cfmoto srbija 2021
Motocikli i skuteri CFMOTO predstavio novi brend električnih vozila – ZEEHO! Tu je prvi revolucionarni CFMOTO električni skuter „Cyber“!
CFMOTO ZEEHO Cyber koncept 1

CFMOTO predstavio novi brend električnih vozila – ZEEHO! Tu je prvi revolucionarni CFMOTO električni skuter „Cyber“!

Rate this post

Najbrže rastući brend u Powersport industriji, CFMOTO, predstavo je u Pekingu svoj najnoviji bred električnih vozila pod nazivom CFMOTO ZEEHO.

Još u avgustu 2018. godine, kompanija CFMOTO saopštila je svoju odluku da započne novo „putovanje“ – a to je lansiranje generacije električnih vozila, kako bi se izašlo u susret brojnim zahtevima savremenog sveta. Radi što bolje pripreme za najnoviji industrijsko-tehnološki trend u vožnji, CFMOTO je plasirao prend pod nazivom ZEEHO. U pitanju je najnoviji brend električnih vozila CFMOTO-a.

CFMOTO ZEEHO ima za cilj da mlađim generacijama pruži prijatne trenutke u vožnji i uživanje u trendi životnom stilu. I sve to kroz tehnološki napredne i komforne proizvode. CFMOTO, koji je poznat po proizvodnji visokokvalitetnih motocikala, dakle, usvojio je ZEEHO koncept tehnološkog dizajna proizvoda. I to je učinio ne samo primenom umetničkog dizajna na lepotu savremene tehnologije, već i integracijom vrhunske tehnologije u funkcije CFMOTO ZEEHO proizvoda.

U okviru brenda ZEEHO, CFMOTO je predstavio svj prvi koncept električnog skutera pod nazivom „Cyber“. Masovna proizvodnja ovog skutera, prema najavama iz kompanije, trebalo bi da otpočne u prvoj polovini 2021. godine. Ova proizvodnja je za sada najavljena samo na kineskom tržištu.

Dobrodošli u novu eru elektromobilnosti!

CFMOTO ZEEHO Cyber – Impresivan futuristički dizajn

ZEEHO Cyber koncept motocikla zaista ima estetski atraktivan vizuelni izgled. Predstavljanje ovog električnog skutera jeste i ozvaničavanje strategije kompanije CFMOTO da u fokus svoje proizvodnje, u narednim godinama, stavi električne dvootočkaše.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели CFMOTO (@cfmoto_scb)

Naime, ZEEHO Cyber prilično je stilizovan skuter, sa impresivnim stilskim i futurističkim dizajnom. Ključne komponente progresivnog dizajna uključuju upečatljive LED farove, fluidne linije motocikla, kao i prepoznatljiva LED svetla na zakrilcima. Jednostavno, CFMOTO ZEEHO Cyber predstavlja estetski „izvajanu karoseriju“ sa kombinacijom oštrih rezova i glatkih krivina, uz radikalan i inovativan dizajn sedišta.

Korisnički prilagodljiva instrument tabla, sa GPS, Bluetooth i Wi-Fi opcijama, opremljena je i sa pametnim komunikacionim opcijama. Upravo to omogućava funkcije poput paljenja bez ključa, glasovnih komandi, a ZEEHO aplikacija obezbeđuje i daljinsku dijagnostiku. Pored toga, da bi se obezbedila sigurnost ovog vozila, ZEEHO Cyber ima instaliran sistem pozicioniranja koji koristi čak pet sistema za praćenje vozila uživo. To su GPS, Beidou, Cellular, Galileo iGlonass i svi oni se mogu koristiti putem ZEEHO aplikacije.

Ujedno, ZEEHO aplikacija korisnicima omogućava 24/7 pristup društvenim mrežama. U paket ZEEHO Cyber koncepta nalaze se i ZEEHO AR kaciga, kao i drugi dodaci koji su predviđeni za Generaciju Z. Sve u svemu, ukupan dizajn ZEEHO Cyber skutera zasnovan je na najsavremenijoj tehnologiji i usmeren je ka maksimalnoj udobnosti vozača.

Neverovatna litijum-jonska baterija iz budućnosti!

Zadnji točak je postavljen malo dalje od zadnjeg dela (repa) motocikla, što je novina u svetu skutera koju je uveo upravo CFMOTO. Za optimalne performanse u najrazličitijim uslovima vožnje, vozač može birati tri režima (moda): Ecco, Street i Sport. Ovim modovima vozač može pristupiti preko instrument table.

CFMOTO ZEEHO Cyber koncept 2

Tehnološke specifikacije ovog skutera su takođe impresivne i mnogo bolje od mnogih današnjih vrsta električnih skutera. CFMOTO ZEEHO Cyber koristi litijum-jonsku bateriju poslednje generacije od 4kWh energije. Inovativna baterija skuteru daje vrlo efektivan domet od više 130 km između dva punjenja. Takođe, ova baterija „šalje“ snagu visokoefikasnom motoru sa stopom konverzije/pretvaranja energije od 92 odsto. Za to je zaslužan tzv. Cobra pogonski sklop koji snagu pretvara u kinetičku energiju sa navedenim postotkom efikasnosti pretvaranja.

