cfmoto srbija 2021
Oprema ATV čistači snega – Bez snežnih prepreka na putu za idealnu vožnju!
ATV čsitači snega CFMOTO 1

ATV čistači snega – Bez snežnih prepreka na putu za idealnu vožnju!

Rate this post

ATV čistači snega, kao što im naziv govori, jesu efikasne mašine koje služe za čišćenje većih i manjih snežnih površina. Tu govorimo o putevima, trgovima, parkinzima, prilazima, parkovima i slično. Zahvaljujući ATV čistačima za sneg, možete slobodno zaboraviti na sve snežne prepreke na putu.

Zima je godišnje doba koja je kao stvorena za kvadove, odnosno ATV vozila. I dok brojna druga vozila imaju restrikcije i ograničenja prilikom vožnje po snegu, za ATV četvorotočkaše sneg i led nisu prepreke. Za ATV entuzijaste, vožnja ATV vozila po snegu predstavlja izazov, avanturu, adrenalinsku injekcjiu i uzbuđenje koje vredi doživeti. Međutim, ni u ovom entuzijazmu ne treba preterivati.

Ukoliko je sneg isuviše dubok, veliki ili prostran da može ometati vozača i upravljanje ATV-om, onda se treba “naoružati” drugim taktikama. Jedna od njih jeste da na svoj četvorotočkaš montirate raonik za čišćenje snega. Druga, još korisnija i praktičnija solucija jesu motorni ATV čistači snega.

Saznajte u daljem tekstu i zbog čega.

ATV čistači snega – Koje su njihove prednosti?

Postoje zaista brojne prednosti ATV motornih čistača snega.

  • Veličina. U pitanju su vrlo kompaktne mašine koje se lako montiraju i skidaju sa off-road vozila. Zbog svoje veličine, omogućuju lako manevrisanje i u užim područjima.
  • Preglednost. ATV motorni čistači snega se postavljaju ispred vozila, ali na niovu podloge. To znači da vam oni ne zaklanjuju vidik i preglednost, i možete videti šta, kako i gde čistite.
  • Bezbednost. Zahvaljujući ugrađenim sigurnosnim komponentama i praktičnim kontrolama, ove mašine su bezbedne za vozača i površinu na kojoj se upotrebljavaju.
  • Efikasnost. Za veoma kratko vreme možete očistiti prilaze i šetališta.

Naime, ovi alati jako dobro funkcionišu kako na manjim, tako i na većim snežnim površinama. U pojedinim slučajevima mogu ukloniti i očstiti sneg tamo gde ATV raonik za čišćenje snega to nije u stanju. U odnosu na ralo za sneg, sa ATV čistačem snega vozilo se lakše kreće i okretnije je. Ne zaboravite da uporedo sa ATV motornim čistačima za sneg koristite odgovarajuće lance za gume ili, još bolje, gusenice za ATV vozila.

ATV čsitači snega CFMOTO 2

Sa motornom frezom (čistačem) za sneg, nećete oštetiti travnjak ili zemlju pri uklanjanjau snega. Za razliku od rala, koje sneg samo pomera sa strane, ATV čistači snega izbacuju (bacaju) sneg sa strane, dalje od vašeg pravca i smera vožnje. Dakle, ATV čistač za sneg omogućuje ravnomerno čišćenje snega.

Ujedno, ove mašine se vrlo lako mogu nositi sa dubokim i vlažnim snegom, zbog svog snažnog motornog sistema i mehanizma.

Šta sve treba da uzmete u obzir prilikom kupovine ATV motornog čistača snega?

ATV čistač snega jeste, zapravo, zimski priključni dodatak za ATV vozilo koji se postavlja (monitra) sa prednje strane ovog četvrotočkaša. Iako postoje različiti modeli i karakteristike motornih ATV čistača snega, njihov mehanizam funkcionisanja je u osnovi isti. On uklanja sneg pomoću rotirajućeg, spiralnog dela (oštrice), koji ga podiže i izbacuje sa strane.

I možda vam izgleda tako jednostavno – samo postavite ovaj čistač na svoje ATV vozilo i spremni ste za čišćenje. Ali, morate obratiti pažnju na veći broj stvari prilikom nabavke ovog zimskog dodatka. Prvo, treba da uzmete u obzir veličinu, odnosno širinu čistača (čišćenja). Potom, treba da proverite i težinu ove mašine u smislu njene kompatibilnosti sa vašim ATV-om. Na kraju krajeva, potrebno je uzeti u obzir i moć, odosno snagu motora ovog čistača.

VELIČINA (ŠIRINA) ČISTAČA

Dakle, prva stvar koju treba da uzmete u obzir pre kupovine ATV čistača za sneg jesu njegove dimenzije – tačnije, širina. Na primer, da li vam je ATV čistač za sneg neophodan za čišćenje parkinga, staze, travnjaka? Kolika je širina ovih površina? Ukoliko nabavite širu motornu frezu za sneg, onda ćete željenu površinu moći relativno brzo da očistite.

Ukoliko želite ovaj zimski dodatak da koristite za čišćenje manjih područja, poput prilaza kući, onda razmislite o nabavci užeg ATV čistača snega.

