cfmoto srbija 2021
CFMOTO CFMOTO JE OSVOJIO 4. I 5. MESTO NA HUNT THE WOLF 2022
hunt the wolf 2022 cfmoto

CFMOTO JE OSVOJIO 4. I 5. MESTO NA HUNT THE WOLF 2022

Rate this post

Ove godine je 45 vozača imalo priliku da učestvuje, tokom 6 dana paklene vožnje, na jednom od najekstremnijih ATV takmičenja na svetu, koji se održavalo na prelepim i izuzetno zahtevnim terenima Transilvanije (Rumunija).

6 dana je trajala ova trka u kojoj je učestvovalo 45 najhrabrijih i najspremnijih vozača koji su se borili za nagradu najekstremnijeg ATV takmičenja – CFMOTO HUNT THE WOLF 2022! Za razliku od prethodnih godina, ovogodišnje 12. po redu izdanje ove zahtevne trke imalo je samo jednu kategoriju – EXTREM!

hunt the wolf 2022 cfmoto

40 takmičara iz raznih krajeva sveta “lovilo je vuka” na najdužem takmičenju posvećenom profesionalnim ATV vozačima, ali je malo ko uspeo da završi svih 6 dana ovog prestižnog takmičenja! Uzrok? Napuštanje staze, razne povrede, kvarovi na ATV vozilima ali i fizičko i psihičko stanje takmičara. Bila je to teška i zahtevna trka koja je do kraja ostavila malo vozača u igri za borbu za podijum.

Koliko je ekstremna ova trka dobro oslikava i podatak da je nakon trećeg dana u trci ostalo manje od polovine od 45 učesnika koliko ih je bilo na startu prvog dana.

CFMOTO je na Hunt The Wolf 2022 trci bio jedan od tri proizvođača čija su se vozila koristila na ovom prestižnom extreme ATV takmičenju a ujedno je bio i jedini neamerički brend.

hunt the wolf 2022 cfmoto

CFMOTO vozila su uspešno savladala sve prepreke tokom takmičarskih dana

CFMOTO vozila su bila na vrhuncu zadatka svih 6 dana takmičenja. Piloti naših kvadova Radu Lungu (CFORCE 1000) i Levente Horvath (Overland 1000) non stop su pratili vodeću grupu i svih dana trke su bili među prvim takmičarima koji su stizali do cilja, a ponegde čak i na 2. i 3. mestu. Na korak od pobedničkog postolja, trku su završili na 4. i 5. mestu. Vozač CFMOTO SCB tima Marko Jovanović Moča sa svojim CFORCE 1000 je uspeo da ostane u trci do kraja, našavši se nakon šestog dana na 25. poziciji.

hunt the wolf 2022 cfmoto

Na kraju ovog takmičenja Marko nam je preneo svoje utiske sa ovogodišnje trke.

„Ovo je jedno neverovatno iskustvo. Ja već 5 godina vozim HTW ali ove godine je bila samo extrem klasa, što je bilo jako zahtevno, kako za vozača tako i za samo vozilo. Drago mi je što sam vozio sa ovim vozačima koji su vrhunski profesionalci i vrhunski ATV vozači. Zadovoljan sam uspehom na ovom takmičenju jer samim tim što sam učestvovao svih 6 dana i sto sam uspeo da ostanem u igri do kraja jednog ovakvog ekstremnog takmičenja je opgroman uspeh. Vidimo se i sledeće godine na HUNT THE WOLF 2023 na koji ću doći još spremniji.“

radu lungu cfmoto htw

Nakon završetka trke, trećeplasirani Radu Lungu je izjavio: “Bila je to teška, zahtevna trka, lokacija je prelepa i istovremeno izuzetno izazovna! Pobednik sam do sada tri Hunt The Wolf-a, ali je povratak na ovo takmičenje uvek uzbudljiv. Nisam baš zadovoljan rezultatom, moglo bi i više, CFORCE 1000 se odlično ponašao na ovim teškim terenim, ponekad me je čak i prijatno iznenadio“.

Drugi pilot zvaničnog CFMOTO tima Levente Horvath je rekao: ” Završio sam trku na 5. mestu, sa ATV-om sa kojim sam se upoznao 2 sata pre takmičenja. Borio sam se za bolju poziciju, imao sam čak i priliku da se popnem na podijum., ali ipak je ovo sport i sreća nosi mnogo uspeha. Sve u svemu, CFMOTO 1000 OVERLAND je ATV koji je izdržao na ovoj paklenoj ruti 6 dana, mali problemi sa vozilom koji su normalni na ovakvom takmičenju su bili prisutni, međutim prošao sam jako dobro, na mnogim mestima sam izlazio bez problema gde su ostali sa drugim modelima vozila ostajali iza mene“.

hunt the wolf 2022 cfmoto

Donosimo vam i kraći intervju sa vozačem CFMOTO tima Radu Lungu.

CFMOTO JE PONEKAD PREMAŠIO MOJA OČEKIVANJA“ kaže Radu Lungu, koji je osvojio 4. mesto sa svojim CFMOTO CFORCE 1000, na HTW 2022 u Rumuniji.

KAKVO JE ISKUSTVO VOZITI CFMOTO NA HUNT TH WOLF 2022?

– Pošto sam prethodno 3 puta pobedio u HTW-u, kao i na mnogim drugim ATV trkama, bio sam i 3 puta nacionalni šampion u endurokrosu sa BRB Renegade, ove godine sam prihvatio izazov da se takmičim sa CFMOTO-om u najtežoj, najsloženijoj i najekstremnijoj trci ATV-a. Bilo je to zanimljivo, konstruktivno iskustvo, sa ATV-om koji je ponekad prevazišao moja očekivanja.

SVAKI DAN, SVE MANJE VOZAČA JE BILO NA STARTU!

– 6 teških dana u kojima su svi vozači pokušavali da izvuku što bolje vreme, na strmim usponima, teškim spustovima, velikim nagibim, i pri velikim brzinama, fokusirani na maksimum, naterali su ih da odustanu jedan po jedan tokom takmičenja. Bilo je dana kada je samo 6 vozača uspelo da završi trku na vreme.

hunt the wolf 2022 cfmoto

KOJI JE BIO NAJTEŽI DAN?

– Za mene je jedan od najtežih dana bio prvi, jer sam u prvih pola sata isekao prednju gumu, a zbog toga sam ostao i bez servo upravljača na ATV-u, i završio dan na samoj granici. Međutim, najteži dan takmičenja bio je 5-ti, kada je vitlo previše korišćeno. Čak  2 sata sam koristio vitlo koje se na kraju pokvarilo, a zatim sam nastavio da se penjam koristeći zadnje vitlo.

NAJBOLJI DAN?

– Najlepši dan za mene je bio poslednji, gde je sve funkcionisalo odlično i uspeo sam da se plasiram u prvbih 5 vozača, u jednom momentu sam bio i čak na 2. mestu.

SLEDEĆI IZAZOV?

– Sledeće godine, CFMOTO će se vratiti sa još više poboljšanja, čime će postati konkurentniji čak i na ovom ekstremnom nivou.

hunt the wolf 2022 cfmoto

Podelite sa prijateljima

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Ozrenska 68 11000 Beograd Nehruova 80a, 11070 Novi Beograd
+381 11 311 9 511 +381646480933
info@cfmoto.rs maloprodaja@motooprema.rs