cfmoto srbija 2021
CFMOTO Bez snega i prepreka na vašem putu: Očistite sneg svojim ATV-om uz pomoć raonika!
raonik za atv prodaja

Bez snega i prepreka na vašem putu: Očistite sneg svojim ATV-om uz pomoć raonika!

5/5 - (17 votes)

Raonik za čišćenje snega za ATV jedan je najneophodnijih dodataka off-road vozilima za vreme hladnog i snežnog perioda. Ova ATV dodatna komponenta vrlo brzo i veoma efikasno uklanja snežne padavine sa staze. Samim tim, ATV raonik za čišćenje snega omogućuje bezbednu, ugodnu i sigurnu vožnju i po najtežim terenima.

Početak 2021. godine doneo je celom regionu i prve snežne pahulje. Ali ATV adrenalinskim zavisnicima sneg nije i ne treba da predstavlja prepreku. Naprotiv. Vožnja ATV vozila po snegu predstavlja pravi izazov i avanturu za sve off-road entuzijaste! Međutim u svakom izazovu, kao i u ovom, treba biti umeren, ali i oprezan. Gusenice za ATV vozilo vam svakako mogu biti od pomoći, ali ako je sneg izrazito dubok i neugodan, onda treba preći na još jedan dodatni plan.

A, taj plan se sastoji u čišćenju snega. Ne, ne morate odmah da posežete za lopatom. Postoji i lakši način. Raonici za čišćenje snega čine zimske uslove vožnje vašim ATV igralištem. Dakle, održavanje pristupnih puteva čistim i čišćenje staze od snega neće biti samo vaša obaveza, već i zabava.

U ovom blogu dajemo vam nekoliko ključnih saveta u vezi sa čišćenjem snega ATV-om putem rala.

Pre čišćenja snega, proverite u kakvom voznom stanju je vaš ATV

Pre nego što montirate raonik za čišćenje snega za ATV na svoj četvorotočkaš, potrebno je da proverite da se vaše vozilo nalazi u „odličnoj formi“. Drugim rečima, treba da proverite u kakvom se voznom stanju vaš kvad nalazi. Ovo je bitno, budući da raonik za uklanjanje snega, zajedno sa ovim padavinama, ATV vozilu predstavlja dodatno težinsko opterećenje.

Dakle, temeljno ispitajte funkcionalnost svog četvorotočkaša i postarajte se da sve eventualne i moguće probleme sanirate.Velika većina ATV vozača ovo čini još tokom jeseni, dok je vreme relativno prijatno. I to je dobra stvar, budući da im proces održavanja ATV vozila tokom jeseni daje samopouzdanje da se „uhvate u koštac“ sa snegom tokom zime.

Ali, čak i za vreme sezone zimskog čišćenja snega, i dalje treba da budete u toku sa rutinskim pregledima vašeg vozila. Vodite računa da nivoi svih tečnosti u ATV vozilu budu adekvatni. Takođe, pre nego što postavite ralo, izuzetno je bitno da proverite da su ATV gume u dobrom stanju. Na ove gume svakako možete staviti lanac koji poboljšava performanse ATV vozila po snegu. Ali, optimalno i efektno rešenje za vožnju po snegu svakako su ATV gusenice.

Raonik za čišćenje snega za ATV – Može li vaš ATV „izdržati snežnu misiju“? 

Postoji mnogo modela ATV vozila i nije svako ATV vozilo isto, posmatrajući performanse i funkcionalnost.

U tom smislu, svaki vlasnik kvada treba da proveri da li je i koliko njegov četvorotočkaš snažan da koristi raonik za čićenje snega za ATV vozilo. Ukoliko off-road vozilo ima nešto slabiji pogon, onda možda i neće biti u stanju da se „progura“ kroz snežne nanose. U ovom slučaju, zbog preopterećenja, ATV vozilo može pretrpeti i štetu.

Veći agregat, odnosno veća kubikaža motora može podneti kako veće raonike, tako i veći sneg.

Nesumnjivo je da raonik za čišćenje snega možete montirati ne samo na ATV vozilu, već i na UTV vozilu. Za veće staze, pristupne puteve i prilaze i, generalno, za veća područja UTV vozila će se bolje nositi sa težim i širim raonicima od ATV vozila.

Takođe, imajte na umu da postoje različite strategije za čišćenje snega – od direktnog guranja snega na jednu veću gomilu, pa sve do zakrivljenja ugla raonika.

Ono o čenu treba da vodite računa je da radi očuvanja CVT kaiša vozilo tokom čišćenja snega sa ralom treba da bude u L stepenu prenosa i sa uključenim pogonom na sva 4 točka.

ralo raonik za atv prodaja

Postarajte se da je raonik za čišćenje snega za ATV pod odgovarajućom visinom i uglom

Međutim, sȃm izlazak na snežni teren i direktni prolazak kroz sneg sa ATV-om, na koji je montiran raonik, ne predstavlja najbolju opciju. Nemojte stvari raditi napamet.

Dakle, obratite pažnju na dubinu i debljinu snežnog pokrivača. U skladu sa tim, podesite visinu (dubinu) raonika. Jednostavno je – ne želite da ivice vašeg rala udaraju u beton ili asfalt tokom čišćenja snega. Ukoliko sneg češće pada i njegova visina je veća, verovatno ćete raonik za čišćenje snega za ATV vremenom spuštati (tačnije, njegovu visinu). Ali, kada sneg tek počinje da pada ili kada je početak sezone, onda visina raonika treba da bude veća.

Podelite sa prijateljima

Post a Comment

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Ozrenska 68 11000 Beograd Nehruova 80a, 11070 Novi Beograd
+381 11 311 9 511 +381646480933
info@cfmoto.rs maloprodaja@motooprema.rs