cfmoto srbija 2021
Motocikli i skuteri Naked motori – Urbana i elegantna vožnja na drugačiji način!
naked motori CFMOTO 1

Naked motori – Urbana i elegantna vožnja na drugačiji način!

5/5 - (1 vote)

Naked motori predstavljaju sve popularniji tip motocikala u urbanim sredinama. Postoje i dobri razlozi za tako nešto.

Svi ljubitelji motociklizma sigurno su upoznati moćnim naked konceptom motocikala. Specifičan naziv ovih motora, doduše, nije skorijeg datuma, budući da se termini “naked motori” ili “street fighter motori” koriste malo više od dve decenije. Ovi dvotočkaši ranije su se nazivali klasičnim motociklima, roadsterima, urbanim, gradskim ili višenamenskim motorima. Danas je pojam “naked” veoma uspešno objedinio sve navedene karakteristike.

Naked ili nejkid motocikli su, zapravo, standardizovani tip motora. U pitanju su dvotočkaši koji se najčešće viđaju na ulicama grada, jer predstavljaju idealnu sinergiju sportskih i kruzer motora. Svestrani, praktični i veoma upotrebljivi, nejkid motori su u svakom trenutku spremni za vašu nezaboravnu avanturu na putu.

Naked motori – Koje su prednosti ovih dvotočkaša?

Ukoliko volite sofisticiranu sportsku vožnju motocikala u urbanim sredinama bez prepreka, onda su naked motori pravi izbor za vaš ukus! Vožnja ovih motocikala zaista je vanvremensko uživanje zbog svih pogodnosti koje vam ovi dvotočkaši pružaju.

Pre svega, nejkid motori su istovremeno prilično brzi i relativno moćni motocikli sa velikim i izdržljivim agregatima. Tajna njihovog uspeha se, zapravo, krinje u njihovoj težini. Naime, oni su lakši od drugih motora, poput kruzera, zato što poseduju manje materijala i opreme.

naked motori CFMOTO 2

S druge strane, iako naked dvotočkaši nisu u toj meri brzi kao sportski motori, po potrebi mogu dostići brzinu i do 160 km/h. Ovi motori su savršeno rešenje za motocikliste početnike. Ali, bez obzira na to, naked motocikli imaju prilično agresivne i pouzdane performanse i ne iziskuju isuviše snage ili veštine, kako bi moglo njima da se upravlja.

Generalno posmatrano, ovi motori spadaju u srednju klasu motora po težini, a dobar centar gravitacije omogućava im veoma lako upravljanje i manverisanje. Agilnost je osobina koja ide ruku pod ruku sa naked motorima. Iako nisu isuviše okretni kao sportski motori, naked motocikli, ako situacija na putu zahteva, imaju prilično impresivne sposobnosti skretanja pravca.

Lakša karoserija i uže gume ovog motora čine da ne možete lako izgubiti kontrolu nad upravljanjem – čak i u najvećim krivinama.

Na šta obratiti pažnju prilikom njihove kupovine?

Sa masivnim agregatima u manjem “telu” motora, naked motocikli imaju fantastičnu moć ubrzanja kao i sportski motori. Iz istih razloga, moto entuzijasti ovaj tip motora nazivaju i “muscle bikes”, odnosno “mišićni motori”. Upravo zato, naked motocikli predstavljaju prvi izbor onih koji traže dodatnu energiju i snagu motora.

Iako imaju jednostavan bajkerski dizajn, naked motori nikako nisu manje zabavni ili manje udobni za vožnju. Naprotiv. Oni predstavljaju idiličan spoj komfora, stila, praktičnosti i brzine. Bez vetrobranskog stakla, nejkid motori, iako u duši sportski, neretko evociraju uspomene na klasičnu, tradicionalnu moto vožnju na otvorenom putu.

Ovaj tip motora možete prepoznati po uspravnoj poziciji sedišta – izmeću “ležeće” pozicije kruzer motora i ekstremno napred nagnutog položaja sportskog motocikla. Dizajnirani su na superspotskom modelu. Pre nego što kupite svoj naked motor, trebalo bi da obratite pažnju na više faktora.