TEŽINA ČISTAČA

Ovo je jako bitna stavka koju treba da uzmete u obzir prilikom kupovine. Svako ATV vozilo poseduje odgovarajuće ograničenje u vidu težinskog opterećenja. U tom smislu, neophodno je da kupite onaj ATV čistač snega koji ne preopterećuje prednji deo vašeg vozila. Centar gravitacije, odnosno težine, uvek treba da bude na sredini vozila, radi bolje upravljivosti i manevrisanja.

SNAGA ČISTAČA 

Pogonsku snagu ATV čistaču snega daje motor. On pokreće obe njegove faze – radno kolo koje uvlači sneg i žleb koji baca (izbacuje) sneg. Što su ATV čistači snega širi, to će motoru biti potrebno više snage da uvlači i izbacuje sneg.

Ukoliko je sneg lagan i pahuljast, onda je dovoljan motor sa manje kubika. Ukoliko imate posla sa vlažnim i teškim snegom, onda razmotrite opciju kupovine ATV čistača snega koji ima motor veće kubikaže.

ATV čistači snega – Izaberite samo najbolje

Kada sve, dakle, uzmemo u obzir, dolazimo do zaključka da je neophodno da izaberete samo proverene, vrhunske i kvalitetne ATV čistače snega. CFMOTO, kao najbrže rastući brend u Powersport industriji, nudi vam najpouzdanije Iron Baltic motorne freze za sneg.

U pitanju je vrlo efikasan alat koji se brzo i lako koristi za uklanjanje snega sa velikih površina, kao što su trotoari, kolovozi, prilazi, parkinzi, trgovi i slično. Za razliku od druge opreme za čišćenje snega, poput lopata, rala ili metli, Iron Baltic ATV čistači snega omogućuju pomeranje snega na veću udaljenost! Na taj način, oni čišćenje snega čine bržim i efektnijim.

Ovi motorni čistači snega za ATV se vrlo brzo i lako postavljaju i montiraju – za svega 5 do 10 minuta. Poseduju univerzalni i lako podesiv snažan teleskopski ram za izbacivanje snega, koji se lako namešta gotovo na bilo koje ATV vozilo. Njihovu radnu poziciju, pomoću ATV vinča, jednostavno možete da promenite i prebacite sa nižeg radnog položaja na transportnu poziciju. Na taj način, upravljanje ATV-om i kretanje između različitih područja će vam biti znatno pojednostavljeno.

Dva točka od 4 inča slobodno se mogu okretati i rotirati za 360 stepeni, noseći svu težinu ATV čistača snega. Zahvaljujući ovoj pogodnosti, vaš ATV ne trpi gotovo nikakvu težinu i opterećenje ATV čistača snega. ATV vozilo, dakle, služi samo za upravljanje i određivanje pravca čišćenja. Zaštitni vijci osovine štite od prekomernih oštećenja u osovini rotora. Pomoću kontrolne table, lako ćete upravljati položajem cevi za izbacivanje snega. Motor se isključuje na “Stop” dugme koje se nalazi na kontrolnoj tabli.

Širina čišćenja snega, pomoću ove motorne freze za sneg, iznosi 1250 mm (125 cm), dok je radna visina čišćenja 500 mm (50 cm). Njegova težina jeste 200 kg, sa snagom benzinskog agregata od 13 KS.

CFMOTO – Za vašu najbolju avanturu pri vožnji po snegu 

Međutim, za vaš kompletni ugođaj na snegu, pored ATV čistača snega, neophodna su vam adekvatna ATV vozila koja će vam pomoći da savladate svaku snežnu prepreku. Osnovna oprema u borbi protuv snega ide “ruku pod ruku” sa CFMOTO ATV vozilima koja vam nude idealan balans između snage, veličine i performansi. Budite sigurni da ćete u našim savremenim i vrhunskim ATV vozilima imati najpouzdanijeg saveznika za vožnju u svakoj prilici i za svaku sezonu.

  • CFORCE 1000XC EPS – Nepobediva kombinacija performansi, funkcionalnosti i estetike;
  • CFORCE 850XC EPS – Istražite prirodu i izazovite sebe na vožnju koja ostavlja bez daha;
  • CFORCE 625 TOURING – Neustrašive i agresivne performanse zadiviće i najprobirljivije vozače;
  • CFORCE 450L – Primeren za iskusne, ali i za manje iskusne adrenalinske zavisnike.

Pored ovih moćnih četvoročkaša i motornih čistača snega, u CFMOTO-u možete naći u drugu priključnu opremu i dodatke koji će vam omogućiti kretanje po snegu bez ikakvih problema. Nudimo vam, između ostalog, gusenice za sneg, raonike za čišćenje snega, kao i raspršivače soli i rizle. Sve na jednom mestu za idealnu snežnu vožnju.

CFMOTO – Više nego što očekujete! 

Podelite sa prijateljima

Post a Comment

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Ozrenska 68 11000 Beograd Nehruova 80a, 11070 Novi Beograd
+381 11 311 9 511 +381646480933
info@cfmoto.rs maloprodaja@motooprema.rs