cfmoto srbija 2021
CFMOTO SAFARI AVANTURA: CFMOTO vožnja kroz crnogorske planine
cfmoto safari avantura

SAFARI AVANTURA: CFMOTO vožnja kroz crnogorske planine

5/5 - (1 vote)

Bio je to jedan od onih ranih julskih dana kada sunce već od ranog jutra nagoveštava sunčan i lep dan, dok vetar donosi osvežavajuću hladnoću sa vrhova crnogorskih planina. Okupili smo se u Podgorici, uz osmehe na licima i srca ispunjena iščekivanjem, jer smo svi sa nestrpljenjem čekali da započnemo našu avanturu uz CFMOTO vozila.

Pre početka vožnje sa našim domaćinima iz CFMOTO Crna Gora prošli smo na mapi rutu tražeći zahtevne terene koji će nas odvesti do neverovatnih pejzaža. Svako CFMOTO vozilo u našem timu bilo je svojevrsni superheroj, sa jedinstvenim karakteristikama koje su ga činile savršenim za ovu zahtevnu avanturu.

cfmoto safari avantura

UFORCE 1000, kao vođa ekipe, bio je prava radna mašina. Njegov motor od 963cc obezbeđivao je dovoljno snage za vožnju po najtežim terenima. Udobna kabina za tri putnika, prostrani kofer u kome smo smestili sve neophodne stvari za našu avanturu činili su ga savršenim za duge ture po crnogorskim planinama.

UFORCE 1000 XL se izdvojio svojom prostranošću. S mogućnošću da primi do šest osoba, ovaj moćni UTV je obezbedio komfor i sigurnost, bez obzira na to koliko je teren bio zahtevan. Sa moćnim 963cc motorom, ovaj UTV je lako savladavao svaki uspon.

CFORCE 1000, poznat i kao „Zver sa planina“, pokazao nam je i na ovoj Safari avanturi zašto je idealan za one koji traže ekstremnu vožnju i avanturu. Opremljen moćnim agregatom od 963cc, ovaj kvad je savršeno balansirao između snage i upravljivosti. Čak i kroz najteže terene, CFORCE 1000 se kretao sa elegancijom i lakoćom.

CFORCE 850XC se pokazao kao pravi vojnik, spreman za svaku bitku. Sa impresivnim 800cc V-Twin agregatom, ovaj kvad je osigurao snažnu vožnju, bez obzira na uslove na stazi. Njegova jaka šasija, CV Tech prenos i terenski pneumatici omogućavali su mu da se lako nosi sa svim preprekama na ovoj našoj ekspediciji.

uforce 1000 xl

Tu je bio i CFORCE 625 Touring. Ovaj kvad, iako sa nešto manje snage sa svojim 580cc agregatom, pružao je jednako uzbudljivu vožnju kao i njegova starija braća. Sa komfornim sedištima za dva putnika i odličnim balansom snage i upravljivosti ovaj kvad je bio idealan za makadamske puteve. Još jednom nam je pokazao zašto je ovo najprodavaniji ATV model u Evropi.

Polazak u avanturu – Prvi dan vožnje

Svako CFMOTO vozilo je bilo pouzdan partner na našoj avanturi kroz divljinu Crne Gore, pomažući nam da savladamo svaki teren ali i izazove sa osmehom na licu. Preprečena debla, odroni sa velikim stenama na putu kao i probušene gume su bili samo deo izazova sa kojima smo se suočili na ovoj dvodnevnoj vožnji.

cfmoto safari avantura crna gora

Vožnja kroz okolinu Danilovgrada bila je prvi deo naše avanture. Asfaltirani putevi su se postepeno pretvarali u makadamske staze koje su se uvijale kroz bujne zelene šume. Prateći tok reke Zete, svaki krivudavi put, svaka uzbrdica i nizbrdica bili su prožeti adrenalinom i uzvicima uzbuđenja.

Prolazeći kroz raznolike predele – od zelenih dolina, preko šumovitih predela do strmih uzbrdica – naša putanja do Ponikvičkog jezera bila je pravo putovanje kroz čarobnu prirodu Crne Gore.

Dok smo se probijali kroz netaknute staze, divljina oko nas je preplavila sva naša čula. Miris čiste prirode, zvuk CFMOTO motora koji je odjekivao kroz planine, osećaj vetra – sve je to bio deo neopisive slobode koju smo osećali vozeći se.

