cfmoto srbija 2021
ATV vozila Vodič za početnike – Razlika između ATV i UTV vozila
razlika izmedju utv i atv vozila

Vodič za početnike – Razlika između ATV i UTV vozila

1/5 - (1 vote)

ATV i UTV vozila su po mnogim tehničkim karakteristikama kada je off-road vožnja u pitanju braća ali nisu blizanci.

Sa toliko jedinstvenih predela u regionu koje treba istražiti i tako malo vozila koja mogu zaista da se probiju do njih kroz neopristupačne terene i u svim vremenskim uslovima. Osvajanje prelepih planina, brda i proplanaka u jednom danu gotovo je nezamislivo. Odnosno, osim ako se ne vozite vozilom specijalno napravljenim za teške terene i sve vrste podloga. CFMOTO ATV vozila se ističu svojim karakteristikama na terenima na kojima druga terenska vozila, poput džipa ili enduro motocikla mogu imati problem sa savlađivanjem istog.

cfmoto atv vozila

Ali šta ako tražite nešto raznovrsnije? Nešto što možete da se krećete van puta ali i da koristite za obavljanje poslovnih zadataka? Onda je za vas pravi izbor UTV vozilo. Slično kao i njegov ATV pandan, CFMOTO UTV vozila sa lakoćom savlađuju teške terene ali u isto vreme mogu da ponesu teret u tovarnom prostoru.

Ipak, koja je stvarna razlika između ATV-a i UTV-a?

ATV vozila (koja se obično nazivaju „kvadovi”) su terenska vozila na četiri točka i koriste se prvenstveno za rekreativnu vožnju ali i za prevoz na drugu lokaciju tokom lova i ribolova kao i za takmičenje u ekstremnoj off-road vožnji.

Šta je ATV?

Što se tiče dizajna, ATV su kompaktna vozila koja mogu da prime ne više od dve osobe istovremeno: jednog vozača i jednog putnika. Upravlja se pomoću upravljača (korman) poput motocikla i sedenje je kao na motoru.

prodaja atv vozila cfmoto

Brzi i okretni, CFMOTO ATV vozila su dizajnirana da se nose sa skoro svim preprekama, uključujući duboke kolotrage, blatnjave puteve, strme nagibe i uspone, potoke, sneg i praktično sve druge prirodne prepreke. Sa ovim CFORCE ATV vozilima se lako upravlja zahvaljujući sistemima kao što su elektronski servo upravljač (EPS) i 4×4 pogon.

Sve u svemu, CFMOTO ATV vozila su sve popularaniji izbor među avanturistima koji vole prirodu ali i beg od svakodnevnice. Ukoliko volite da istražujete terene na kojima nikada niste bili onda je jedan iz game CFORCE  ATV vozila pravi izbor za vas.

atv vozila

Fantastične inovativne tehničke karakteristike, pouzdani agregati, kanadski CVTECH prenos snage, bogata standardna oprema i čak 3 godine garancije su razlog da CFMOTO bude vaš izbor za otkrivanje slobode i hedonizma u prirodi.

Šta su to UTV vozila i koje su njihove prednosti?

CFMOTO UTV vozila oznake UFORCE takođe se kvalifikuju kao četvorotočkaši, međutim za razliku od ATV-a, UTV vozilima se upravlja pomoću volana i mogu da prime do šest osoba: jednog vozača i pet putnika, u zavisnosti od moodela. Generalno, UTV vozila su komfornija od  ATV-a, ali ne tako okretna i uzana što pri prolasku kroz gustu šumu može biti blaga mana.

uforce 600 srbija utv

 

Tradicionalno, UFORCE UTV vozila služe više u poslovne svrhe, ali se mogu koristiti i rekreativno. Odlični su za farmere ili ljude koji se bave voćarstvom i koji poseduju velike plantaže ili pašnjake i moraju da prevoze teške materijale poput stočne hrane, sena, gajbi sa voćem i drugih potrepština.

Pored toga što vozačima nude mnoštvo mogućnosti za skladištenje u tovarnom prostoru, ova vozila takođe dolaze sa bezbednosnim karakteristikama uključujući kabinu, vetrobran, rol barove i „sigurnosne pojaseve za putnike“, koji se smatraju standardnim na svim UTV vozilima.

uforce utv 1000

Dakle, u zavisnosti od toga gde koristite UTV vozilo i koliko je teren težak, pri izboru UTV vozila treba voditi računa o veličini, snazi kao i broju putnika koje može da primi. Kao i ATV vozila, napajanje gorivom je EFI Bosch Germany, paljenje I kontrola su ECU takođe Nemačkog proizvođača Bosch. Menjač je CVT sa motornim kočenjem CVTECH Canada dok je prenos snage selektivan 2wd / 4wd + blokada prednjeg diferencijala. Standardna oprema podrazumeva na svim modelima snažno vitlo za izvlačenje iz neželjenih situacija ili pomeranje prepreka kao što su oborena stabla itd.

UTV vozila imaju širok spektar primene i zato se nalaze u sklopu mnogih jedinica za vanredne situacije, gorske službe spasavanja, vatrogasnih brigada, policije ali i vojske koja ih sve više uvrštava u svoje jedinice.

utv vozila srbija

Na kraju, UTV vozila su neznatno skuplja od ATV, ali njihova svestranost u poslovanju ih čini dobrom investicijom.

Bez obzira na to koje vozilo da izaberete, pružiće vam puno zadovoljstva tokom vožnje i prelepih uspomena. U svakom slučaju, kupovinom ATV ili UTV vozila čeka vas nezaboravna avantura sa jednom od naših beba.

Podelite sa prijateljima

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Ozrenska 68 11000 Beograd Nehruova 80a, 11070 Novi Beograd
+381 11 311 9 511 +381646480933
info@cfmoto.rs maloprodaja@motooprema.rs