cfmoto srbija 2021
ATV vozila Dečiji kvadovi – Najbolja zabava za vašeg mališana!
cforce 110 cfmoto prodaja

Dečiji kvadovi – Najbolja zabava za vašeg mališana!

4.9/5 - (21 votes)

Kvadovi ili ATV vozila (all-terrain vehicle) jesu jedinstveni četvorotočkaši dizajnirani za neverovatnu off-road vožnju. U pitanju su, dakle, vozila koja će vam pružiti avanturustički doživljaj na stazama gde obično vozilo ne može ni u snu da kroči. Međutim, dečiji kvadovi jesu specifična, minijaturna ATV vozila dizajnirana i prilagođena, kako im naziv sugeriše, za decu, sa akcentom na bezbednost mališana.

Off-road vožnja predstavlja jednu od najboljih porodičnih aktivnosti u prirodi. To je šansa ne samo da roditelji provedu kvalitetno vreme sa svojom decom. To je ujedno i šansa za vaše mališane da nauče nove veštine i razviju samopouzdanje od malih nogu. Zajedno sa zabavom i avanturom koju dečiji kvadovi pružaju, off-road vožnja sa ovom vrstom ATV-ova iziskuje i odgovarajuće obaveze i odgovornost – kako roditelja, tako i dece. Kvadovi za decu su, zapravo, vrlo jednostavna i zahvalna vozila, koja su veoma laka za upravljanje.

cforce 110 cfmoto prodaja

Međutim, pre nego što ga podarite svom detetu, treba razmisliti i o tome da li je vaš mališan (psihički i fizički) spreman da upravlja ATV-om.

Dakle, zapitajte se – da li je vaše dete spremno da upravlja ATV-om? Da li je vaše dete dovoljno psihički i fizički zrelo za ovaj “poduhvat”? Koliko su vaša deca agilna, imaju li osećaj za ravnotežu i stabilnost prilikom vožnje? Ovo su samo neka od pitanja na koja morate da date odgovor pre kupovine dečijeg kvada. Deca hoće sve “sad i odmah” i verovatno misle da je upravljanje kvadom “mačiji kašalj”. Ali vi, kao roditelj, najbolje poznajete svoje dete, te se nalazite u poziciji da donesete odluku koja je u najboljem interesu vašeg deteta.

Dete nikada ne bi smelo da upravlja kvadom bez nadzora roditelja, kao i kada nisu ispunjene odgovarajuće pretpostavke i uslovi za njihovu vožnju.

Zbog čega je kvad za decu najbolji poklon za vaše mališane? 

Kao što smo istakli, kvadovi za decu nisu igračke, niti ih treba na taj način posmatrati. Međutim, ako vaše dete zna šta radi i ako je dovoljno zrelo, ATV će njemu predstavljati poklon koji će zauvek pamtiti. Poetično zvuči, ali je tačno. Postoje brojni razlozi zbog čega je dečiji kvad najbolji poklon koji možete podariti svom detetu.

cforce 110 cfmoto prodaja

Pre svega, kvad će im omogućiti da većinu vremena provode napolju, na otvorenom! Danas deca, zbog kompjutera, mobilnih telefona, interneta, video igrica i slično dosta vremena provode kod kuće, što nije dobro za njihov razvoj i psihofizičko zdravlje. Zabava, neograničen smeh i zadovoljstvo koje budete videli na licu svog deteta, zbog vožnje ATV-a, zaista je neprocenjivo iskustvo.

Pogledajte kako trogodišnje dete uživa dok vozi dečiji kvad.

Drugo, kvad za decu će vašem mališanu pomoći da izgradi pravi karakter. Verovali ili ne, vaše dete će, nakon samo nekoliko vožnji mini kvada, steći dovoljno samopouzdanja da obavlja brojne druge stvari na svoju ruku.

S tim u vezi, dečiji kvadovi će pomoći vašim najmilijim da poboljša svoje motoričke sposobnosti još od ranog uzrasta. Kada odraste, dete će biti sasvim sposobno da veoma brzo savlada upravljanje regularnim ATV-om ili čak UTV vozilom. Ujedno, kvadovi deci, tokom vožnje, pomažu da od malih nogu steknu određeno znanje iz mehanike i fizike. Dečiji ATV-ovi pomažu deci da budu druželjubiva i društvena, ali i da provode kvalitetno vreme sa svojim roditeljima. Kvadovi za decu su zabava za celu porodicu!

Dečiji kvadovi – Bezbednosni saveti za vožnju 

Ukoliko ste odlučili da detetu kupite ATV vozilo, onda se postarajte da vi, kao i vaše dete, uvek imate u vidu sledeće bezbednosne savete za sigurnu i kvalitetnu vožnju.

