cfmoto srbija 2021
ATV vozila Osvajanje Durmitora sa ATV vozilom – Vreme je za pohod!
osvajanje Durmitora sa ATV vozilom 1

Osvajanje Durmitora sa ATV vozilom – Vreme je za pohod!

Da li ste spremni da ovog leta doživite najbolju ATV avantru u u svom životu? Želite li da iskusite sve izazove tokom vožnje kvada kroz potoke, blato, šume, gusto rastinje i šljunkovito tlo? Želite li da osetite adrenalinsku groznicu koja „uzurpira“ celo vaše telo dok se provlačite kroz pristupačne, ali i najnepristupačnije planinske terene? Ukoliko je odgovor na sva ova pitanja potvrdan, onda se spremite za spektakularno osvajanje Durmitora sa ATV vozilom!

Zašto baš Durmitor, možda se pitate? Tokom off-road vožnje Durmitorom imaćete priliku da osetite i iskusite ovaj nacionalni park i planinu iz drugačijeg – boljeg ugla. Uvidećete iz prve ruke zbog čega je Crna Gora zemlja netaknute prirode i nestvarno lepe divlje lepote! Durmitor, smešten na severozapadu Crne Gore, predstavlja pravo, autentično i neokrnjeno remek-delo prirode. Kao takav, ovaj nacionalni park je jednostavno kreiran za nezaboravnu ATV vožnju.

Ova planina je 1952. godine, zbog jedinstvenih i bistrih reka koje stvaraju kanjone, ledničkih jezera i bogatih zimzelenih šuma, proglašena nacionalnim parkom. Između ostalog, Durmitor preseca jedan od najlepših kanjona u svetu – kanjon reke Tare! Lednička jezera koja prekirvaju Durmitor su, zbog svoje jedinstvenosti, prozvana gorskim očima. Veličanstveni pejzaži i raskoš ove planine nisu ostali neprimećeni ni na globalnom nivou. Zato je nacionalni park Durmitor uvršten u spisak Svetske kulturne i prirodne baštine u Parizu 1980. godine.

Bilo kako bilo, Durmitor je spreman za vaš ATV pohod! Jeste li vi?

Osvajanje Durmitora sa ATV vozilom – Vaša ulaznica za neviđeno dobru avanturu! 

Gde god da pozicionirate svoje vozilo na Durmitoru, ATV vožnja može odmah počne. Sa Žabljaka, koji se nalazi u u središtu Durmitora, kao najpoznatiji zimski turistički centar u Crnoj Gori, vozite do Ćurevca. Sa ovog vidikovca moći ćete da uživate u nestvarnoj panorami najdubljeg dela kanjona reke Tare. Nakon toga, svoju off-road vožnju možete nastaviti ka kanjonu reke Sušice, gde ćete imati priliku da se upoznate sa selima koja se nalaze na najvišoj nadmorskoj visini na Balkanu – Nedajno i Mala Crna Gora.

osvajanje Durmitora sa ATV vozilom 2

Kanjon reke Sušice dugačak je oko 14 kilometara i jedan je od najatraktivnijih kanjona u Crnoj Gori. Ozbiljna konkurencija kanjonu reke Tare. Tu se nalazi i veoma impresivno Sušičko jezero. Nakon toga, stazom preko Pivskih planina stići ćete do živopisnog sela koje se zove Trsa.

Putem kroz Pivsku visoravan bićete u prilici da vidite i pojedine domaće životinje. Ovo vam kažemo da ne budete iznenađeni ako ih ugledate. Potom krećete u pravo, pravcato osvajanje Durmitora sa ATV vozilom kroz srce ove planinskog masiva. Doći ćete do predela gde ćete moći da ugledate autentični crnogorski planinski vrh – Prutaš. Kod prevoja Sedlo imaćete šansu da ugledate te čuvene „gorske oči“ Durmitora, kao što su Valovito ili Modro jezero.

Koje još staze možete isprobati na Durmitoru pomoću kvada? 

