cfmoto srbija 2021
CFMOTO EICMA 2023 – CFMOTO je predstavio veliki asortiman i prikazao svoju viziju budućnosti
sajam eicma milano 2023 cfmoto

EICMA 2023 – CFMOTO je predstavio veliki asortiman i prikazao svoju viziju budućnosti

5/5 - (4 votes)

Kao i prošle godine i ove naša kompanije CFMOTO je bila prisutna, ovog puta na jubilarnom 80. EICMA sajmu u Milanu. CFMOTO je jedan od najbrže rastućih brendova iz Kine, sa ogromnim međunarodnom ekspanzijom i sve većim portfoliom proizvoda. Kako bi vam što bolje preneli sve utiske sa našeg štanda koji je postavljen na ovom najprestižnijem sajmu u powersport industriji mi smo se zaputili za Milano kako bi prisustvovali ovom fenomenalnom odgađaju. Kompletan izveštaj sa ovog sajma možete pogledati u videu sa našeg YouTube kanala.

Konferencija za štampu je označila ‘START’ prezentacije CFMOTO kompanije na ovogodišnjem EICMA sajmu koji je započeo Markus Ferch, potpredsednik prodaje u Evropi, i Carlesom Solsonom, direktorom dizajna, koji su otkrili noviteta kao i koncepte modela pred stotinama ljudi koji su imali privilegiju da uživo posmatraju promociju naših modela ali i pratioci na oficijelnim CFMOTO kanalima na društvenim mrežama koji su zahvaljujući Global Streaming takođe mogli uživo da gledaju otvaranje.

cfmoto sajam eicma 2023

125NK KONCEPT: Sledeća generacija urbanog motocikla

Naša NK porodica je spremna da dočeka novog člana koji je imao tu čast da otvori ovogodišnju prezentaciju naših modela na EICMA sajtu. Sa 125NK KONCEPTOM, CFMOTO je spreman da popuni prazninu u segmentu od 125 ccm sa hrabrom, smelom i jedinstvenom vizijom savršenog motocikla za zabavnu vožnju. Nejkid motocikl sledeće generacije kao su rekli iz fabrike posvećen je preciznosti, jedinstvenosti i spremnosti da „zaigra“ po ivici kao nikada do sada.

cfmoto 125nk srbija

Izgled CFMOTO 125NK KONCEPTA odmah kroz dizajn podseća sa detaljima koji su uvedeni prošle godine sa našim NK-C22 koncept motociklom. Ovaj nejked je namenjen novim generacijama vozača, a krasi ga izuzetno atraktivni dizajn. Jednostruka zadnja viljuška je u prvom planu, ističući elegantan poklopac od karbonskih vlakana na zadnjem točku. Sa zadnje strane se izdiže rep ovog motocikla koji se stapa sa sedištem vozača, a odmah pored njega nalazi se sportski izduv koji ističe aerodinamičnu liniju motocikla. 

Prednji deo motocikla krasi aerodinamični kanal izrađen od karbonskih vlakana koji ne samo da služi funkciji već i podseća na visoke performanse koje vozilo pruža. Prednji blatobran, dizajniran u skladu sa stilom NK serije, odmah se ističe kao jedan od karakterističnih elemenata dizajna. Ove dizajnerske osobenosti dodatno su istaknute bojom koja savršeno odražava energiju i vitalnost ovog konceptn modela. 125NK KONCEPT predstavlja jedan od najviše očekivanih proizvoda u paleti CFMOTO vozila, namenjenog da obogati NK familiju i osvoji srca mladih ljubitelja motocikala sa željom za jedinstvenim iskustvom vožnje.

MT-X KONCEPT: ADV motocikl izvanrednih performansi

cfmoto mt-x koncept

MT-X KONCEPT oživljava „X faktor“ avanturizma, privlačeći da zakoračite u svet vrhunske tehnologije, dok se krećete kroz sadašnjicu koja se neprestano menja. Ovaj motocikl odiše ADV karakterom zahvaljujući svojoj jedinstvenoj kolornom šemi – oktanium nijansa odražava zrelo i istraživačko raspoloženje, dok neon detalji unose duh CFMOTO trkačkog tima, pozivajući na zabavu bez granica.

MT-X KONCEPT nije samo motocikl, već simbol tehnološki naprednog avanturističkog duha, podstičući nas da preispitamo svoje granice ali i da ih pređete. Svojim dizajnom koji spaja elemente trkačkog duha i avanturističkog izgleda, izaziva da se otisnemte u nepoznato. Fluidne linije i površine koje se besprekorno protežu od zadnjeg do prednjeg dela motocikla i natrag, ističu njegovu drsku estetiku.

