO brenda. Zvučnici su emitivali muziku, koja je najavljivala nešto veliko. Publika je do poslednjeg mesta ispunila bine trkačke staza a atmosfera je bila naelektrisana iščekivanjem.

Kada je ceremonija otvaranja počela, na centralnoj bini se pojavio spektakularan performans sa plesačima, artistima i digitalnim vizualizacijama koje su pričale priču o razvoju CFMOTO-a, od njegovih skromnih početaka do današnjeg statusa kao globalnog lidera u industriji motocikala i ATV vozila.

cfmoto day 2023

A onda je stigao trenutak koji je svima ostao u sećanju – imponzantni defile preko 1000 CFMOTO motocikala svih modela. Kao vojska iz vremena moderne tehnologije, motocikli su se nizali jedan za drugim, svaki sa svojom jedinstvenom pričom i karakterom. Od elegantnih i sportskih modela do robustnih adventure i touring motocikala, svaki motocikl je predstavljao deo CFMOTO-ove impresivne istorije i budućnosti.

cfmoto day 2023

Zvuk hiljade motora u sinhronizovanoj harmoniji bio je toliko moćan da je gotovo treperio vazduh oko nas. Gledaoci su sa oduševljenjem posmatrali ovaj impresivni ples mašina dok su vozači pozdravljali masu s ponosom i entuzijazmom.

cfmoto day 2023

Svečanost na Džodžu stazi je nastavlčjena sa najavama novih modela. Tokom svečanog otvaranja, CFMOTO je otkrio tri nova člana porodice motocikala. Prvi “debitant” bio je 150SC iz novokreirane SC serije skutera gde se praktične potrebe za prevozom susreću sa idealnom upotrebom za slobodno vreme; sve s veselim imidžom. Najzanimljivije karakteristike ovog skutera uključuju snažne performanse, malu potrošnju goriva i veliki prostor za skladištenje sitnica i opreme.

cfmoto day 2023 cfmoto skuter

Na CFMOTO DAY 2023 događaju predstavljena su dva koncept modela koja su izazvala oduševljenje kod publike koja je imala priliku da prva vidi ova dva motocikla ali i da čuje njihov zvuk u visokim obrtajima

Agresivni 4-cilindrični 500SR i snažni 3-cilindrični 675SR, sigurno će izazvati nalet adrenalina već na prvi pogled. Dizajnirani da pruže vrhunske performanse u visokim obrtajima, ovi motocikli će bez sumnje ostaviti ljubitelje motociklizma bez daha.

cfmoto 500sr cfmoto day 2023

500SR je motocikl koji je stvoren sa jasnom svrhom i predstavlja čist izraz sportskog duha “SR” linije. Četvorocilindrični agregat (s mnogim inovacijama poput novog Ram vazdušnog usisa) razvijen je u tajnosti od strane CFMOTO razvojnog odeljenja pre 3 godine. 500SR primenjuje najsavremenije tehnologije poput kovanih aluminijumskih klipova, spojnica sa zateznom šrafom i radilice s malom inercijom. Po specifikacijama 500SR lako može da dostigne brzinu od preko 230 km/h. Ovo je deifinitvno četvorocilindrična sportska mašina premiu klase koju je originalno razvila naša fabrika.

cfmoto 675sr novi model

Njegov snažniji brat 675SR je dizaniran oko novog CFMOTO koncepta sa tri cilindra koji ispunjava najviše standarde i inženjerske procese. Monstruozna snaga koja se prenosi na zadnji točak prati se nizom drugih vrhunskih performansi kada je reč o kočnicama, šasiji, opremi, dizajnu i svim aspektima potrebnim za adrenalinsku vožnju kako na putu tako i na trkačkoj stazi.

Kao što smo već i navikli od naših modela i ova dva će zasigurno postaviti nove standarde u svetu motociklizma i privući pažnju gde god se pojave.

cfmoto day 2023

Dok su se motocikli povlačili sa staze, nebo iznad nas je obasjano vatrometom, čime je zvanično započet CFMOTO DAY 2023. Sve je bilo savršeno orkestrirano, stvarajući trenutke koje će svaki prisutni pamtiti zauvek.