Ova baterija je, inače, prošla najrigoroznije sigurnosne testove i zajedno sa CFMOTO BMS (Battery Management System) sistemom ima životni vek od 8 godina i mogućnost prelaska više od 300.000 kilometara u kombinaciji sa radnim temperaturama od -20 do +55 stepeni Celzijusovih. Drugim rečima, ove karakteristike baterije nju čine pogodnom za upotrebu u velikoj većini klimatskih područja širom planete.

Takođe, baterija se može napuniti 2.500 puta, a postoji i opcija brzog punjenja, što vozačima omogućava da napune čak 80 odsto baterije za svega 30 minuta punjenja.

CFMOTO ZEEHO Cyber – Motor koji pruža ekstremnu dozu samopouzdanja 

Po NEDC (New European Driving Cycle) standardima, CFMOTO ZEEHO Cyber ima, kao što smo već istakli, autonomiju veću od 130 kilometara. Naime, ZEEHO Cyber može dostići od 0 do 50 kilometara na čas za samo 2.9 sekunde! Njegova maksimalna brzina jeste 110 km/h, dok je njegov vrhunac snage 13.4 KS. Ovaj intenzitet snage se može održati u dužem vremenskom periodu, bez rizika od pregrevanja ili oštećenja baterije ili motora.

CFMOTO ZEEHO Cyber koncept 3

Inače, Cobra pogonski sistem pokreće agregat snage od 10 kWh sa vodenim hlađenjem. Ovaj agregat postavljen je centralno, odnosno na sredini skutera. Obrtni momenat jeste 213 Nm. ZEEHO Cyber koristi „Pirelijeve“ gume visokih performansi koje su postavljene na laganoj šasiji, a koja je proizvedena sa istim tehnološkim procesima koje koristi KTM.

Tu je, naravno, i vešanje sa visokim performasna i podesivim ogibljenjem koje je vešto balansirano i prilagođeno za različite uslove i okruženja vožnje. Na ovaj način, CFMOTO ZEEHO Cyber vozaču pruža veliko samopouzdanje, komfor i kontrolu pri bilo kojim okolnostima na putu.

Naravno, CFMOTO nije zapostavio ni bezbednost kod ZEEHO Cyber koncepta električnog skutera. Naime, CFMOTO ZEEHO Cyber iopremljen je sa Bosch-ovim sistemom kontrole stabilnosti. Ovim sistemom se može upravljati kroz ZEEHO „Just ride“ sistem. On vozačima pruža, kao što smo napomenuli, tro moda vožnje (Ecco, Street i Sport). Brembovi diskovi od 215 milimetara, zajedno sa ABS za dodatnu bezbednost, ZEEHO Cyber električnom skuteru daju izvrsnu kočionu moć.

Ne treba zanemariti ni postojanje 6 kamera sa visokom rezolucijom. Ove kamere pružaju kompletni 360° sistem uzbunjivanja za slučaj prepreka na putu.

CFMOTO – Pronađite motocikl/skuter po svom ukusu 

Pre više vekova, Zapad je bio glavni nosilac mnogih društvenih trendova. Međutim, danas, CFMOTO, kao kineska kompanija, kreira i diktira nove trendove u vožnji kojima se priklanja sve veći broj vozača širom celog svega.

CFMOTO je kompanija koja razvija, dizajnira, prodaje i distribuira najkvalitetnije ne samo četvrotočkaše, već i dvotočkaše. Glavna misija CFMOTO-a jeste ponuda vrhunskog kvaliteta tehnološki inovativnih proizvoda sve većem broju korisnika i ljubitelja uzbudljive vožnje.

U tom smislu, CFMOTO motocikli pružaju i omogućavaju mnogo više od obične vožnje. Kombinacija neverovatnog estetskog dizajna  i urbanih sportskih karakteristika motocikala omogućuju pravi užitak ne samo vozačima, već i običnim posmatračima. Zahvaljujući našim motociklima, čeka vas nezapamćeno dobra avantura na putu.

  • MT 650 ABS – Prelazak sa asfalta na mnogo uzbudljiviju podlogu nikada nije bio lakši!
  • GT 650 ABS – Nosilac je gena nejkid sportske varijante i opreme dostojne turera!
  • GT 400 ABS – Energija i harizma koja vam omogućava prelazak velike kilomteraže u jednom dahu!
  • NK 650 ABS – Agresivni stav i sportski karakter za ulazak u nove svetove vožnje!
  • NK 400 ABS – Jednostavno upravljanje i zavidnu kontrolu i pri najvećim krivinama!
  • SR 300 ABS – Lojalan partner na trkačkim stazama, ali i u svakodnevnoj vožnji. Jedinstveni i sofisticirani dizajn u sprezi sa neverovatnom agilnošću.
  • NK 300 ABS – Spremite se za napredak u svim smerovima!

CFMOTO – Više nego što očekujete! 

Podelite sa prijateljima

Post a Comment

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Ozrenska 68 11000 Beograd Nehruova 80a, 11070 Novi Beograd
+381 11 311 9 511 +381646480933
info@cfmoto.rs maloprodaja@motooprema.rs