cfmoto srbija 2021
ATV vozila Poljoprivredni priključci za ATV vozila – U čemu se sastoje?
poljoprovredni priključci za ATV vozila CFMOTO 1

Poljoprivredni priključci za ATV vozila – U čemu se sastoje?

5/5 - (1 vote)

ATV-ovi postaju sve korišćenija vozila prilkom obrađivanja zemlje. U tome ovim moćnim četvorotočkašima pomažu jedinstveni poljoprivredni priključci za ATV vozila.

Na pomen ATV vozila ili kvadova, sigurno su većini ljudi asocijacija “luda vožnja”, “igračke četvorotočkaši za odrasle”, “avantura i zabava na četiri točka” i slično. Sigurno je da kvadovi prelazak sa asfalta na šumovite, blatnjave, peščane, kamenite, planinske i druge predele čine iskustvom za pamćenje. Takođe, ATV četovorotočkaši se mogu koristiti i za lov. Međutim, ATV vozila su mnogo više of toga. Sa razvojem tehnologije, kao i promenama potreba modernog poljoprivrednika, uloga ATV je postala sve značajnija u domenu agrikulture.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели CFMOTO (@cfmoto_scb) дана

Zato i ne čudi da ih sve veći broj poljoprivrednika prepoznaje kao prave pouzdane saradnike i pomoćnike tokom rada na zemljištu, u voćnjaku, povrtnjaku, njivi i slično. Štaviše, uloga ATV-ova, zajedno sa poljopirvrednim priključcima, otišla je i korak dalje. Naime, kvadovi danas sve češće postaju idealna zamena za traktore! Ali, bez odgovarajućih poljorivrednih dodataka, odnosno alatki za ATV vozila to ne bi bilo izvodljivo.

Poljoprivredni priključci za ATV vozila – Prikolice za seno, usisivači lišća, sakupljači đubra i kultivatori

Postoje brojni poljoprivredni priključci za ATV vozila. Međutim, mi ćemo navesti samo one najkorišćenije i, praktično, nezamenljive poljoprivredne alatke za kvadove.

Na prvom mestu, to mogu biti jedinstvene prikolice za seno. U pitanju je jednostavan, ali izdržljiv dodatak koji služi za prenos i prevoz sena. Prikolica za seno je vrlo praktična za upotrebu i manevrisanje, što je idealno za poslove oko imanja ili za pomeranje sena u štalama i životinjskim farmama. Istovar sena je, uz ovaj poljoprivredni priključak, takođe jednostavan i zahteva samo spuštanje bale sa senom.

poljoprovredni priključci za ATV vozila CFMOTO 2

Jedan od najtraženijih poljoprivrednih priključaka za ATV vozila nesumnjivo je usisivač (sakupljač) lišća. Zahvaljujući njemu, veoma lako ćete očistiti travnjak, dvorište, baštu, vrt ili druge veće površine od opalog lišća. Ovaj usisivač lišće, istovremeno sa skupljanjem, stavlja u posebnu kutiju.

Slično ovom usisivaču jeste i sakupljač đubra. Dok vozite ATV po svojoj zemlji, ovaj poljoprivredni dodatak čisti zemljište od izmeta životinja, opalog lišća, ostataka od pokošene trave i slično. Ujedno, ove alatke održavaju travu zdravom, dajući joj novi i “podmlađeni” izgled.

Naravno, ne zaboravimo značaj međurednih kultivatora, odnosno špartača za zemlju, kao vrhunskog poljoprivrednog dodatka za ATV vozila. Oni su lagani i lako pokretljivi, što ih čini idealnim za vlažno ili močvarno tlo.

Poljoprivredne alatke za ATV-ove jesu i tanjirače, drljače, posebne kosilice, kao i grederi i strugači

Jedan od osnovih delova, odnosno poljoprivrednih dodataka za ATV vozila svakako je tanjirača.

Tanjirače za ATV vozila jednostavno usitnjuju zemljište, poravnjuju ga, uništavaju korov, usitnjavaju biljne ostatke, ali vrše i zaoravanje. Poput špartača, tanjirača je izuzetno laka za upravljanje sa manevarskim prostorom za poljoprovredna zemljišta manjih i srednjih razmera. Na isti način, efektna je i tzv. drljača. Ovaj poljoprivredni dodatak za ATV vozila služi za sitnjenje zemlje, dok istovremeno obezbeđuje delotovrnije zatvaranje brazde. U stanju je zadovolji potrebe i najzahtevnijih oranica!

poljoprovredni priključci za ATV vozila CFMOTO 3

Među popularnim poljoprivrednim alatkama za ATV vozila spadaju grederi i strugači. To su jednostavni, izdržljivi i veoma laki za upotrebu agrikulturalni priključci za ATV vozila. Namenjeni su za planiranje, izravnanje i oblikovanje zemljišta, kao i drugih rastresitih materijala.

Ukoliko sa svojim “ljubimcem” ATV-om na četiri točka želite da uredite travnjak po svojoj želji, onda je kosilica-tarup pravo rešenje za vas! Ona je dizajnirana isključivo za ATV vozila, ali može se koristiti i na UTV vozilima. Ova specijalna kosilica, ne samo što, kako joj naziv sugeriše, efikasno kosi velika travnata polja, već ujedno krči i čisti put na travnjaku.