VOŽNJA CFMOTO MOTOCIKALA NA TRKAČKOJ STAZI

Kako se jutro odmicalo, osunčana trkačka staza u Džodžuu postajala je sve više i više živopisna. Nije bila samo scena impresivnog otvaranja ili defilea motocikala koji je privlačio pažnju. Jedna posebna atrakcija koja je izazvala pravu senzaciju među posetiocima bila je prilika da provozaju najnovije modele CFMOTO motocikala na sertifikovanoj trkačkoj stazi.

cfmoto day 2023

Već od ranih jutarnjih sati, dugački red ljudi, od entuzijasta i profesionalaca do onih koji su tek započinjali svoju motociklističku avanturu, strpljivo je čekao svoj trenutak. Grupice ljudi razmenjivale su priče o svojim vozačkim iskustvima, dok su drugi uzbuđeno proučavali tehničke specifikacije modela koje su želeli da testiraju.

cfmoto day 2023

Osoblje CFMOTO-a bilo je veoma organizovano, obučavajući vozače o bezbednosnim procedurama, karakteristikama pojedinih modela i dajući savete o tome kako da maksimalno iskoriste svoje vreme na stazi. Motocikli su u redovima bili izloženi na stazi čekajući da se pokažu u punom sjaju.

Kada bi neko došao na red, osmeh na licu i sjaj u očima govorili su više od reči. Osećaj kada se nađete za volanom vrhunskog motocikla, na profesionalnoj trkačkoj stazi, gde možete osetiti pravu snagu i agilnost mašine, nešto je što se ne može opisati, već mora doživeti.

cfmoto day 2023

Svako vozačko iskustvo trajalo je nekoliko krugova, ali za mnoge posetioce, tih nekoliko minuta bilo je vrhunac dana. Uzbuđeni i zadovoljni, vozači su se vraćali u red kako bi delili svoje impresije, a mnogi su se čak vraćali na kraj reda, ne mogavši da se zasite adrenalinske vožnje.

cfmoto day 2023

Ova prilika nije bila samo sjajan marketinški potez za CFMOTO, već je predstavljala i odavanje priznanja zajednici vozača, dajući im šansu da dožive svaku krivinu, svaki zvuk i svaku emociju vožnje u kontrolisanom, ali uzbuđujućem okruženju.

cfmoto day 2023

CFMOTO je pokrenuo CFMOTO Talent Trophy koji počinje ovog oktobra. Cilj je omogućiti mladim kineskim vozačima prelazak na evropske serije s CFMOTO motociklima i težnju ka najvišem nivou trkačkog prvenstva MotoGP sveta.

cfmoto day 2023 talent trophy

ZABAVA I ADRENALIN NA SVAKOM KORAKU

Na platou ispred trkačke staze izloženi su bili svi modeli CFMOTO motocikala i ZEEHO električnih skutera ali deo za zabavu posetilaca ovog neverovatnog događaja.

cfmoto day 2023

Upečatljiv prizor ZEEHO električnih skutera pokazao je da je CFMOTO uspešno ukoračio u svet ekološki osvešćenih prevoznih sredstava, prateći globalne trendove sa svojim podbrendom.
zeeho cfmoto day 2023

Međutim, prava zvezda dana bila je premijera SSV modela ZFORCE 1000, osmišljenog za četiri putnika, sa svojim impozantnim izgledom i tehničkim karakteristikama, koji je odmah privukao pažnju novinara i posetilaca. Njegova robusna konstrukcija i vrhunske performanse predstavljaju kombinaciju snage i stila.

zforce 1000 4 putnika

U sklopu CFMOTO DAY 2023 događaja napravljena je posebna staza za najmlađe vozače da slobodno i sa osmehom voze naše modele namenjene deci CFORCE110, EV110 kao i CX-5E.

cfmoto day 2023

Gymkhana je poseban oblik vožnje motociklom koji kombinuje preciznost, brzinu i veštinu. U sklopu CFMOTO DAY 2023 događaja, Gymkhana nastup je privukao veliku pažnju posetilaca, pružajući im priliku da budu svedoci neverovatnih veština i manevrisanja vozača.