Prednji deo dominira sa kompletnim LED osvetljenjem, dok je vertikalni 8-inčni TFT ekran osetljiv na dodir, inspirisan kontrolnim tornjevima reli motocikala. Bočna krila koja kao da lebde su omaž avanturističkim motociklima koji su definisali doba pustinjskih relija 80-tih godina prošlog veka. Veliki točak od 21 inča, visoki klirens i suspenzija spremna za velike izazove obećavaju prevazilaženje svakog izazova na stazi. Karakteristični zadnji paneli, ravno sedište i vitki rep odaju počast DNK adventure motocikala utkanom u srž MT-X Koncepta.

Svaki detalj je pažljivo osmišljen kako bi rezervoar za gorivo bio integriran nisko, čime se snižava težište, optimizuje ravnoteža i unapređuje upravljivost u svim uslovima vožnje. MT-X KONCEPT je istinski adventure motocikl koji ne poznaje granice – on je vrhunska mašina za one koji žude za otkrićima daleko izvan uobičajenih staza.

675: Prvi trocilindrični agregat razvijen od strane CFMOTO

Najnoviji trocilindrični agregat od 675 kubika predstavlja pravo inženjersko remek-delo kompanije CFMOTO. Ovaj agregat je lakši, izdržljiviji i osmišljen je tako da obećava agresivno ubrzanje zahvaljujući klipu niske inercije, a sve to dopunjuje FCC klizno kvačilo za neprimetno glatku isporuku snage. Očekuje se da će ovaj motor biti srce nove game modela u 2024. godini, sa maksimalnim obrtnim momentom od 68 Nm pri 8250 obrtaja u minuti, da će isporučivati preko 100 konjskih snaga i da će imati maksimalni broj obrtaja od preko 12300 u minuti. Ovi impresivni parametri garantuju ubrzanje od 0 do 100 km/h u svega 3 sekunde.

agregat 675 ccm cfmoto

Koristeći aluminijum u konstrukciji, CFMOTO je postigao smanjenje težine motora za 10% u odnosu na konkurentske modele, ograničavajući težinu na svega 55 kilograma. Dodatnu čvrstinu, za impresivnih 8% više u odnosu na standardne, pružaju kovani aluminijumski klipovi. Sve ovo čini da naš trocilindrični agregat postavlja nove standarde u svojoj kategoriji, obećavajući vrhunske performanse i nezaboravno iskustvo vožnje.

450MT: Adventure motocikl koji ste tražili

cfmoto 450mt

CFMOTO platforma V-Twin agregata od 449cc koji pružaju pravu zabavu na dva točka sada je obogaćena još jednim modelom za kojim je vladalo veliko interesovanje. CFMOTO 450MT ima snagu od 32.5kW na 8500 o/min i obrtni momenat od 44 Nm na 6250 o/min, pritom zadržavajući suptilnost zahvaljujući dvostrukim balansnim vratilima koja su zadužena za miran rad motora i drastično smanjuju vibracije. Radilica pod uglom od 270° daje motoru karakterističan zvuk koji oživljava svaku vožnju, dok samo 175kg težine čini motocikl neobično okretnim i lako upravljivim.

Za suvereno upravljanje kako na asfaltu, tako i na zemljanim ili makadamskim putevima, brinu KYB suspenzije sa 200mm hoda, podesive u pogledu opterećenja i sa 20 nivoa podešavanja prigušenja. Ergonomija motocikla je precizno finiširana, sa visoko postavljenim upravljačem i specijalno dizajniranim nogostupima, što obećava udobnost na dugim krstarenjima i izvanrednu kontrolu na izazovnim terenima.

Off-road duša ovog motocikla je naglašena kako kroz tehničke specifikacije, tako i kroz robustan izgled i stil. prednji točak 90/90-21″ i zadnji točak od 140/70-18″, impresivan klirens od 220mm i sedište na visini od 820mm (ili 800 mm uz opcionalno sedište) obećava pravu uživanje u terenu.

Poboljšanja u off-road performansama uključuju i BOSCH dvo-kanalni ABS koji se može deaktivirati na zadnjem točku pritiskom na dugme na upravljaču, kao i BOSCH TCS koji se može isključiti preko zakrivljenog 5-inčnog TFT kolor ekrana sa Bluetooth konekcijom, dodatno prilagođavajući motocikl vozačevim preferencama i uslovima vožnje.

