Image Alt
ATV vozila Koferi za ATV vozila – Skladištite opremu bez problema
koferi za ATV vozila CFMOTO 1

Koferi za ATV vozila – Skladištite opremu bez problema

Koferi za ATV vozila predstavljaju jedan od najosnovnijih delova, odnosno elemenata za skladištenje dodatne ATV opreme. Naime, koferi za kvadove jesu dobro poznat element svakom pravom ljubitelju uzbudljive terenske avanture na ATV vozilu. Naravno, vožnja bez kofera svakako je moguća i zamisliva, ali, narodski rečeno – nije to to. Naročito na dužim relacijama.

Kad god poželite da svojim ATV-om odete na zasluženi vikend odmor, moraćete da ponesete i određene dodatne stvari sa sobom. Tu spadaju, između ostalog, rezervna voda, odeća, čarape, komplet alata, dodatna oprema za gume, set prve pomoći, šator (ako poželite da prenoćite u prirodi) i slično. Verovatno znate da kvadovi ne poseduju prtljažnike kao obični automobili. Međutim, koferi za ATV vozila, koji se mogu postaviti za zadnje i/ili prednje strane ovih moćnih četvorotočkaša, upravo imaju ulogu prtljažnika!

Ovi koferi, zapravo, predstavljaju najbolji način da na svom ATV-u stvorite dodatni prostor za skladištenje svih svojih stvari. Štaviše, neki koferi pružaju opciju i dodatnog sedišta, što vam omogućava da povedete nekog sa sobom na vožnju.

Saznajte na koje sve stvari treba da obratite pažnju prilikom kupovine odgovarajućeg kofera za ATV vozilo.

Koferi za ATV vozila – Bezbednost i vodootpornost na prvom mestu 

Kao što je bezbedna ATV vožnja osnovni preduslov za kvalitetnu kvad vožnju, tako je i glavni kriterijum kojim treba da se rukovodite pri kupovini kofera njegova bezbednost. Naime, pre nego što parkirate svoj ATV vozilo na određenom mestu, morate se postarati da sve stvari koje čuvate u koferu ostanu na sigurnom.

koferi za ATV vozila CFMOTO 2

Prema tome, kada kupujete kofer za ATV vozilo, potrudite se da nabavite onaj koji ima dobre zaštitne funkcije. Drugim rečima, kofer mora da ima efektan bezbednosni sistem i sistem zaključavanja. Kvalitetni koferi za ATV vozila uglavnom imaju određene kopče (bravice) zahvaljujući kojima se, pomoću katanca, mogu učvrstiti i osigurati.

Možda će vam delovati očigledno, ali svakako ne želite da se vaše stvari i oprema nakvase kada vozite kvad po kiši. Ovo takođe važi za vožnju po blatnjavim terenima. Ako vozite kvad preko potoka ili pliće manje reke, blato i voda će se podići pod pritiskom. ATV vozila su jednostavno napravljena za ekstremne terene i vremenske uslove. Ako kofer za ATV vozilo ne može da izdži te uslove, znajte da će vam se stvari unutar kofera lako ukvasiti. Eventualno i oštetiti.

Zato je neophodno da kofer za kvad bude vodootporan. Većina kofera dolazi sa već ugrađenim prekrivačima ili poklopcima koji se mogu postaviti preko površine kofera, kako bi bio zaštićen od kiše i vode.

Prostor za skladištenje i izdržljivost kao važne karakteristike 

Jedna od najvažnijih stvari na koju treba da obratite pažnju prilikom kupovine kofera za ATV vozilo jeste njegov kapacitet skladištenja ili tovarni prostor. Sigurno ćete naići na estetski lepo dizajnirane kofere. Međutim, nemojte trčati pred rudom i na prvu loptu kupovati kofer koji ima samo atraktivan izgled. Nije pametno trošiti novac na kofer koji ima moćan i cool izgled, samo da biste kasnije saznali da ne možete sve neophodne stvari staviti u njega.

Kada želite da prevalite veće razdaljine sa ATV-om ili planirate kampovanje, biće vam potreban prostor u koferu za skladištenje brojnih stvari (hrana, piće, odeća, obuća, alati…). Postoje mnogo bolji i sigurniji načini da skladištite gorivo za ATV, nego u koferu. Zato je kofer za ATV vozilo bolje “rezervisati”  za dosta vode – jer će vam ona biti svakako potrebna.