Staza za Gymkhana je dizajnirana tako da vozačima pruži niz izazova – od uskih zavoja, iznenadnih prepreka do kratkih sprinteva. Na ovom događaju, vozači su imali priliku da pokažu svoje sposobnosti u kontrolisanju 450NK motocikla pod raznim uslovima, dok su prolazili kroz zavojite sekcije staze, izvodili brze promene smera i navigirali kroz komplikovane sekcije prepune prepreka.

gymkhana cfmoto day 2023

Posebno impresivan deo Gymkhana nastupa na CFMOTO DAY-u bio je takmičarski duh vozača. Svaki učesnik je težio da postavi najbrže vreme, dok je istovremeno demonstrirao impresivnu kontrolu nad svojim motociklom. Ponekad je to značilo da vozači moraju da izvedu brze okrete na mestu, dok su u drugim momentima izvodili složene manevre kako bi savladali prepreke.

gymkhana cfmoto day 2023

U srcu velikog otvorenog prostora, održala se zvučna i vizuelna simfonija na magičnom stunt show-u. Prvi na scenu su izlašli CFMOTO 800MT i 800NK motocikli, dva ponosa naše kompanije poznata po svojoj svestranosti i performansama.

stunt show cfmoto day 2023

800MT sa svojim avanturističkim karakterom, čini se kao da lebdi iznad tla, skrećući brzo, praveći zapanjujuće skokove i trkačke manevre. S druge strane, 800NK, sa svojim sportskim izgledom, pokazuje agilnost i snagu, izvodeći precizne figure poput burnouta, wheeliesa i stoppiesa.

stunt show cfmoto day 2023

Ali stunt show ne bi bio potpun bez nečeg posebnog. Na scenu je stupio i  Zeeho AE8S+ skuter. Elegantan i moderno dizajniran, skuter se kretao s lakoćom, demonstrirajući svoje električne performanse. 

stunt show zeeho cfmoto day 2023

Skakanje sa rampe, driftanje i izvođenje okreta na zadnjem točku, AE8S+ pokazuje da električna vozila nisu samo ekološki prihvatljiva, već i sposobna za dinamične i uzbudljive manevre.

stunt show cfmoto day 2023

Aplauzi i uzvici divljenja koji su se čuli se sa svih strana su samo bili dokaz da ovo nije samo prikaz veština i performansi, već i manifestacija strasti i posvećenosti CFMOTO brendu.

cfmoto day 2023 simulator moto gp

Veliki red je napravio i  MOTO3 GP simulator. Simulator je omogućio posetiocima da iskuse uzbuđenje vožnje na MOTO3 trkačkoj stazi. S vrhunskom grafikom i realističnim upravljačkim mehanizmima, vozači su mogli da osete svaki zavoj, skok i ubrzanje, kao da su stvarno na trci. Ovaj simulator je pružio šansu svima da osete kako je biti profesionalni trkač, bez stvarnih rizika.

Na ovom događaju bile su prisutne i razne zabavne igre koje su posetiocima pružile šansu da osvoje zanimljive nagrade.

cfmoto day 2023

Dok se sunce polako spuštalo nad horizontom, završnica događaja CFMOTO DAY 2023 je ulazila u svoju završnu fazu, ali uzbuđenje nije jenjavalo. Umesto toga, atmosfera je postajala još intenzivnija i euforičnija.

cfmoto day 2023

Nagradne igre su bile glavni magnet za sve posetioce. Sa svakim izvučenim dobitnikom, oduševljenje je raslo. 

Kako bi prelazak iz dnevnih aktivnosti u noćni program bio što glatkiji, DJ-evi su postepeno preuzimali glavnu scenu. Svaki set je bio pažljivo biran da odražava dinamičnost i energiju brenda CFMOTO. 

cfmoto day 2023

Svetla reflektora igrala su preko gomile dok su se siluete motocikala presijavale u pozadini. Bilo je jasno da je CFMOTO DAY 2023 bio događaj koji će mnogi pamtiti, simbolizujući ne samo strast prema motociklizmu već i zajednicu koja stoji iza brenda.

cfmoto day 2023

“Vlasnici našim modela su najvrednija komponenta CFMOTO-a,” rekao je Charles Ni, potpredsednik CFMOTO-a. “Godišnji CFMOTO DAN je karneval za naše kupce, klijente i entuzijaste CFMOTO-a iz celog sveta koji se okupljaju iz ljubavi prema motociklima, uživaju u zadovoljstvu brzine i jedinstvenoj brend kulturi CFMOTO-a jer naš slogan glasi ‘DOŽIVIMO VIŠE ZAJEDNO’. U budućnosti, CFMOTO će nastaviti da sluša i udovoljava našim fanovima.”