800NK GP: Spreman za stazu

cfmoto 800nk gp

800NK GP je vrhunac NK serije, odiše trkačkom strašću koja proizilazi iz CFMOTO-ovog učešća u Moto3™ šampionatu kao deo prestižnog MotoGP™. Ovaj model je konstruisan za stazu i dolazi s agresivnim, sportskim položajem za vožnju i komponentama koje koriste i profesionalni trkački timovi.

Sve, od pneumatika do kočionog sistema, predstavlja vrhunac moto opreme – visoko prilagodljive suspenzije, izduvni sistem optimizovan za performanse, podignuti nogostupi i niže postavljen upravljač. Precizno izrađeni CNC-delovi, zaštita za viljuške kao i solo sedište, svaki element ovog motocikla je dizajniran da zadovolji trkačke apetite.

Posebno izdanje Moto3™ donosi trkački duh direktno na stazu, sa svakim detaljem koji je pažljivo osmišljen da pruži prednost vozaču u potrazi za brzinom. 800NK GP nije samo motocikl, već simbol CFMOTO-ove trkačke filozofije i težnje ka vrhunskim performansama.

CL-C LOW RIDE i CL-X SPIRIT – Modeli iz našeg Custom odeljenja

CL serija CFMOTO-a nastavlja da pulsira kroz moto-scenu, a 450CL-C se prvi put predstavlja evropskoj publici. Ovaj novitet „Cool Life Cruising“ konceptu dolazi na krilima uspešne 700CL-X serije. Inovacije i dizajn su u srcu CFMOTO filozofije, a Custom Works je odgovor na težnju za jedinstvenošću. Sa majstorskom veštinom obrade i personalizacije, CL-C LOW RIDE i CL-X SPIRIT debituju na EICMA sajmu 2023. godine.

low rider cfmoto

CL-C LOW RIDE reinterpretira klasične linije serije dajući im moderni obrt. Bobber zadnji deo je unapređen lenticularnim točkom za široku gumu, dok sedište ističe luksuz sa kontrastnim šavovima. Snažan stav ovog modela dodatno naglašavaju dvodelni izduvni sistemi, a motor je prošaran akcentnim bojama koje naglašavaju njegovu pojavu. Tradicionalni rezervoar za gorivo u obliku suze je dobio hromirani finiš i dizajnersku reviziju.

700clx spirit

CL-X SPIRIT vraća scrambler nasleđe u fokus, ističući se novim dvostrukim izduvnim sistemom ispod profinjeno oblikovanog sedišta obloženog kvalitetnom kožom. Preobražaj dopunjuju klasične žičane felne a tu su i gume spremne za sve terene. Nove suspenzije i kočioni sistem osvežavaju scrambler duh, dok specijalna boja i istaknuti cevasti okvir dodaju dozu stila ovom jedinstvenom motociklu.

UFORCE E KONCEPT: Inspirisan prirodom i inovacijama

UFORCE E KONCEPT je električna vizualizacija koja bi se lako uklopila uz ostale konvencionalne modele. Snaga, praktičnost, prostor, pouzdanost i robustnost su normalne UFORCE karakteristike, ali ‘E’ dodaje ekološki element dok i dalje pruža domet da vas odvede tamo gde treba da idete. Robusni ali futuristički dizajn naglašava odlične performanse za vuču i nosivost, a električni pogonski sklop znači tišinu i nisku cenu održavanja.

cfmoto uforce e koncept

Za multifunkcionalnost, UFORCE E KONCEPT nudi inovativan teretni prostor sa brojnim tačke za pričvršenje tereta. Komfor je na visokom nivou sa ergonomski dizajniranim sedištima, prostranim mestom za noge i mnoštvom pažljivo odabranih detalja. Veliki displej osigurava da sve bitne informacije o vozilu budu lako dostupne u vožnji, dok povezivanje sa Apple CarPlay sistemom pruža naprednu interakciju i konektivnost.

cfmoto uforce e koncept

„Živimo u vremenu brzih promena, a CFMOTO ne samo da prati taj ritam već i postavlja tempo. Naša vizija je jasna – želimo da budemo vodeći globalni brend u powersport industriji. Strategija koja obuhvata globalizaciju, elektrifikaciju i povezivanje je put koji sledimo kako bismo ostvarili tu viziju“, izjavio je Markus Ferch, potpredsednik prodaje za Evropu u CFMOTO. Naša težnja za izvrsnošću je neprekidna. CFMOTO je izgradio prepoznatljiv brend i sada, s punom snagom, nastavlja da neguje svoj inovativni duh. Izvanredna vozila, vrhunski kvalitet i dizajn koji budi emocije su ono što CFMOTO izdvaja, čini ga prepoznatljivim i integrira u svakodnevni život i mobilnost.“

Pored ovihm odela na našem štandu na sajmu EICMA bili su i model:

NK Serija (450NK、800NK ADVANCED)、 MT Serija (700MT、800MT EXPLORE)、SR Serija(300SR、450SR、450SR S、MOTO3 RACING BIKE)、CL Serija(450 CL-C、700 CL-X HERITAGE、700 CL-X SPORT、700 CL-X ADVENTURE)i ZEEHO urbana električna vozila (AE8 ART、AE8 NEON、AE6 NEW VERSION) .