S druge strane, kada trošite novac za kupovinu bilo čega, sigurno želite da vam ta stvar dugo traje. Isto važi i za kofere za ATV vozila. On treba da bude napravljen od materijala koji je dovoljno izdržljiv za sve vaše potrebe. Većina kofera za kvadove na tržištu napravljena je od plastike, što je sasvim solidno rešenje. Neophodno je da oni imaju trajne bravice od očvrsnule plastike koji se neće lako pokvariti (ili polomiti) nakon višekratne upotrebe

Koferi za ATV vozila – Obratite pažnju na materijal 

Kada kupujete kofer za ATV vozilo, najbolje bi bilo da on bude od poliestera. Ovaj materijal može podneti najteže vremenske i temperaturne prilike, kao i teške stvari. Kao što smo već istakli, većina kofera, bez obzira na to da li je u pitanju prednji ili zadnji kofer, napravljena je od “tvrde” plastike. To ove kofere čini veoma otpornim na sve spoljašnje udarce, čime se štite i stvari unutar njega. Međutim, postoji još jedan poseban i svestaniji način skladištenja dodatne opreme.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели CF Moto (@cfmoto_scb) дана

Govorimo o “mekim” tekstilnim torbama za ATV vozila koje su veoma praktične i fleksibilne u poređenju sa fiksiranim koferima. Ove torbe možete čak i ručno kompresovati, tako da izgledaju manje nego što zaista jesu, što sa koferima svakako ne možete učiniti. Njih ujedno možete i lakše skinuti sa ATV vozila.

Veliki broj modela ATV vozila ima prednja svetla, odnosno farove koji se nalaze upravljačkom stubu ATV-a. Ovo je odlučujući faktor koji ograničava visinu prtljaga, odnosno kofera koji možete postaviti na prednji deo (nosač) ATV vozila. U ovom slučaju morate biti oprezni da ne postavite prednji kofer za ATV vozilo isuviše visoko. Inače, moglo bi da se desi da vam prednja svetla butu blokirana. Međutim, ukoliko vaš kvad ima farove ispod prednjeg nosača, onda neće biti ograničenja za kofer, odnosno prtljag koji možete postaviti na prednjem delu. Sve, naravno, dok ne blokira vašu preglednost.

Pronađite najkvalitetnije kofere za svoje ATV vozilo 

Kao što možemo da vidimo, koferi za ATV vozila imaju svoje kvalitete koji ih čine veoma korisnim i upotrebljivim delom svakog ATV vozila.

Ako želite svom ATV četvorotočkašu da podarite najbolji dodatak u vidu kofera, onda je CFMOTO pravo mesto za vas! U našoj prodavnici vrhunskih ATV, UTV i SSV vozila, motocikala, kao i opreme za vozila i vozače, možete pronaći kofere koji se savršeno uklapaju uz vaše ATV vozilo. Nudimo vam, po najpovoljnijm cenama, plastični zadnji kofer 8015. Ovaj kofer se brzo, lako i jednostavno montira na zadnji deo vozila, bez potrebe za bušenjem.

koferi za ATV vozila CFMOTO 3

Idealan i bezbedan dodatak vašem ATV vozilu jeste i plastični zadnji kofer 8050 sa univerzalnom montažom. Gusta unutrašnja pena ovog kofera nudi odličnu zaštitnu opremi koja se spakuje. Takođe, kod nas možete naći i plastični prednji kofer zahvaljujući kojem ćete imati maksimalni prostor za odlaganje opreme. Sva oprema će vam biti na dohvat ruke.

Pored kofera, nudimo vam i nepromočive i vodootporne platnene torbe za odlaganje stvari. Vešto izbalansiran dizajn i visoki nivo izrade ovih torbi nudi sklad između pouzdanosti, trajnosti i kvaliteta.

Cilj CFMOTO kompanije je da ponudimo vrhunski kvalitet naših proizvoda sve većem broju korisnika i ljubitelja uzbudljive terenske vožnje širom sveta! Uz vaše poverenje, verujemo da taj zadatak uspešno obavljamo.

Ostavi komentar

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Ozrenska 68 11000 Beograd Nehruova 80a, 11070 Novi Beograd
+381 11 311 9 511 +381646480933
info@cfmoto.rs maloprodaja@motooprema.rs