Međutim, ova ATV tura na Durmitoru ne mora biti i i jedina za vašu off-road vožnju. Koju god kvad turu da izaberete na Durmitoru, budite sigurni da ćete uživati u najslikovitijim pejzažima Crne Gore. Od ogromnih zelenih pašnjaka, preko bujnih šuma četinara, pa sve do blatnjavih terena pored kristalno čistih i elegantnih jezera.

S tim u vezi, osvajanje Durmitora sa ATV vozilom možete početi i obilaskom Zminjeg jezera koje je smešteno u samoj dubini usamljene šume. Njegova nadmorska visina je oko 1520 metara i ovo jezero najverodostojnije ilustruje izraz „gorske oči“. Obilazeći ovo jezero, moći ćete da bacite pogled na masiv Crvena greda, kao i na druge obližnje vrhove. Krećući se dalje, naići ćete na selo Bosača koje broji svega 10 stanovnika. Ovo selo slovi za jedno od najviših stalno naseljenih mesta na Balkanskom poluostrvu.

Nakon prolaska kroz ovo selo, doći ćete i do jezera Jablan – najpoznatije jezero na Durmitoru ili, kako ga neki zovu, ogledalo Crvene grede. Potom stižete do već pomentuog i neizostavnog vidikovca Ćurevac, koji se nalazi na oko 6 kilometara od Žabljaka. Ove slobodno možete da zastanete kako biste uživali u pogledu na kanjon reke Tare. Kvad avanturu na Durmitoru slobodno možete nastaviti do sela Nadgora.

osvajanje Durmitora sa ATV vozilom 3

ATV pohod na Durmitor planinu uvek možete započeti sa Žabljaka, odakle možete voziti ka naselju Pitomine i Mačanskoj poljani.

Izaberite svoje ATV vozilo i osvojite Durmitor u jednom dahu! 

Bitno je reći da u osvajanje Durmitora sa ATV vozilom ne morate krenuti unapred definisanim stazama. Svakako da možete odrediti turu i u sopstvenoj režiji, ali – pamet u glavu! Uvek se držite svih bezbednosnih saveta tokom off-road vožnje i, naravno, uvek sa sobom imajte vrhunsku zaštitnu opremu. Majka priroda jeste nepredvidiva, zato je potrebno razmišljati unapred. Međutim, najvažnije je da odaberete kvalitetan terenac koji će biti vaš najpouzdaniji partner prilikom durmitorske ATV avanture.

Kompanija CFMOTO nudi vam najveći izbor kvadova, odnosno ATV vozila, pomoću kojih možete istraživati Durmitor do neslućenih visina i granica! Kvalitet, opremljenost, spretnost i savršen balans između snage i veličine naših vozila učinio nas je da se nađemo na vrhu liste najboljih svetskih ATV kompanija. S tim u vezi, kod nas možete pronaći:

  • CFORCE 1000XC EPS. Idealna kombinacija performansi, snage, funkcionalnosti i estetike. Ovaj terenac je ojačan neverovatnom automatskom blokadom zadnjeg diferencijala.
  • CFORCE 850XC EPS. Konfiguracija motora, zajedno sa bogatom opremom i izvanrednim performansama, učiniće vašu vožnju nezaboravnim doživljajem.
  • CFORCE 600. Jedan od najtraženijih modela ATV-a na svetskom nivou! Prepreke ne postoje u njegovim genima.
  • CFORCE 625 TOURING. Spoj najsavremenijeg dizajna i ozbiljnih tehničkih karakteristika.
  • CFORCE 450L. Pouzdan saveznik za rad, ali i za rekreaciju, koji nudi neprikosnoveni komfor za vozača i njegovog saputnika.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели CF Moto (@cfmoto_scb) дана

Pored ATV vozila, nudimo vam i najkvalitetnija UTV vozila, SSV vozila, kao nenadmašne motocikle i skutere. Uz CFMOTO vozila, svaka prepreka postaće savladiva i samo jedan korak ka ispunjenju vašeg konačnog cilja. Budite nepobedivi, budite neustrašivi. CFMOTO je u službi vašeg najboljeg iskustva!

Podelite sa prijateljima

Post a Comment

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Ozrenska 68 11000 Beograd Nehruova 80a, 11070 Novi Beograd
+381 11 311 9 511 +381646480933
info@cfmoto.rs maloprodaja@motooprema.rs