 • Obezbedite detetu odgovarajući i sertifikovani kurs za bezbednu vožnju na kojem bi naučilo kako treba pravilno upravljati kvadom. Koliko vi budete bili odgovorni, u toj meri će vaše dete biti odgovorno prilikom upravljanja ATV vozilom.
 • U svakom trenutku vožnje, vaše dete mora da nosi zaštitno-sigurnosnu opremu: kaciga, zaštitne rukavice, zaštitne naočare, zaštitne čizme.. Ova oprema je podjednako važna kao i zaštitni pojas za dete u automobilu. Dakle, obavezno naučite svoje dete da, pre nego što sedne za ATV-om, uvek mora na sebi imati zaštitnu opremu. Ovo je možda i najvažnija stvar kada su u pitanju kvadovi za decu.
 • Važno je da vaše dete nosi i zaštitne pantalone, kao i zaštitnu jaknu. Zamena za ovu sigurnosnu opremu jesu obične dugačke pantalone, kao i duks sa dugim rukavima, koji će sprečiti posekotine i ogrebotine u slučaju pada.
 • Nikada nemojte svom detetu kupovati ATV trotočkaš, jer je rizik od povreda i nezgoda mnogo veći nego kod ATV četvorotočkaša.
 • Obavezno upoznajte dete sa uputstvom za upotrebu konkretnog ATV-a. Dečiji kvadovi već imaju unapred fabrički instalirane komponente koje smanjuju rizik od potencijalnih opasnosti. Tu, pre svega, govorimo o automatskim ograničenjima brzine (oko 8 km/h) i pojednostavljenom načinu upravljanja.
 • Nemojte dopustiti da vaše dete vozi dečiji kvad sa saputnikom.
 • Ne dozvolite detetu da kvad vozi u noćnim uslovima.
 • Kupite kvad koji je najbezbedniji za vaše dete (adekvatna veličina koja odgovara uzrastu deteta).

Kako izabrati odgovarajući kvad za vaše dete? 

cforce 110 cfmoto prodaja

Može li vaše dete, kada stavi ruku na rukohvate, normalno prstima da obavije ručku za kočnicu? Da li može uopšte dete da dohvati rukohvate? Jesu li butine deteta, kada sedne za ATV, paralelne sa isrpuženom nadlakticom i podlakticom? Može li dete da okreće ručke održavajući i kontrolišući stisak na rukohvatu sve vreme? Ukoliko vaše dete na bilo koje od ovih pitanja odgovori sa “ne”, onda konkretan ATV nije za njega.

Zamislite samo situaciju da kupite detetu ATV koji je većih dimenzija u odnosu na mališana i da dete ima poteškoće sa njegovim upravljanjem. Ovo lako može biti uzrok padova i povreda deteta, a to nikako ne želite.

 • Kvalitet guma;
 • Farovi i kvalitet osvetljenja;
 • Sistem menjanja brzina;
 • Mogućnost vešanja;
 • Kočioni sistem;
 • Kvalitet rukohvata;
 • Mogućnost za zaustavljanje kvada u bilo kojem trenutku;

Dečiji kvadovi – CFORCE110 vas nikada neće razočarati

Ukoliko želite da obradujete svoje dete kupovinom fantastičnog kvada, CFMOTO vam nudi najbolji ATV za decu CFORCE 110 koji ih sigurno neće ostaviti ravnodušnim! U pitanju je kvad koji predstavlja nepresušan izvor zabave i mašte! Ovaj mini četvorotočkaš napravljen je na taj način da vašoj pružaju najveći stepen bezbednosti i izdržljivosti. Odlične performanse, u kombinaciji sa ugrađenim sigurnosnim komponentama, omogućiće vašem detetu da spozna pravi osećaj slobode i nesputanosti!

Ako tražite visoke performanse, kvalitet i stabilnost u jednom ATV koji je dizajniran da traje godinama, onda je CFORCE110 pravi izbor za vas! Uz jednocilindrični, četvorotaktni agregat od 11o kubnih centimetara sa vazdušnim hlađenjem, vaše dete se neće odvajati od ovog kvada!

Ukoliko želite ozbiljno terensko vozilo za vaše dete koje je stvoreno za netaknutu prirodu, onda je CFORCE110 vaš izbor.

cforce 110 cfmoto prodaja

I što je najbolje – kada vidite oduševljenje na svom detetu zbog posedovanja dečijeg kvada, nećete odoleti iskušenju da pribavite jedan “odrasli” ATV za sebe. U ovo budite sigurni! Porodična zabava na zavidnom nivou u svakom trenutku!

Podelite sa prijateljima

Post a Comment

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Ozrenska 68 11000 Beograd Nehruova 80a, 11070 Novi Beograd
+381 11 311 9 511 +381646480933
info@cfmoto.rs maloprodaja@motooprema.rs