POSETA FABRICI – UVID U SRCE CFMOTO MAŠINE

Poseta fabrici CFMOTO u Guangdžouu pružila nam je jedinstveni uvid u svet iza kulisa, gde se rođenje svakog motocikla i ATV-a pažljivo orkestrira. Savremeni proizvodni pogoni, s tehnologijom poslednje generacije, svedočili su o posvećenosti kompanije ka inovacijama.

cfmoto fabrika u kini

CFMOTO kompanije je osnovana 1989. godine u Hangžouu, Kina.

Fabrika ima kapacitet proizvodnje oko 800.000 agregata i 600.000 vozila godišnje. 

Svakako, najveće parnetrstvo sa kojim CFMOTO ima saradnju je austrijski KTM. Dve kompanije imaju snažno partnerstvo, čemu svedoči i činjenica da je čuveni LC8 agregat, koji se ugrađuje u KTM 790 Duke, razvijan i pravljen upravo u CFMOTO fabrici.

cfmoto fabrika u kini

Fabrika u Hangžouu je ogromna—prostire se na 148.644.9m² ali ni to nije sve. Najmoderniji još veći proizvodni pogoni su u finalnoj fazi izgrade i uskoro će biti pušteni u rad. CFMOTO fabrika je pravim rečima proizvodna grdosija koja obuhvata istraživanje i razvoj, proizvodnju vozila, logistiku, i još mnogo toga.

cfmoto fabrika u kini

Sa svetski vodećom tehnologijom, obučenom radnom snagom i neograničenim resursima, nije iznenađenje što smo postali jedan od vodećih proizvođača ATV vozila i motocikala u svetu.

Poseta CFMOTO fabrici je bila poput ulaska u futuristički svet motociklizma. Od trenutka kad su se automatska vrata otvorila, bili smo svedoci simbioze najnovije tehnologije i strastvene posvećenosti kvalitetu.

cfmoto fabrika u kini

Pogoni naše fabrike su impresivno prostrani i odlično organizovani. Prozračnost i prirodna svetlost čine prostor optimalnim za rad, dok su se na svakom koraku videli tragovi inovacija – od proizvodnih traka do testnih zona.

CFMOTO nam je sa ponosnom predstavio svoje napredne mašine koje koriste tehnologiju poslednje generacije. To nije bilo samo o standardnim alatima; već o sofisticiranim uređajima koji su precizno obavljali svoje zadatke.

cfmoto fabrika u kini

Poseban naglasak u našoj fabrici je na robotima. Ovi visokotehnološki pomagači igrali su ključnu ulogu u mnogim fazama proizvodnje. Od montaže i kontrole kvaliteta, roboti su radili s preciznošću koju je teško postići ručno. CFMOTO je objasnio da je integracija robota u proizvodne procese ne samo poboljšala efikasnost već je i garantovala doslednost svakog proizvoda koji je izašao s proizvodne trake.

cfmoto fabrika u kini

Međutim, uprkos svemu ovome, posetiocima je bilo jasno da ljudski faktor nikada nije bio zanemaren. Stručnjaci, inženjeri i radnici bili su tu da nadgledaju proces, pruže svoju ekspertizu i obezbede da svaki motocikl koji nosi CFMOTO logo zadovoljava najviše standarde.

cfmoto fabrika u kini

Kako je tura nastavila, bili smo u prilici da postavimo pitanja, razgovaramo sa zaposlenima i čak testiramo neke od novih modela. Poseta CFMOTO fabrici bila je ne samo obrazovna već i inspirativna, pokazujući svima prisutnima šta je moguće postići kada se tehnologija, inovacija i strast spoje zajedno.

cfmoto fabrika u kini

U sklopu fabrike posetili smo i izložbeni salon CFMOTO vozila. Ovaj prostrani izložbeni salon je odisao elegancijom i sofisticiranošću. Svetla reflektora, pažljivo postavljena kako bi osvetlila svaku pojedinost, dodavala su dubinu i sjaj svakom motociklu. Ovi zraci svetlosti su naglašavali svaku liniju, svaki izrez, i svaki hromirani deo, čineći da se svaka mašina doima kao umetničko delo.

