cfmoto srbija 2021
ATV vozila Kvad za decu – Izaberite najbolji model terenskog vozila za vašeg mališana
kvad za decu CFMOTO 1

Kvad za decu – Izaberite najbolji model terenskog vozila za vašeg mališana

4.2/5 - (43 votes)

Kvad za decu predstavlja jedan od napopularnijih terenskih vozila za naše najmlađe. Ovi terenci ne samo da deci pružaju neograničeno mnogo zabave i igre, već im istovremeno omogućavaju razvijanje i drugih životnih sposobnosti.

Da li ste znali da je vožnja terenskim četvorotočkašima idealna prilika za nezaboravno porodično druženje? U tom smislu, najbolja UTV vozila su savršeni terenci za familijarne aktivnosti u prirodi. S jedne strane, to je šansa za decu da nauče nove veštine i razviju samopouzdanje. Dok je, s druge strane, off-road vožnja prilika za roditelje da provode vreme sa svojom decom na najbolji način.

Dečiji svet se zaista vrti oko mašte, zabave i igre. U tom smislu, najbitnije je da mališanima nikada ne bude dosadno. Dečiji kvadovi omogućavaju deci da spoznaju pravo značenje slobode i iskrene zabave. Takođe, mini ATV vozila deci pružaju mogućnost da istraže svet oko sebe. Međutim, uz svu zabavu i beskonačnu avanturu, deca će uz mini terence naučiti šta znači odgovornost, dok će ujedno uživati u fantastičnoj rekreaciji na otvorenom.

Iz svih ovih, ali i brojnih drugih razloga, Powersport industrija kreirala je jedinstveni terenac prilagođen i najmlađim naraštajima – kvad za decu.

Koje su karakteristike dečijih ATV vozila? 

Pre svega, treba naglasiti da dečije ATV vozilo NIJE igračka, te da ga tako ni ne treba tretirati. Čak je i najmanji ATV relativno težak, što znači da ovaj četvorotočkaš, kao i svako vozilo, u slučaju neopreznog rukovanja može uzrokovati povrede. Stoga je neophodno da kvad za decu poseduje i specifične karakteristike koje ga odvajaju od drugih dečijih vozila (bicikala, tricikala, trotineta…).

Najpre, kvadovi za decu moraju već imati fabričke ugrađene sigurnosne komponente koje će spečavati, odnosno smanjivati rizik od bilo kakvih potencijalno opasnih situacija. U tom smislu, dečiji ATV morati imati odgovarajuća ograničenja brzine, kao i pojednostavljene kontrole upravljanja. U najvećem broju slučajeva, kvadovi za decu dostižu brzinu oko 8 kilometara na sat. Budite uvereni da najbolji dečiji ATV pruža istovremeno i sigurnost i zabavu.

kvad za decu CFMOTO 2

Poput ATV terenaca za odrasle, i dečiji kvadovi treba da budu trajni. Za razliku od kvadova za odrasle, koji su kreirani za vožnju po najtežim podlogama, kod dečijih kvadova osobina trajnosti odnosi se na sposobnost vozila da bude izdržljivo i otporno na dečije nemirno ponašanje (lupanje rukama, nogama…). Jednostavno i lako održavanje je takođe osobina kvadova za decu. Budući da su ova ATV vozila uglavnom električnog tipa, održavanje se u najvećoj meri svodi na jednostavno punjenje akumulatora i redovno čišćenje.

Kvad za decu i njihove prednosti 

Mini terenci mališanima pruža mnogobrojne pogodnosti.

  1. Uživanje u aktivnostima napolju. Živimo u digutalnoj eri kada većina dece, ne samo u Srbiji, već i na globalnom nivou, provodi veliki deo svog vremena uz kompjutere i mobilne telefona. Međutim, vožnja kvadom deci omogućava da vreme provode na otvorenom, na svežem vazduhu i u jednom zdravijem okruženju. Takođe, mini terenci im omogućavaju da istražuju svet oko sebe prema svojim pravilima. Vozeći kvad, deca mogu da prave svoje staze ili da nalaze nova zanimljiva mesta.
  2. Odgovornost i sigurno ponašanje. Verovali ili ne, uz kvadove će deca naučiti kako da budu odgovrna prema sebi, ali i drugima. Takođe, uz dečija TAV vozila mališani će svhatiti koliko je bitna bezbednost prilikom upravljanja bilo kojim vozilom. Bezbedno upravljanje dečijim kvadom je najrelevatnija stvar za izbegavanje bilo kakvih povreda.
  3. Kvad za decu je bezbedniji u odnosu dvotočkaše za decu. Balansiranje na dva točka može biti mnogo težak i zahtevan zadatak za mnoge mališane. Padovi sa bicikle predstavljaju neminovnost prilikom vožnje ovog popularnog dvotočkaša u mlađim uzrastima. Iz tog razloga, dečija ATV vozila su sigurnija opcija, jer su mogućnosti povreda, padova ili prevrtanja ovog četvorotočkaša svedene na minimum.
  4. Učenje odgovornosti. Biti odgovaran za svoje postupke jedna je od najvažnijih osobina u životu svakog čoveka. Roditelji treba da imaju u vidu da decu mogu da poduče odgovornosti, time što će ih naučiti da redovno održavaju kvad. Na ovaj način, deca će se na najbolji način pripremati za brigu o sebi kada za to dođe vreme.
  5. Prilagodljivost. Jedna od najvažnijih prednosti kvadova za decu jeste ta što ovo vozilo u potpunosti možete adaptirati za potrebe svog mališana. Nanesite na njega farbu u boji koja se dopada vašem detetu, zamenite sedlo, promenite karoseriju ili hvat na ručki za upravljanje… Uz kvalitetan kvad za decu sve je moguće!

