cfmoto srbija 2021
CFMOTO CFMOTO je uspešno završio Dakar Reli na impresivnoj 5. poziciji
cfmoto dakar rally

CFMOTO je uspešno završio Dakar Reli na impresivnoj 5. poziciji

5/5 - (9 votes)

CFMOTO THUNDER Tim sa pilotom Antanasom Kanopkinasom završio je izazovan Dakar reli sa impresivnim učinkom, osiguravši 5. mesto u QUAD klasi na Dakar reliju, poznatom kao jednom od najtežih reli trka na svetu, koji je trajao od 5. do 19. januara, obuhvatajući 15 dana i 12 zvaničnih etapa.

Ovo je bilo prvo učešće CFMOTO-a na Dakar Reliju, a Antanas, vozeći specijalno pripremljeni CFORCE 1000 za reli takmičenje, sa ukupnim vremenom od 113 sati, 25 minuta i 50 sekundi.

cfmoto dakar rally

Iako smo bili novajlije na Dakaru i u ulozi pilota i proizvođača, Antanas i CFMOTO su ipak pokazali izuzetne sposobnosti, nadograđujući Antanasova prethodna dostignuća na W2RC i takmičenjima u Abu Dabi pustinji. U 2023. godini, CFMOTO THUNDER Team se već takmičio u W2RC sa CFORCE 1000 i osigurao podijum na Abu Dabi reliju. Ova dostignuća su podstakla entuzijazam CFMOTO THUNDER Team-a i Antanasa da pokažu svoju snagu na jednoj od najopasnijih trka na svetu, ističući performanse CFORCE 1000.

Organizatori Dakar relija namerno su povećali težinu u početnim etapama, medjutim CFORCE 1000, koji je u početku bio upadljiv u QUAD klasi, brzo je stekao prednost zahvaljujući Antanasovim izvanrednom vožnjom. Savladavajući izazove postavljene od strane organizatora, Antanas je osigurao 6. mesto u drugoj etapi, postepeno poboljšavajući ukupni plasman.

cfmoto dakar rally

Međutim, na ovako opasnom takmičenju neizbežno je suočiti se sa preprekama da bi postali iskusniji za naredne etape. U 48-satnoj Chrono etapi, zbog nestanka goriva, Antanasu je moralo da se sa helikopterom dostavi gorivo samo 3,7 km pre ciljne linije. U 11. etapi, felna se raspala zbog izuzetno oštrog kamenja, sprečavajući ga da završi etapu. Srećom, privilegije kategorije Rally 2 omogućile su mu da nastavi učešće u narednim etapama.

Ova dostignuća i iskustva nesumnjivo će učiniti CFMOTO i CFMOTO THUNDER TEAM još snažnijim na budućim relijima. Očekivanja su visoka za nove nastupe na sledećim trkama W2RC 2024. i drugim regionalnim relijima, što će nesumnjivo ojačati naš tim za buduće trke.

cfmoto dakar rally

CFMOTO je postao prvi kineski brend koji je prošao kroz brojne izazove na ovom najtežem reliju na svetu. Ovaj izazov savršeno je prikazao odraz 35 godina CFMOTO-ve stručnosti u profesionalnoj, istraživačkoj i razvojnoj tehnologiji terenskih vozila i njihovih sposobnosti.

cfmoto dakar rally

Suočavajući se sa izazovnim terenom od razbacanih stena, peska, dina i kanjona, CFORCE 1000 je izdržao sve ove teške testove. Sa preko 100 sati intenzivnog takmičenja na stazi, pokazao je svoje izvanredne sposobnosti za terensku vožnju. Visoke performanse CFORCE 1000 vozila, superiorna sposobnost za terensku vožnju i izuzetna stabilnost su temeljito potvrđeni u ovoj pustinjskoj areni.

cfmoto dakar rally

Čari trka i takmičenja leže u njihovim izazovima, a učinak CFMOTO-a na ovom Dakar Reliju je najbolji dokaz samoprevazilaženja. Nova avantura je na pomolu, svi sa nestrpljenjem iščekujemo da svedočimo CFMOTO-voj prisutnosti na globalnoj sceni. To predstavlja još jedan neustrašiv izazov, pokazujući nepokolebljivu odlučnost naše CFMOTO snage za terensku vožnju.

cfmoto dakar rally

Podelite sa prijateljima

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Ozrenska 68 11000 Beograd Nehruova 80a, 11070 Novi Beograd
+381 11 311 9 511 +381646480933
info@cfmoto.rs maloprodaja@motooprema.rs