cfmoto salon kina

Visoki plafoni i minimalistički dizajn salona omogućili su posetiocima da se fokusiraju isključivo na motocikle. Detaljni LED informacioni panoi pružali su detalje o specifikacijama, tehnologiji i inovacijama koje svaki model poseduje.

cfmoto salon kina

U jednom kutu salona, video prezentacije su prikazivale motocikle u akciji – jureći planinskim putevima, preskačući prepreke u pustinji ili klizeći kroz urbanu džunglu gradskih ulica. Ove dinamične scene dodatno su pojačavale naši želju da sednemo na jedan od tih modela i osetimo slobodu vožnje.

cfmoto salon kina

Zvuci blagog žamora i uzbuđenih razgovora odjekivali su salonom. Ljubitelji ovih mašina šetali su između modela, razmenjujući iskustva, postavljajući pitanja prodavcima i često, s oduševljenjem, tapkajući po sjajnim površinama motora kao da potvrđuju njihovu stvarnost.

cfmoto salon kina

Zaista, ovaj izložbeni salon nije bio samo mesto gde su motocikli bili izloženi; bio je to hram posvećen strasti prema vožnji, mestu gde se svaki detalj, svaka šava sedišta i svaka kap motornog ulja slavila kao simbol slobode, avanture i čiste radosti koju samo motociklizam može pružiti.

cfmoto salon kina

TEST POLIGON CFMOTO FABRIKE

Prilika da probamo najnovije modele na test poligonu bila je, blago rečeno, uzbuđenje za sve prisutne.

Duboko u srcu CFMOTO kompleksa nalazi se jedna od najmodernijih atrakcija ove kompanije – savremeno opremljen test poligon. Na ovom poligonu, svaki novi model prolazi kroz rigorozne testove pre nego što stigne do tržišta, osiguravajući da svako vozilo koje nosi CFMOTO znak ispunjava i prevazilazi globalne standarde.

cfmoto fabrika test poligon

Poligon za Motocikle: Ovaj deo poligona je dizajniran s posebnom pažnjom prema detaljima. Ima različite staze koje simuliraju razne uslove vožnje – od glatkih autoputeva do neravnih brdskih staza. Postoje i sekcije sa veštačkim preprekama poput rupa i uskih krivina, omogućavajući inženjerima da testiraju stabilnost, agilnost i performanse svakog motocikla.

cfmoto fabrika test poligon

ATV Poligon: Pored staza za motocikle, postoji i posebno osmišljen deo za ATV vozila. Ova staza je prava džungla prepreka. S preprekama kao što su voda, kao i veštačkim izazovima poput strmih uzbrdica i spuštanja, raznih betonskih oprepreka i velikih rupa na putu ovaj poligon je idealan za testiranje robustnosti i izdržljivosti ATV modela.

poligon cfmoto fabrika

Najnaprednija tehnologija je integrisana u sam poligon, uključujući visokokvalitetne kamere i senzore koji beleže svaki pokret vozila tokom testiranja. Ovi podaci su potom analizirani od strane tima stručnjaka kako bi se garantovala sigurnost, pouzdanost i performanse svakog vozila.

cfmoto fabrika test poligon

Kroz ovakvu rigoroznu proceduru testiranja, CFMOTO ne samo da potvrđuje kvalitet svojih proizvoda, već i pokazuje posvećenost inovacijama i bezbednosti svojih korisnika.

cfmoto fabrika test poligon

Naša poseta Kini je završena svečanom večerom u CFMOTO fabrici, gde su distributeri i dileri iz celog sveta razmenjivali priče, impresije i planove za budućnost. Ova dva dana bila su svedočenje sinergije, strasti i inovacije CFMOTO brenda i mi vam sa ponosom prenosimo tu priču jer kako naš slogan kaže CFMOTO – VIŠE NEGO ŠTO OČEKUJETE!

Podelite sa prijateljima

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Ozrenska 68 11000 Beograd Nehruova 80a, 11070 Novi Beograd
+381 11 311 9 511 +381646480933
info@cfmoto.rs maloprodaja@motooprema.rs