cfmoto srbija 2021
CFMOTO CFMOTO vožnja po najlepšim putevima Rumunije
cfmoto voznja motocikla rumunija

CFMOTO vožnja po najlepšim putevima Rumunije

5/5 - (1 vote)

Naša trodnevna vožnja koja je započela 07.07. priuštila nam je da iskusimo ono što se može opisati kao bajka za motocikliste – ekspedicija od Beograda do legendarnih moto destinacija Rumunije, Transalpine i Transfagarašana. Na ovom putovanju, nismo bili sami već su sa nama krenuli i naši partneri i prijatelji iz Tago Moto Centra iz Novog Sada.

Prvi dan i polazak u našu malu avanturu

Tog petka jutro nam je donelo uzbuđenje koje je lebdelo u vazduhu. Okupili smo se u 8.30, ispred našeg CFMOTO salona u Beogradu, lociranog u Prešernovoj 13. Naše kolege iz Novog Sada stigle su tačno na vreme, a uz pozdrave i tople osmehe, počeo je naš motociklistički poduhvat.

U našoj ekspediciji bilo je 10 motocikala i to modeli 650MT, 700CL-X HERITAGE, 700CL-X ADVENTURE, 800MT SPORT, 800MT ADVENTURE, 800MT EXPLORE, 800NK i .450SR

cfmoto voznja motocikla rumunija

Iz srca Beograda, započeli smo put ka mestu Ranca u Rumuniji, našoj prvodnevnoj destinaciji. Naša vožnja je počela tačno u 9.00, a očekivali smo da ćemo stići do ovog grada u Rumuniji u večernjim satima.

Naš put vodio nas je preko Požarevca, Golupca i Donjeg Milanovca. Prelepom prirodom i serpentinama Dunavske magistrale stigli smo do Đerdapske klisure, gde smo prešli u Rumuniju. Ovaj prelazak obeležio je početak naše rumunske avanture.

Prateći puteve koji prolaze kroz pitome pejzaže, prošli smo kroz mestašca Motru, Targu Jiu, Novaci, sve do planinskog mesta Ranca. Prema navigaciji, putovanje od Beograda do Ranca trebalo je da traje oko 6 sati ali, s obzirom na naše planirane i ne planirane pauze, putovanje se na radost svih nas produžilo.

Zastajkivanje na mestima po izboru bilo je neizbežan deo ove avanture. Poseta Golubačkoj tvrđavi, koja se ponosno uzdiže iznad Dunava, predstavljala je pravu poslasticu za sve ljubitelje istorije. Donji Milanovac bio je idealno mesto za odmor i uživanje u pogledu na reku.

cfmoto voznja motocikla rumunija

Naš dolazak u Rumuniju obeležio je poseta mestima Motru i Targu Jiu, koji su odisali rustičnom lepotom tipičnom za ovaj region. Kroz ova mesta, upotpunili smo naše putovanje bogatstvom rumunske kulture i istorije.

Na kraju dana, naša odredišna tačka bilo je planinsko mesto Ranca. Nakon dugog i ispunjenog dana vožnje i ukupno 400 kilometara na našim motociklima, dočekao nas je mir ovog malenog mesta, omogućavajući nam da se odmorimo i pripremimo za naredni dan naše motociklističke avanture.

DRUGI DAN – TRANSALPINA I TRANSFAGARAŠAN

Dan je započeo sa prvim zracima sunca u 8 sati, dok smo se sa našim CFMOTO motociklima uputili ka jednom od najlepših puteva na svetu – čuvenoj Transalpini. Ovaj put nas je odveo do najviših vrhova Rumunije, na čak 2.150 metara nadmorske visine. Vožnja do mesta Sebeš prelepa je ruta koja je dugačka oko 118 km, i koji smo prošli za oko tri sata.

cfmoto voznja motocikla rumunija

Nakon pauze u Sebešu, nastavili smo naš put dužine 103 kilometra do benzinske pumpe Lukoil, na raskrsnici gde počinje put za Transfagarašan i opštinu Cârțișoara. Prava magija počela je sa vožnjom čuvenom deonicom puta Transfagarašan, koji nas je odveo do mesta Cârțișoara, locirane u podnožju predivne planine Fagaraš. Ova ruta je duga oko 120 km, sa vožnjom koja je trajala više od tri sata, uzimajući u obzir brojna zaustavljanja na ovoj zaista impresivnoj deonici.

cfmoto voznja motocikla rumunija

Ovaj dan obeležila je vožnja preko Transfagarašana, koja je i najvažniji i najatraktivniji deo puta. Zastajkivanje na brojnim atraktivnim mestima na Transalpini i Transfagarašanu, uključujući vodopade, jezera, vidikovce, brane i planinske prevoje, napravilo je ovaj dan posebno uzbudljivim i ispunjenim nezaboravnim prizorima. Naročito nas je oduševio nesvakidašnji susret sa jednim radoznalim medvedom koji je stajao pored puta i gledao dok su naši CFMOTO motocikli prolazili.