Tu si bili i četvorotočkaši ATV(CFORCE 1000 MV koncept、CFORCE 850 TURING、CFORCE 1000 TURING、CFORCE 625 TURING OVERLAND) i ATV za decu (CFORCE 110、EV110、CX-5E、CX-2E).

Naš podbrend ZEEHO je izložio čak 7 modela

ZEEHO, naš podbrend na čelu sa inovacijama u električnim dvotočkašima za urbanu mobilnost, zabeležio je značajan uspeh na prestižnom EICMA sajmu u Milanu. Sa svojim progresivnim pristupom, ZEEHO je zaintrigirao posetioce, medije i onlajn publiku prezentacijom koja je predstavila budućnost električne mobilnosti.

Osnovan 2020. godine kao pionirski podbrend kompanije CFMOTO, ZEEHO je posvećen stvaranju električnih vozila koja su ne samo ekološki prihvatljiva i visoko funkcionalna, već i inovativna i nepokolebljiva u svojoj jedinstvenosti. Prošlogodišnji EICMA sajam bio je platforma za lansiranje tri nova tehnološki napredna modela – AE8, AE6 i Magnet Koncept – koji su se fokusirali na efikasnost u gradskim uslovima, istovremeno pružajući dizajn koji izaziva divljenje. Nakon godinu dana, ZEEHO ponovo stupa na scenu sa dvostruko većom ponudom i entuzijazmom da predstavi svoju najnoviju CITY seriju, koja će se pridružiti AE i MAGNET linijama u njihovom portfoliu.

 

zeeho eicma milano

CITY SPORT: Inspiriše slobodu

CITY serija se nametnula kao zvezda ZEEHO konferencije za medije. Nije trebalo puno vremena da ZEEHO probudi želju za više kod prisutnih. Brzim pokretom, CITY SPORT je otkriven i postavljen u centar pažnje.

Uzbuđenje je bilo pristuno kod svih jer ZEEHO ne samo da nudi slobodu kroz ovaj električni motocikl namenjen uživanju, već i proširuje vidike urbanog života. Inspirisan Morseovom šifrom, CITY SPORT ispreda jezik elektriciteta u svestranu mobilnost. Dostupan u dve distinktivne boje – Space Silver, koja sugeriše sofisticiranost i futurizam, i knight black, koja donosi eleganciju mat crne poput crnog viteza.

Dinamičan dizajn prednje maske u mrežastom stilu, integracija dvostrukih LED svetala i minimalističko vertikalno zadnje svetlo koje evocira dizajn bespilotnih letelica, samo su neki od elemenata koji CITY SPORT čine prepoznatljivim kako u urbanom, tako i van gradskog okruženja.

Ojačan aluminijumski okvir dizajniran je da izdrži ekstremne uslove, dok Y-oblikovani točkovi sa strukturnom čvrstoćom smanjuju otpor vetra i proširuju domet. Gume pripremljene za sve uslove osiguravaju stabilnost i udobnost, a prednje viljuške i amortizer sa podesivim opterećenjem dodatno garantuju pouzdanost vozila.

CITY SPORT je opremljen specijalizovanom litijumskom baterijom od 60V32Ah koja omogućava autonomiju do 80km sa prosečnom brzinom od 25km/h, što je idealno za gradsku vožnju. Uz 700W punjač, baterija doseže 80% kapaciteta za manje od tri sata, a napredni BMS sistem nudi preko 30 funkcija zaštite i analize baterije. Motor se ističe efikasnošću i energetskom štednjom zahvaljujući integraciji motora i reduktora, dok je nivo izolacije motora kvalifikovan na H nivo do 180°C.

Dvostruki digitalni displej unapređuje iskustvo korisnika kroz intuitivnu interakciju čovek-vozilo, nudeći funkcije poput ulaska bez ključa, deljenje sa jednim klikom, automatsko održavanje položaja i opcije regeneracije energije preko ZEEHO RIDE aplikacije, dok LCD ekran nudi detaljan prikaz informacija o vozilu. Korisnici mogu birati između dva režima vožnje – ECO za ekonomičnu i SPORT za dinamičnu vožnju.