Nakon nekoliko sati vožnje, stigli smo do našeg odredišta – Ponikvičkog jezera. Udaljeno od urbane vreve, jezero se prostiralo u svojoj mirnoj lepoti.

cfmoto safari avantura

Planina Ponikvica je dosta pitoma sa izuzetno bogatim pašnjacima i nlazi se na 1400-1600 m.n.v. Najviši vrh je Kula Prekornica sa 1927 m.n.v. Sa svojom bistrom plavom vodom i okruženo visokim planinskim vrhovima, jezero je predstavljalo savršen prostor za odmor.

Šale i dobra atmosfera prožimali su vazduh dok smo s nestrpljenjem čekali da roštilj bude gotov.

U međuvremenu, otišli smo do obližnjeg izvora da uzimamo vodu. Hladna, čista voda pružila je pravi osvežavajući trenutak. Tačno je što kažu – nema ništa slađe od vode sa izvora nakon dugog i naporne vožnje.

cfmoto safari avantura crna gora

Nakon ručka i osvežavajuće izvorske vode, ponovo smo se vratili na naša CFMOTO vozila. Očekivala nas je jedinstvena avantura – vožnja kroz isušeno korito vode koja se spušta sa planina.

Kada smo pristupili koritu, prizor je bio nešto što se retko viđa. Ogromno kamenje u isušenom toku potoka izgledalo je kao da je specijalno dizajnirano za test naših CFMOTO vozila.

Sa čvrstim stiskom na upravljačima, započeli smo našu vožnju kroz suvo korito. Svaki kamen, svaka brazda bila je svojevrsni izazov, ali naši kvadovi su se s lakoćom probijali kroz ovaj krševit teren. Povremeni odjeci motora odjekivali su kroz korito, dodajući posebnu notu našoj avanturi. Ta divlja lepota, iako surova, nosila je sa sobom neopisivu privlačnost.

Nakon nekoliko sati vožnje, ugledali smo naš krajnji cilj – Kapetanovo jezero. Nalazi se na visini od preko 1670 metara, okruženo zelenilom gustih šuma i visokih planinskih vrhova. Mirno površinsko jezero reflektiralo je plavo nebo, stvarajući prelep prizor.

cfmoto safari avantura crna gora

Pod zvezdanim nebom postavili naš logorski kamp odmah do Kapetanovog jezera. Logorska vatra je dodala dodir topline i opuštenosti, dok su mirisi crnogorskih specijaliteta preplavili vazduh. Na meniju su bili domaći pršut, sir iz mišine i kačamak, začinjeni iskrenim razgovorima i smehom.

Drugi dan naše avanture

Jutro nas je probudilo sa prvim sunčevim zracima, nudeći pogled na Kapetanovo jezero koje se prostiralo ispred nas. Jezero, sa svojom plavom bojom i mirnom površinom, izgledalo je kao ogledalo koje reflektuje visoke planinske vrhove oko sebe.

Nakon toga, uputili smo se prema Kanjonu Mrtvice, remek-delu prirode koje se ne može opisati rečima. Vertikalne stene kanjona, visoke i strme, štitile su vodeni tok Mrtvice koji se snažno probijao kroz stene. Sunčevi zraci koji su prodirali kroz kanjon stvarali su prelep kontrast svetlosti i senki, naglašavajući divlju lepotu ovog prirodnog fenomena.

cfmoto safari avantura crna gora

Kada smo stigli do ušća Mrtvice u Moraču, uživali smo u miru i tišini koja je samo pojačavala lepotu okruženja. Prizor gde se dve reke sastaju, svaka sa svojom jedinstvenom bojom, bio je pravo umetničko delo prirode.

Ova CFMOTO avantura nije bila samo o vožnji kvadova i otkrivanju prirodnih lepota Crne Gore. To je bilo i o zajedništvu, o druženju sa CFMOTO timom iz Crne Gore, o razmeni iskustava i priča. Kroz smeh, zabavu i izazove, pronašli smo nove prijatelje i stekli nezaboravne uspomene.

cfmoto safari avantura crna gora

Putovanje od Podgorice do Kapetanovog jezera, kroz okolinu Danilovgrada, Kanjona Mrtvice i ušća Mrtvice u Moraču, bio je putovanje kroz predivne pejzaže, kroz emocije i kroz prijateljstvo. Sa CFMOTO kvadovima, osvojili smo ne samo planinske vrhove, već i naša srca.

Podelite sa prijateljima

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Ozrenska 68 11000 Beograd Nehruova 80a, 11070 Novi Beograd
+381 11 311 9 511 +381646480933
info@cfmoto.rs maloprodaja@motooprema.rs