Sa svakim kilometrom puta, CFMOTO motocikli pokazali su svoje fantastične performanse, nudeći udobnost i sigurnost tokom ove uzbudljive avanture. Od penjanja na najviše vrhove Transalpine do prolaska kroz vijugave puteve Transfagarašana, ovaj dan bio je pravi pokazatelj zašto su CFMOTO motocikli sve popularniji i zašto dobijaju najviše ocene na mnogim svetskim testovima. Na ovom delu je bila velika gužva sa mnogim turistima ali i prevoznicima kao što je bilo jedno vozila za prevoz pokojnika.

Naš dan je završen dolaskom u mesto Curtea de Argeș u večernjim satima, gde smo se smestili ali i pričali o utiscima sa ove neverovatne vožnje od preko 350 kilometara i predela koji su nas ostavljali bez daha.

cfmoto voznja motocikla rumunija

TREĆI DAN – POVRATAK ZA BEOGRAD

Treći dan našeg putovanja započeo je nakon doručka u mestu Curtea de Argeș. Oodmorni, počeli smo našu povratnu vožnju ka Beogradu. Povratak je obeležen novim i predivnim rutama, uz uživanje u prirodnim lepotama koje Rumunija ima da ponudi.

cfmoto voznja motocikla rumunija

Nakon putovanja Transfagarašanom, naša ruta odvela nas kroz nacionalni park Cozia. Ovaj park je poznat po svojoj prelepoj prirodi, impresivnim pejzažima, i divljim delovima netaknute prirode. Ova ruta, pored svoje lepote, pružila nam je priliku da testiramo naše CFMOTO motocikle na različitim terenima, što je bio još jedan nezaboravni deo naše avanture.

Nastavili smo naš put preko mesta Petroșani, Hațeg, Caransebeș, Reșița, Gradinari, Vatin i Vršac. Za ekipu iz Novog Sada, ovaj deo puta završen je putovanjem iz Vršca ka Zrenjaninu, dok je Beogradska ekipa nastavila svoj put ka Pančevu.

Ukupna dužina puta trećeg dan bila je oko 500 km, sa dolaskom u Beograd i Novi Sad u večernjim satima. Ovaj dan je bio nešto izazovniji u smislu udaljenosti, ali svaki kilometar bio je ispunjen uzbuđenjima i novim otkrićima.

cfmoto voznja motocikla rumunija

Naša trodnevna avantura završila se sa povratkom kući, sa mnogo divnih uspomena i priča. CFMOTO motocikli su se pokazali kao pouzdani saputnici tokom cele ture, nudeći nam udobnost, stabilnost i performanse na svim vrstama puteva.

Bez obzira na umor i dužinu puta, osećaj slobode, avanture i uzbuđenja koje ovakva putovanja donose vredan je svakog pređenog kilometra. Ova trodnevna tura od Beograda do nacionalnih parkova Rumunije bila je izuzetno iskustvo koje će ostati urezano u našim sećanjima.

Naravno, ovakvo putovanje je više od puke vožnje. Ova avantura je bila fokusirana na druženje, uživanje u prirodi i vožnji. Želeli smo da stvorimo CFMOTO zajednicu motociklista koji cene iste stvari kao i mi: slobodu, avanturu i, naravno, ljubav prema motociklizmu. Sretali smo usput kolege koje su se vozile kao i druge firme koje se bave prevozom iz inostranstva.

Iako je teško izraziti sve impresije sa ovog predivnog putovanja i pređenih ukupno 1300 kilometara, nadamo se da će vam nekoliko fotografija koje smo napravili uspeti dočarati bar delić atmosfere. Da li ste spremni za avanturu sa svojim CFMOTO motociklom? Kao što pokazuje naše iskustvo, Rumunija sa svojim predivnim pejzažima i impresivnim putevima je pravi izbor.

Podelite sa prijateljima

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Ozrenska 68 11000 Beograd Nehruova 80a, 11070 Novi Beograd
+381 11 311 9 511 +381646480933
info@cfmoto.rs maloprodaja@motooprema.rs