Želja da pružimo vozačima još veću fleksibilnost i svestranost dovela je do razvoja dva konceptna modela koja su predstavljena zajedno sa serijskim modelom na EICMA sajmu.

CITY CROSS: Za vožnju bez granica

CITY CROSS zrači energijom urbanog istraživača, predstavljajući se sa jedinstvenim koloritom, pneumaticima sa kramponima koji asociraju na slobodu kretanja i spremnosti za svaku avanturu. Vozačima se nudi bogat izbor dodataka koji omogućavaju personalizaciju njihovih motocikala – od kočione poluge, CNC obrađenih detalja, preko nosača opreme, zaštite za motor  do off-road nogostupa, bočnih nosača i ergonomski oblikovanih sedišta. Ovakvim pristupom „uradi sam“ (DIY), vozači mogu da kreiraju motocikl koji odražava njihovu ličnost i stil, otključavajući pri tom nebrojene mogućnosti koje ovaj motocikl pruža.

CITY MOTARD je dizajniran za mlade i one koji su mladi duhom, željne novih tehnologija i impresivnih performansi. Građen na temelju CITY SPORT-a, ovaj model donosi dodatnu dozu smelosti i dinamičnosti, obogaćen grafikom koja odražava visokotehnološki karakter i modernu estetiku. Sa svojim autentičnim Supermoto karakterom, CITY MOTARD obećava da će svako ubrzanje biti ne samo putovanje, već i avantura.

city motard zeeho

Inženjerski tim je preradio prednji deo motocikla, opremivši ga komponentama koje garantuju superiornu performansu: od mašinski obrađenog aluminijumskog prednjeg točka do prednjih viljuški impresivnog prečnika od 37mm, sve do radijalnih monoblok klipova i zaštitnika kočione ploče od karbonskih vlakana, smestivši ih na stilizovani skraćeni blatobran. Sjajne boje, hrabri logotipi i trkačka registarska tablica, zajedno sa nižim i ravno postavljenim upravljačem, daju modelu CITY MOTARD-u prepoznatljivu siluetu koja je istovremeno robustna i sportski sofisticirana, sjedinjujući esenciju motarda s futurističkim dizajnerskim elementima svojstvenim CITY SPORT-u.

AE8 ART: Savremena umetnost vožnje

AE serija od ZEEHO stavlja akcenat na vrhunsku mobilnost, dok je AE8 model pravi primer električnog skutera stvorenog za dinamične urbane vozače. Ali ZEEHO ne staje samo na funkcionalnosti – sada sa AE8 ART verzijom, naš podbrend istražuje i definiše novu dimenziju stila života na dva točka.

zeeho ae8s+ art

Ovo umetničko izdanje je rezultat inspirativne saradnje sa italijanskim dizajnerskim studijom „Truly Design“. AE8 ART je vizuelna poema, inspirisana uličnom umetnošću i grafitima, pretočena u apstraktne forme i geometrijske linije koje odražavaju suštinu brenda ZEEHO. Živopisne boje ovog modela prožete su duhom ulice, a kapljice boje dodaju autentičnost i povezanost sa urbanim kulturnim izrazom. AE8 ART tako postaje više od skutera – on je platno koje se kreće, simbolizujući slobodu i kreativnost. „Truly Design“ je kreirao i impresivan umetnički mural iza AE8 ART modela, pružajući posetiocima EICMA sajma izvanredno vizuelno iskustvo. Sa svojom jedinstvenom estetikom, AE8 ART se ističe kao jedan od najupečatljivijih izgleda na sajmu, pozivajući na nezaobilazni doživljaj.

Pored ovih modela na EICMA sajmu su bili izloženi i AE8 NEON kao i model AE6+ koji osnažuje mlade da se istaknu na ulicama prihvatajući svoju vibrantnu ličnost kroz njegov distintktivni i stilizovani dizajn.

Svim prisutnim posetiocima CFMOTO je priredio nezaboravan šou ispred jedne od hala gde su naši profesionalni vozači izvodili neverovatne vratolomije sa našim modelom ZFORCE 1000 SPORT R.

cfmoto eicma stunt zforce

Pogledajte galeriju slika i posetite naš YouTube kanal CFMOTO SCB gde vas čeka kompletan izveštaj sa ovog prestižnog sajma.

Podelite sa prijateljima

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Ozrenska 68 11000 Beograd Nehruova 80a, 11070 Novi Beograd
+381 11 311 9 511 +381646480933
info@cfmoto.rs maloprodaja@motooprema.rs