  1. Veštine upravljanja motorom. Najveći benefit ovih motora svodi se na njihov lak manevar i kontrolisanje tokom vožnje. Upravo zato, kao što smo već spomenuli, naked motori predstavljaju odlično rešenje za početnike i za one koji nemaju mnogo isksutva u motociklizmu.
  2. Udobnost. U ovom smislu, komfor prilikom vožnje svodi se na veličinu sedišta i poziciju rukohvata za motor u odnosu na vozača. Za one koji prvi put kupuju motor, osobina udobnosti motora je od esencijalne važnosti.
  3. Performanse. Relativno moćni motori sa dovoljno snage da se izvuku iz opasnih situacija na drumu – jedna od krucijalnih osobina koja treba da bude važna početnicima prilikom kupovine naked motora.
  4. Budžet. Odlična stvar u vezi sa naked motorima sastoji se u tome što se oni mogu kupiti po veoma pristupačnim cenama. Štaviše, početna cena ovog motora može biti znatno niža u odnosu na cene druge vrste motocikala.

Najbolji naked motori su u službi vašeg uživanja!

U najvećem broju slučajevima, ovaj tip dvotočkaša ne poseduje vetrobran. Ukoliko ga ima, on je minijaturnih dimenzija. Sa konstantno rastućom popularnošću ovih motora, savremena tehnologija uspela je da napravi ove motore u prave mašine i saveznike na putu. Sa ABS sistemom, dostupnim digitalnim displejom, LED osvetljenjem i signalizacijom, opcijama za vuču i raznim drugim mogućnostima, ne čudi što je ova kategorija motocikala izbor broj jedan kod mnogih ljudi.

naked motori CFMOTO 3

Mogućnost da motociklista bude u uspravnom položaju dok upravlja ovim ovim motorom, daje mu osećaj sigurnosti i samopouzdanja. Međutim, postavlja se pitanje – koji su najkvalitetniji naked motori? Dajemo vam odgovor i na to pitanje.

  • NK 150. Motor koji je kreiran da pomogne vozačima da zadrže kontrolu nad upravljanjem ovim motociklom, tako što sprečava blokadu točkova tokom epizoda jakog kočenja.
  • NK 250 ABS. Ekstravagantni dvotočkaš koji ima silovite, stabilne i vrhunske performanse jednocilindričnog motora.
  • NK 300 ABS. Nejkid osobine su mu u genima. Sportski motor, jednostavan za upravljanje koga karakteriše napredak u svim smerovima. Impresivan gradski start paket.
  • NK 400 ABS. Izuzetno praktičan motor koji je pogodan kako za vrelinu gradskog asfalta, tako i za otvoren put. Agresivan, responzivan i brz motor koji obezbeđuje jednostavno upravljanje i zavidnu kontrolu i pri najvećim brzinama.
  • NK 650 ABS. Jedan od najmodernijih naked motora sa agregatom od 650 kubnih centimetara. Kreiran, kako za vožnju po gradu, tako i za otvoren put, odgovaraće širokom rasponu sposobnosti i veština vozača.

Gde pronaći najkvalitetnije naked motore?

Kao što možemo da vidimo, naked motori predstavljaju idelan spoj najboljih osobina sa obe strane moto sveta. S jedne strane pružaju komfor i stil kruzer motora. Dok, s druge strane, pružaju nesvakidašnje ubrzanje i uzbuđenje tokom vožnje kao sportski motori.

Ukoliko želite da nabavite proverene naked motore sa vrhunskim performansama, onda je prodavnica i brend CFMOTO pravi izbor za vas. Pored nejkida, u bogatoj ponudi naših vozila možete pronaći i druge motocikle i skutere po svom izboru i ukusu.

Ako se odlučite za “tvrđu” vožnju po težim terenima i prelazak sa dvotočkaša na četvorotočkaše, CFMOTO je tu da vam to zadovoljstvo i omogući. Nudimo vam, po najpovoljnijim cenama, najbolje kvadove i ATV terenska vozila prilagođena vašem stilu i preferencijama. Za vas imamo i prvoklasna UTV vozila i SSV vozila spremna da budu vaše oruđe u najluđim vožnjama.

Naš cilj je da vam ponudimo kompletan užitak u nezaboravnoj i nenadmašnoj vožnji na otvorenom. Od vas zavisi da li ćete taj “izazov” i prihvatiti. Posetite nas ili nas pozovite odmah. Uz naša vozila, ceo svet će postati vaše igralište.

Podelite sa prijateljima

Post a Comment

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Ozrenska 68 11000 Beograd Nehruova 80a, 11070 Novi Beograd
+381 11 311 9 511 +381646480933
info@cfmoto.rs maloprodaja@motooprema.rs