Poljoprivredni priključci za ATV vozila – Dupli plugovi, grabulje za zemlju, specijalni nivelatori i raspršivači soli i đubriva

U poljoprivredne alatke za kvadove, bez trunke dileme, spadaju fantastični dupli plugovi. Kada se zakače za ATV ili, pak, UTV, oni sa takvom lakoćom i jednostavnošću obrađuju zemljište. Pogodni su i za vlažna tla, a dovoljno su jaki i za obradu zemlje na manjem ili srednjem poljoprivrednom gazdinstvu, uz brz i efektan rad. Takođe, u ATV priključke za poljoprivredni rad spadaju i grabulje za zemlju koje se mogu koristiti kod snažnih (motor od 800 kubnih centimetara) ATV vozila.

Ove grabulje su pogodne za obrađivanje i uređivanje parcela, uz istovremeno izravnavanje zemljišta. Radni ugao grabulja, kao i njena visina, veoma lako se podešava, što omogućava njihovu upotrebu na najrazličitijim vrstama zemlje.

poljoprovredni priključci za ATV vozila CFMOTO 4

Kada su u pitanju poljoprivredni priključci za ATV vozila, ne treba zanemariti značaj posebnih nivelatora za zemljište. Oni se jednostavno prikače za zadnji deo ATV-a i, kao što im naziv kaže, vrše nivelisanje, odnosno izravananje zemljišta pre i posle sađenja poljoprivrednih kultura. Oni se takođe mogu koristiti za izravnanje šljunka ili sitnog peska.

Na ručno đubrenje zemlje ili posipanje soli možete odmah da zaboravite. Raspršivači soli i đubriva na električni pogon predstavalju fenomenalan agrikulturalni dodatak za ATV vozila koji omogućava da đubrenje obradive površine bude izvršeno ravnomerno i bez napora.

Rad u poljoprivredi je nezamisliv bez čistača za sneg i lišće, “gurajućih” metli i prikolica

Svaki poljoprivrednik zna da je, kada dođe jesen ili zima, neophodno opalo lišće ili sneg redovno čistiti. Ukoliko koristite ATV za ovaj “prljavi posao”, onda će vam od velikog značaja biti i čistač za sneg i lišće, odnosno raonik za čišćenje snega i lišća.

Ovaj poljoprivredni priključak za ATV vozila dizajniran je ne samo za uklanjanje snežnih padavina ili lišća, već i za guranje peska, šljunka, piljevine ili drugih sličnih materijala. Što bi se reklo – sve u jednom! Nakon toga, vaša vožnja ATV vozilom će biti kvalitetna, bezbedna i udobna, čak i po najtežim terenima.

CFMOTO čistači za sneg

Gotovo u iste svrhe, za čišćenje većih površina, kao što su prilazni putevi, parkovi, trotoari i slično, možete koristiti i tzv. “gurajuće” četke ili metle. Ova poljoprivredna alatka za ATV vozila pogodna je za čišćenje snega, pa čak i najzahtevnijih otpadnih materijala, kao što je industrijska prljavština ili otpad. Veoma dobro podnosi vodu, ali i druge tečnosti koje joj se nađu na putu čišćenja.

Naravno, u poljoprivredne priključke za ATV vozila spadaju i prikolice u koje možete utovarti najrazličitiji materijal: pesak, granje, komade drveta, šljunak, piljevinu, zemlju i slično.

CFMOTO – Neka vam svaki poljoprivredni posao bude kvalitetan, brz i jednostavan! 

Kao što smo mogli da vidimo, poljoprivredni priključci za ATV vozila imaju višenamensku ulogu i svakako će vam pomoći i znatno olakašti obrađivanje zemlje. Da bi ove alatke mogle efikasno da obavljaju svoj posao, potrebno je da imate pouzdano i vešto, između performansi i snage, izbalansirano ATV vozilo koje vas nikada neće ostaviti na cedilu. Nikako nećete pogrešiti ukoliko vaš prvi i jedini izbor budu CFMOTO ATV četvorotočkaši.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели CFMOTO (@cfmoto_scb) дана

CFMOTO, kao najbrže rastući i najprodavaniji brend današnjice, jeste svetski lider u proizvodnji najsavremenijih ATV vozila. Zabava od izlaska do zalaska sunca, kao i doživljaj koji ćete doživotno pamtiti zagarantovani su vam na CFMOTO ATV vozilima. Ali, CFMOTO je, zaista, mnogo više nego što očekujete. UZ CFMOTO četvrotočkaše imaćete pouzdane i odane saveznike tokom poljoprivrednih radova. Kod nas možete pronaći sledeća ATV vozila:

Postoje i specijalno dizajnirani kvadovi za decu, kao što su KAYO AY110 i KAYO AY70-2. Njih, naravno, ne možete koristiti u poljoprivredi, ali će vašim mališanima pružiti neviđenu zabavu na četiri točka!

CFMOTO – Tamo gde običan točak ne može! 

 

Podelite sa prijateljima

Post a Comment

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Ozrenska 68 11000 Beograd Nehruova 80a, 11070 Novi Beograd
+381 11 311 9 511 +381646480933
info@cfmoto.rs maloprodaja@motooprema.rs