Vrste ovih ATV vozila i sigurnosni saveti

U osnovi, postoje dva tipa ATV vozila za decu – kvadovi na gorivo i električni kvadovi.

Govoreći o kvadovima na gorivo (motorni kvadovi), oni poseduju mali motor sa unutrašnjim sagorevanjem koji iziskuje onoliko održavanja kao i motor kod običnog putničkog automobila. Ovaj tip kvada obično proizvodi veću buku u odnosu na svoje “električne kolege”. Iako im je motor malih dimenzija, kvadovi na gorivo mogu uspešno izgurati celodnevnu zabavu na bilo kom terenu.

Električni kvadovi, s druge strane, poseduju mali, plastični akumulator od 12 volti. Ova ATV vozila su lakša u odnosu na motorne kvadove, što znači da ne mogu izdržati veliko opterećenje. Poredeći sa motornim kvadovima, električni kvadovi su jeftinija varijanta.

Govorili smo o tome da kvad za decu već unapred mora imati ugrađene sigurnosne elemente. Međutim, pored toga, veoma je važno da i samo dete prilikom vožnje nosi odgovarajuću sigurnosno-zaštitnu opremu. Ta oprema, između ostalog, podrazumeva zaštitne rukavice, jaknu, kacigu i štitnik za lice, pantalone, posebnu obuću za vožnju, kao i sigurnosne naočare. Neka detetu postane navika da ni ne pomišlja da upravlja kvadom bez nošenja ove opreme. Naučite dete da nipošto ne dodiruje pokretne delove ATV terenca.

kvad za decu CFMOTO 3

Izaberite rutu za vožnju koju ste prethodno već istražili i držite se dalje od asfaltiranog puta. Radite sa svojim detetom na smanjenju brzine prilikom skretanja u krivinama. Pročitajte, zajedno sa svojim detetom, uputstvo za upotrebu i naučite svog mališana da izbegava nesmotrene pokrete i odluke prilikom vožnje.

CFMOTO – Nabavite najbolji kvad za decu 

Najvažniji je da odaberete kvad čije perfomanse i specifikacije odgovaraju uzrastu vašeg deteta. Tako, na primer, mini terenci sa zapreminom motora manjom od 70 kubika preporučuju se deci starijoj od 6 godina. Terenci sa motorom između 70 i 90 kubika preporučuju se deci starijoj od 12 godina, dok se kvadovi sa motorom većim od 90 kubnih centimetara preporučuju tinejdžerima starijim od 16 godina. Međutim, pored uzrasta i godina, važno je da procenite i da li je vaše dete dovoljno zrelo za vožnju, kao i da li to mališan zaista želi.

Ukolikio želite da kupite najkvalitetniji kvad vrhunske klase za svog mališana onda je CFMOTO najbolji izbor za vas. Naša kompanija poseduje jedan od najtraženijih i najpopularnijih kvadova za decu – KAYO AY110. Iako po dimenzijama malo vozilo, od prvog do poslednjeg zavrtnja ovaj kvad je konstruisan kao ozbiljan četvorotočkaš za mlađe naraštaje. Atraktivan i jedinstven terenac čija će vrhunska tehnička rešenja oduševiti i starije generacije.

Pored dečijih ATV vozila, u bogatom asortimanu naših terenskih vozila pronaći ćete i najpouzdanija ATV vozila za iskusne vozače, UTV vozila, SSV vozila, kao i nenadmašne motocikle i skutere. Pored toga, nudimo vam po najpovoljnijim cenama i najsavremeniju opremu za ove četvorotočkaše.

Sportska, elegantna, agresivna, sofisticirana, jedinstvena, originalna i nesvakidašnja vozila. CFMOTO u ponudi ima vozila prilagođena vašem stilu, ukusu i budžetu. Tu smo da vam omogućimo da vaša vožnja i po najzahtevnijim terenima bude avantura za pamćenje.

Podelite sa prijateljima

Post a Comment

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Ozrenska 68 11000 Beograd Nehruova 80a, 11070 Novi Beograd
+381 11 311 9 511 +381646480933
info@cfmoto.rs maloprodaja@motooprema.rs